torstai 31. heinäkuuta 2014

Valasrannan tanssileiri - päivä 6


Koska jalat pistettiin tiistaina aika koville, päätin pitää keskiviikkona vähän rennomman päivän. Herätys minulla oli yhdeltätoista, ja ihan hyvin riitti unta sinne asti - mistäköhän johtunee... :D


Koska yhdeltätoista aamupala oli jo missattu, lähdin kaupungille (vai pitäisikö sanoa kylälle) metsästämään itselleni aamupalaa. Sellainen käveli vastaani smoothien muodossa paikallisessa Siwassa. Oli ihanaa istuskella Siwan rappusilla hörppien smoothieta ja nauttien auringonpaisteesta.



Minä rakastan kirpputoreja! Yläneen keskustassa niitä oli kaksin kappalein, ja päätin tsekata molemmat aamupäivällä. Toiselta kirppikseltä en löytänyt mitään, mutta kassalla oli hirveän herttainen mummeli joka kysyi haluaisinko ostaa häneltä mustikoita. Niinpä lähdin kirpparilta mukanani puoli litraa mustikoita, nam :) Pentti-kirppikseltä bongasin sitten aivan ihanan mekon, joka kuvassa myös näkyy... Voi olla, että alaosa on liian jäykkä tanssimiseen, mutta voihan tuota muuallakin käyttää kuin tansseissa :)

Kirppariretken jälkeen istuin koulun pihalta löytämässäni leikkipuistossa keinumassa. Leikkipuistot ovat jotain niin ihanaa! Ollapa vielä lapsi, niin saisi riekkua leikkipuistossa ja laskea hihkuen liukumäkeä... paitsi ei se ole minua ennenkään estänyt, etten ole lapsi enää :D


Lounaan jälkeen aloitin päivän kursseilun fuskun jatkotunnilla. Oli todella rankka ja hikinen tunti! Mutta minulla ei ole ehkä koskaan ollut niin hauskaa :) Masa ja Sannu olivat aivan supermahtavia opettajia - kumpikin oli minulle uusi tuttavuus. 


Toisena tuntina oli Lissun ja Lassen "musikaalinen tanssi". Lasse Paasikko oli ihan huipputyyppi. Alun jutut rytmistä ja tahdeista tosin olivat minulle vähän kertausta, koska olen soittanut 12 vuotta pianoa musiikkiopistossa... Mutta tanssiosiot olivat hauskoja, kun tehtävänantona oli sekoittaa nopeita ja hitaita ja vielä hitaampia askeleita. Seuraaminen oli vähän haastavampaa kuin yleensä :)



Järvitansseja kohtaan minulla oli paljon ennakkoluuloja. Meinasin ensin jättää ne välistä, mutta sitten lähdinkin uusien leirituttujen matkaan. Ja onneksi lähdin! Minulla oli hirveän hauskaa :D Loppujen lopuksi kaikki on oikeastaan kiinni omasta asenteesta, ja silloin vasta tylsää onkin jos ottaa liian vakavasti ja ajattelee että "onpas minulla nyt tosi tylsää". Järvitansseissa heitin aivot huoletta narikkaan ja hölmöilin täysillä mukana, ja se oli ihan huippua! Lopuksi päädyin sitten uimaankin - vaatteet päällä, tämä kostetaan ensi vuonna! ^^ - ja samalla lähti yksi hiuskukka kävelemään. Siellä se nyt makaa jossain Pyhäjärven pohjassa, mutta järvitanssit olivat kyllä ehdottomasti yhden hiuskukan arvoinen kokemus!



Kyseinen biisi kuultiin lähes jokaisena iltana Valasrannassa. Minusta siinä on tosi hauskat sanat :) Viimeisenä tanssi-iltana sen kuulemiseen liittyi jo tiettyä haikeutta, koska laulettu "vielä on leirii jäljellä" ei enää vastannut todellisuutta :( Mutta järvitansseissa pistettiin täysillä bailaten tämän tahtiin :D


Illalla lähdin vielä seikkailemaan Yläneelle, ja nautin iltapalaa kirkon ulkopuolella. En kyllä lakannut tuona viikkona ihmettelemästä, miten hurjan kaunis paikka Yläne onkaan :)



Minun piti mennä illalla aikaisin nukkumaan, koska en lähtenyt iltamenoihin, mutta niinhän siinä sitten kävi, että istuskelin pihakalliolla auringonlaskuun asti ja vielä auringonlaskun jälkeenkin, jonnekin aamukahteen. Ei vain halunnut mennä nukkumaan, koska seuraavana päivänä häämöttivät edessä viimeiset iltatanssit ja toisiksi viimeinen leiripäivä... Sitä paitsi, onko mitään ihanampaa kuin hitaasti laskeva aurinko ja saapuva kesäyö, lempeästi humiseva metsä ja kalliosta helteen jäljiltä hohkaava lämpö? Sellaiset hetket pistävät hymyilyttämään vielä monta päivää jälkeenpäin :3


ps. Ai pahus, minun piti vissiin niitä uusia adjektiiveja keksiä... I'm working on it! :D

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Valasrannan tanssileiri - päivä 5

Onneksi leiritiistaista on paljon kirjoitettavaa, sillä kuvasaldo on suoraan sanottuna melko säälittävä... :D


Ensimmäinen tanssitunti oli Sami ja Jutta Heleniuksen hitaan valssin tekniikka. Oli muuten aivan mahtava tunti! (Minua alkaa pikku hiljaa itseänikin kyllästyttää tämä adjektiivien kirjo... miksi kaikki on minusta aina ihanaa, mahtavaa, upeaa tai huippua? Huomiseksi lupaan keksiä uusia! :D) Sain paljon uusia ajatuksia mm. vartalon kiertoliikkeestä.

Tekniikkaa päästiin heti soveltamaan käytäntöön, kun oli vuorossa hitaan valssin kuviotunti. Kuvioita tuli aika paljon verrattuna esimerkiksi rumba- ja cha cha -tunteihin, mutta opetus oli niin selkeää ja kuviot pilkottiin niin selkeästi osiin että ainakin minä pysyin tosi hyvin mukana :) Minusta oli hyvä idea jakaa miehet ja naiset omille puolilleen treenaamaan itsekseen kuviota ennen kuin harjoiteltiin parin kanssa.

Crossbody salsaa piti mennä kokeilemaan ihan vain nimen takia - se kuulosti joltain tosi uudelta ja eksoottiselta. Heti tunnin alussa sain tietää että crossbody salsa eroaa kuubalaisesta siten, että kun kuubalainen pyörii ympäri, crossbody pysyy linjassa. Kaksi tuntia salsaa meni tosi nopeasti, ja oli tosi hauskaa! Oli mukavaa vaihtelua, kun opetus oli välillä englanniksi - Omar puhui pelkästään englantia, joskin Johanna välillä tulkkasi.

Tavallisten tuntien perään oli vielä ylimääräinen ladies styling salsa -tunti, jonka meille piti Johanna. Se oli ihan hirveän hauskaa! Opettelimme lyhyehkön koreografian missä oli perusaskelta ja hauskoja käsijuttuja, ja sitten sitä mentiin musiikkiin. Oli ihanaa kun sai tehdä ihan täysillä ja fiilistellä musiikkiin :) Ehdottomasti yksi leirin parhaista tunneista!


Näiden tuntien jälkeen alkoi jo hiukan tuntua jaloissa, ja golfpallohetki oli kyllä erittäin tarpeellinen ennen iltatansseja :) Niihin oli tietysti pakko mennä, koska olihan paikalla sentään Ratto-band!


Ratto-band on eräänlainen yllättäjä: sitä aina unohtaa millaista musiikkia he soittavat ja miten hyviä he ovat, ja sitten yllättyy positiivisesti aina kun heidät näkee :) Tiistain keikkakin oli ihan huippu! Vielä tulivat encoretkin soittamaan - vaikkakin pyyhkeet päällä :D DJ:t soittivat taas musiikkia tauoilla, ja hyvää musiikkia soittivatkin. Miljoonan markan pakarat saatiin kuulla melkein joka päivä, plussaa siitä :) En tanssinut tiistaina ihan niin paljoa kuin yleensä, mutta se ei haitannut menoa ollenkaan - tutustuin leirillä ihan huippuihmisiin! Toivottavasti heihin tulee törmäiltyä vielä lavoilla muutenkin ^^



Iltaisin tanssien jälkeen sai aina käyttää kaiken tahdonvoimansa, että jaksoi raahautua iltapalan jälkeen suihkuun. Hassua, että vaikka menin leirillä melkein joka päivä nukkumaan joskus kolmen aikoihin, en ollut leirillä ollenkaan väsynyt - taisi olla vain niin hauskaa etten huomannut sitä :D

Seuraava biisi ei liity leiriin sitten mitenkään, mutta minun on linkattava se tänne koska löysin sen äsken - tämä soi tänä kesänä Särkällä (tämä ilta!) ja rakastuin siihen heti :) <3

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Valasrannan tanssileiri - päivä 4

 
 
Onnistuneiden Yölintutanssien jälkeen oli hyvä herätä uuteen, aurinkoiseen aamuun. Päätin pitää vähän rennomman aamun ja pyöräillä Valasrantaan kursseilemaan päiväksi. Olin jo perjantai-iltana katsellut, että Valasrantaan kulkeva pyöräreitti on aivan uskomattoman romanttinen, isoksi osaksi sellaista söpöä hiekkatietä :)


Koska aamulla oli vähän ylimääräistä aikaa, kävin katsomassa Yläneen ihanaa kirkkoa. Istuskelin ensin hetken aikaa nurmikolla nauttien Kingis-jäätelöstä, ja sitten tallustelin hautausmaalla hetken. Mukava työntekijä päästi minut jopa sisälle kirkkoon katselemaan. Oli muuten todella ihana paikka! Minä pidän paljon puukirkoista :) Ne ovat niin romanttisia!

Kirkkoreissun jälkeen lähdin pyöräilemään Valasrantaa kohti. Oli niin ihana sää pyöräillä!


Saavuin Valasrannalle vähän ennen kurssien alkua, joten ehdin loikoilla laiturilla nauttien auringonpaisteesta :)

Pikkukaveri nautti auringosta myös :) En ole vielä edes keksinyt sille nimeä!
Rumban jatkotunti oli aivan täynnä. Naisia oli niin paljon enemmän, että joka välissä oli vaihtotyttö ja välillä jopa kaksi. Tunti oli kyllä tosi hyvä, mutta silti päätin, että jatkan kursseilua koululla. Ajoin siis takaisin koululle syömään lounasta ja sen jälkeen kursseille.


Edistyneiden foksitunti oli ihan huippu! Oli hauskaa kun tälläkin tunnilla mentiin syvemmälle askeleen tekniikkaan ja siihen saattoi kiinnittää huomiota :) Kuviomateriaali keskittyi lähinnä hitaaseen foksiin. Foksin jälkeen oli vielä bugg-tunti, joka oli ehdottomasti parasta lattarikurssien jälkeen! Kurssilla oli tasaparit, joten koko ajan pääsi tanssimaan. Uudet kuviot olivat ihan huippuja ja erityisesti rakastin naisille suunnattua fiilistely-opastusta :D Hyvä Antti ja Hanna! :)


Illalla vuorossa olivat tutustumistanssit. Jo sana "tutustumistanssit" karmi vähän selkäpiitä :D Ja niinhän siinä sitten kävi, että tansseissa laitettiin naiset tarkasti riveihin ja miehet hakivat näitä rivejä vuorotellen, jotta kaikki naiset pääsisivät tanssimaan. Ihan kaunis ajatus, mutta minulta tämä järjestely ainakin pilasi koko tanssifiiliksen. Mielestäni tanssien idea on siinä, että mies saa miestenhaulla hakea ketä haluaa. Se on hyväksyttävä, että aina ei pääse tanssimaan. Toisaalta vika oli ehkä eniten omassa asenteessani :D Siitä huolimatta etten paljoa tanssinut, minulla oli hirveän hauskaa! Siitä kiitokset loistavalle seuralle :) (asianosainen kun tätä varmaan lukee... :D)


Musiikit olivat ihan mahtavat, tanssileirin DJ:t olivat taas vauhdissa. Tosin mielestäni kappaleet olisi voinut soittaa loppuun saakka... Vähän kirpaisi, kun tiesi että tämän kappaleen lopussa olisi hyvä musiikintulkintapätkä ja sitten se vaimennettiin ennen loppua. Illan paras hetki oli, kun DJ:t soittivat Sinitaivaan Kesäyön taikaa. Se on vain niin käsittämättömän ihana kappale! Pääsin vielä tanssimaankin sen - ilta oli heti pelastettu :) (en voi kyseistä biisiä tähän linkata, mutta kuunnelkaa spotifysta tai ostakaa levy tai ihan mitä vain - kuunnelkaa tuo biisi! ^^)

Illan mittaan saatiin nauttia myös pikku esityksistä. Oma suosikkini oli Katin ja Jonesin "Takaperin, nurinniskoin" -tanssi. Merja Larivaaran biisi (tämäkin löytyy sptofysta) oli aivan ihana, ja minusta oli ihanaa katsella Katin ja Jonesin tanssia. Siinä on kyllä ultimatesuloinen pari <3


Kaiken kaikkiaan maanantai oli tosi hyvä päivä! Mutta tarvitseeko sitä edes erikseen sanoa? Sehän nyt on ihan selviö, koska kaikki päivät tuolla leirillä olivat hyviä päiviä!! :)

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Valasrannan tanssileiri - päivä 3

Sunnuntaipäivä oli jälleen aurinkoinen kurssipäivä. Heräsin aamulla iloiseen puheensorinaan huoneessamme ja lähdin aamiaiselle. Alkulämmittely oli jälleen tosi mahtava, tällä kertaa Tiinan pitämänä. Siitä suunnattiin lattaritekniikkaan à la Joonas ja Tiina.

Lattaritekniikka oli jälleen ihan huippua! Joonas Piippola on ehdottomasti uusi lempiopettajani. Hän vaati paljon, mutta kuitenkin juuri sopivasti. Todella selkeä opetustyyli ja hauskat vitsit siinä välissä. Viihdyin todella hänen tunneillaan!

Nämä olivat fiilikset lattaritekniikan jälkeen!! :) 
Tekniikkaosion jälkeen seurasi cha chan kuviot. Tunti oli aika lailla haastava, mikä oli minusta aivan ihanaa. Taas tuli niin paljon lisää tanssiin! Ja cha chan musiikintulkinta oli vielä parempi tunti. Ihan huippua, miten ihmiset oikeasti pistivät itsensä täysillä likoon ja tekivät niitä musiikintulkintajuttuja :) Minusta ainakin tuntui, etten ole koskaan tanssinut cha chata niin täysillä. Oli kyllä aivan ihanaa :) Sain muuten tietää yhden cha cha -biisin nimen! Olen jo kauan miettinyt, että onpas siinä ihan loistobiisi, ja nyt myös tiedän, että biisi on tämä:



Viimeisen tunnin jätin välistä. Tarkoitus oli mennä katsastamaan Yläneen kirkkoa ja muutenkin pyörimään keskustassa, mutta sade- ja ukkoskuuro perui ne suunnitelmat. Minulla oli kuitenkin mukana uskonnon kirja (ajattelin että ehkä jossain vaiheessa tulee tauko, jolloin ehdin sitä lukea, ja sitten voin tuntea itseni hyväksi opiskelijaksi :D), ja löysin tosi mukavan paikan rappusista ja istuskelin siinä lukemassa iltaan asti.


 
Illalla oli jälleen iltatanssit. Tällä kertaa vuorossa oli ilmaiset Loimaan Laatuauton tarjoamat Yölintutanssit. En ollut koskaan nähnyt Yölintua livenä, joten odottelin innoissani, millaiset tanssit tulisivat olemaan :)
 
 
Ilta oli ihan huippu! Yölintu tosin oli pienoinen pettymys - pidän heidän musiikistaan ja olen kuunnellut heidän kappaleitaan levyltä tosi paljon, mutta livenä he olivat jotenkin laimeita. Esiintymisestä puuttui energiaa ): Silmulla on kuitenkin kerta kaikkiaan hieno ääni ja oli hauskaa, kun biisit olivat jo ennestään tuttuja.
 
 
 

Yölinnun taukoillessa musiikkia soittivat Valasrannan tanssileirin DJ:t. Tuli muuten ihan tosi hyviä biisejä! Lattareitakin tuli niiden settien aikana kiitettävästi. Ilta oli taas ihan tosi kuuma, mutta toisaalta - sehän kuuluu kesään :) Ikävää se olisi, jos olisi kylmä keskellä kesää!
 
Takaisintulomatkalla radiosta tuli kyseinen huippubiisi - kuski sai sitten kestää kun pistin äänenvoimakkuudet täysille :D
 
 
Nyt onkin aika kaivaa koulukirjat taas esille ja jatkaa yo-kirjoituksiin valmistautumista. Hassua, ajattelin että kahdeksan päivän jälkeen tuntuisi siltä että on saanut tanssia tarpeekseen, mutta päinvastoin - en ole koskaan halunnut tanssimaan näin paljon! Onneksi jo perjantaina pistetään tanssahdellen Kapakanmäellä! ;)

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Valasrannan tanssileiri - päivä 2

 
 
Toinen päivä valkeni aivan yhtä aurinkoisena kuin ensimmäinenkin. Saatuani itseni ylös sängystä marssin aamiaiselle koulun ruokalaan. Lattiamajoituksessa oli aivan ihana tunnelma, ihmiset olivat kaikki huippumukavia! Olin vähän pelännyt, että joutuisin vain murjottamaan yksin jossain nurkassa, mutta en todellakaan joutunut :) Heti ensi hetkestä lähtien huonekaverit alkoivat jutella kanssani ja tunsin kuuluvani porukkaan.



Ensimmäisenä suuntasin lämmittelytunnille, jonka piti Joonas Piippola. Ihan huippua! Siitä Joonaksen parin Tiinan pitämälle lattaritekniikkatunnille. Olin miettinyt, uskallanko mennä edistyneiden tunneille, peläten etten ole vielä tarpeeksi edistynyt. Mutta onneksi menin! Lattaritekniikastakin sai ihan hirveästi irti! Oli mahtavaa kun perusaskel pilkottiin niin pieniin osiin - kaikki liikeradat tulivat selviksi ja minusta tuntui että omaan tanssiin tuli tosi paljon lisää.

Lattaritekniikan jälkeen seurasi rumban kuviotunti, jonka Joonas ja Tiina ohjasivat. Ihan mahtavaa! Alussa käytiin läpi edellistunnin tekniikkaa ja sitten tehtiin muutamia kuviojuttuja. Hassua, että vaikka tunnilla ei tehty määrällisesti paljon, niin silti tuntui että siitä sai tosi paljon irti. Olisin mielelläni jäänyt vielä musiikintulkintatunnillekin, mutta halusin mennä kokeilemaan west coast swingiä teemasaliin.


Minulla oli vähän ennakkoluuloja west coast swingiä kohtaan - ajattelin sen olevan pelkkää hölmöä tepastelua. Mutta se olikin yllättävän hauskaa! Musiikit olivat tosi kivoja ja kahden tunnin aikana ehti jo päästä vähän sisälle lajin maailmaan ja fiilikseen. Silti minusta tuntuu, että se ei välttämättä ole ihan minun lajini. Mutta kiva oli käydä kokeilemassa! :)


Maukkaan päivällisen jälkeen (Leirillä oli tosi hyvät ruuat! Ehdottomasti parhaat tähän mennessä, mitä nyt olen tämän järjestäjän leireillä ollut!) oli aika valmistautua illan tansseihin. Lähdimme porukalla kohti Valasrantaa, ja olin ihan innoissani - Antti Raiski ensimmäistä kertaa, jee! :)

Ja kyllä kannatti olla innoissaan, tanssit olivat nimittäin siihen mennessä ehdottomasti parhaat ikinä. Antti Raiski oli ihan todella hyvä, samoin kuin hänen Sesam-orkesterinsakin. Heti ensimmäisenä tuli Sinä minussa, ja täytyy sanoa että en enää tiedä kumpi on parempi - Raiskin oma versio vai Sinitaivaan :D Charles Plogman oli myös uusi tuttavuus, ja oikein hyvä hänkin. Lattareita olisin kaivannut kummaltakin bändiltä enemmän.

Ihmisiä oli tosi paljon, sekä tuttuja että tuntemattomia. Alkuillasta oli hirveän kuuma, mutta iltaa myöten tuli vähän viileämpää. Naistenhaulla iski taas ujous ja piilottelin lahjakkaasti ja keskityin hakemaan tuttuja. Joskus täytyy vähän nössöillä! :D

Ilta loppui aivan liian aikaisin. Olisin halunnut tanssia vielä monta tuntia! Toisaalta oli kuitenkin ihan mukavaa päästä nukkumaankin :)


 

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Valasrannan tanssileiri - päivä 1

Takana ihan mielettömät kahdeksan päivää. En olisi ikinä uskonut, että minulla tulee olemaan niin hauska leiri kuin mitä se oli. Pitkään aikaan en ole nauranut niin paljon, tanssinut niin paljon ja ollut niin onnellinen kuin Valasrannassa. Tänään palattiin arkeen heräämällä kello 2 iltapäivällä. Ajattelin, että teen erikseen postauksen jokaisesta päivästä, koska kaikkea tapahtunutta on yksinkertaisesti mahdotonta saada mahtumaan yhteen postaukseen.

 
Matkaan lähdin tosiaan viime viikon perjantaina saatuani pakkausrumban päätökseen. Sitä jännityksen määrää, kun ajoimme Yläneen yhtenäiskoulun pihalle! Heti alussa tuli bongattua jo muutama tanssituttu, ja olo tuntui heti vähän varmemmalta.
 
Heitettyäni majoittumisvermeet koululle lähdin kohti Valasrantaa ja illan jatkotunteja. Yläne on kyllä ihan mahdottoman kaunis paikka! Ne pellot, ihanat hiekkatiet ja koko se fiilis, mikä kylän yllä leijaili - ihanaa! Ja Valasranta on minusta todella kaunis ja romanttinen paikka. Mitä muuta voisikaan odottaa tanssilavalta, joka on ihan järven rannalla keskellä idyllistä maalaisparatiisia?
 

Illan kursseina olivat fusku, tango ja cha cha. Fuskua opettivat Kati ja Kalle, ja oli kyllä aivan huipputunti! Kati on ehdottomasti yksi parhaista opettajista mitä tiedän, ja Kalle oli tosi hauska. Tykkäsin biisivalinnoista tosi paljon. Tangoa opettivat Jari ja Tiia. Paljon tuli Mäkimattilan tangoja, mikä oli minusta tosi mukavaa :) Illan viimeisenä oli saman opettajaparin cha cha -tunti. Väsymys alkoi siinä vaiheessa jo vähän painaa, mutta muuten oli ihan huippua!

 
Illalla pyöräilin takaisin koululle pilkkopimeässä. En ollut tajunnut ottaa pyörän lamppua mukaan, ja kahdentoista aikaan yöllä oli jo melkoisen pimeää ilman katulamppuja. Löysin kuitenkin koululle, kävin suihkussa ja menin nukkumaan tyytyväisenä ensimmäiseen päivääni ja innoissani odottaen seuraavaa.

 
Kyseinen tango kuultiin leirillä erittäin monta kertaa, mukaan luettuna juuri tuon ensimmäisen illan tangokurssilla. Eikö ole aivan ihana kappale? Minä rakastan tuota kertosäkeen loppua, missä lauletaan "rakkaus on tangon kotimaa". Aivan käsittämättömän upea kappale. Varmaan uusi lempparitango jopa!

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Arkistojen kätköistä: Valasranta 22.6.2013

Koska tätä lukiessanne tanssahtelen Valasrannassa (tai vaihtoehtoisesti Esakalliolla, riippuen siitä mihin aikaan tätä luette :D), päätin tehdä jälleen arkistojen kätköistä -postauksen. Tällä kertaa ensimmäisestä kerrasta, jolloin olin Valasrannassa. Itse asiassa ainoasta kerrasta, jolloin olen ollut Valasrannassa ennen tätä tanssileiriä.

Viime vuoden juhannuksena meillä oli suunnitelmissa mennä Esakalliolle katsomaan Paula Koivuniemeä. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat viime hetkellä, ja lähdimmekin Valasrantaan tanssimaan Neljänsuoran, Mikko Mäkeläisen & Myrskylyhdyn sekä Ratto-bandin tahtiin. Minulla oli odotukset erittäin korkealla, koska olin saanut Valasrannasta jostain syystä todella romanttisen kuvan.

Ja romanttinen se olikin! Ehdottomasti yksi hienoimpia tanssilavoja, mitä olen nähnyt :) Vaikka eräs tuttuni sitä akvaarioksi nimittikin... Päiväkirjastani löytyy tanssi-iltaa koskevia seuraavanlaisia huomioita:

"Matka kesti suunnilleen 2,5h ja käytiin myös Pappisten lavan pihalla haistelemassa tunnelmaa. Siellä oli häät ja kun Elli oli vaihtanut kengät, ajettiin äkkiä pakoon :D"

"AIVAN. KÄSITTÄMÄTTÖMÄN. UPEA. PAIKKA. HERRANJUMALA."

"Tanssit loppui kolmelta ja alkoi jo tulla valoisampaa, ja me mentiin uimaan - - Sitten ruvettiin ajelee kotiinpäin, puoli kuuden aikaan olin nukkumassa. Ihana ilta, paras ikinä!! Ja tällä kertaa se ihan oikeesti OLI PARAS IKINÄ! <3"

"Neljänsuora oli tuttuun tyyliinsä ihan huikea, ja tauolla kävin halaamassa Anttia. Tuli uuden levyn biisejä ja ihania vanhoja klassikoita. Neljänsuora on parhautta! <3 Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty oli myös hyvä, mä rakastan Mikon ääntä, se on niin ihanan tumma! Ratto-band oli uusi tuttavuus, mutta sangen hyvä sekin. Kaiken kaikkiaan mahtiartistit!!! :)"

Tällainen mekko minulla oli Valaksella päälläni :)
Tänään onkin sitten aika pakata kamppeet Valasrannassa ja suunnata illaksi Somerolle. Esakalliolla tanssittavat Sinitaivas ja Johanna Pakonen. Saa tulla hakemaan ;) Hauskaa tanssiviikonloppua kaikille!

torstai 24. heinäkuuta 2014

Rumba

Ai että, rumba on ehdottomasti yksi suosikkilattareistani!

Rakastan rumbassa sitä lattarifiilistä. Kaikki liikkeet saa tehdä kunnolla loppuun asti, kun musiikki on yleensä niin hidasta - ainiin, nyt tässä tulee eteen se ongelma, puhunko rumbasta vai bolerosta. Tervetuloa haukkumaan minut maanrakoon, mutta käytän näistä kahdesta nyt yleisnimitystä rumba, koska minulle ei oikeastaan ole väliä kummasta puhun :D Ero nyt kuitenkin on niin pieni.

Rumbassa on mielestäni myös haasteita: esimerkiksi silmiin katsominen. Silloin kun aloittelin tanssiharrastusta, en olisi kuvitellutkaan voivani tuijotella tanssiparin silmiin kahden tanssin ajan! Yleensä sitten tuijottelin maahan, ja sain siitä vähän palautettakin tanssikursseilla. Nykyään olen oppinut vähän paremmin katsomaan myös silmiin, vaikka välillä kyllä tuntuu hölmöltä katsoa toista silmiin niin usein :D Rumbassa se mielestäni kuitenkin kuuluu asiaan.

Rumbamusiikki on minusta tanssisidonnaisempaa kuin muu lattarimusiikki. Sitä ei tule kuunneltua niin paljon tanssien ulkopuolella, ja sen takia minulla ei niin paljon suosikkirumbabiisejä olekaan. Saa toki tulla jakamaan, jos teillä jotain lemppareita on! ;)

Finlanders - Puhdasta kultaa
Matti ja Teppo - Et voi tulla rajan taa
Antonio Banderas - La bella Maria de mi alma


Sitten on tietysti lempirumbani, Julio Iglesiasin (tai Sinitaivaan :D) Historia de un amor, mistä puhuinkin tässä postauksessa :)

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Markku Aro

En edes muista, milloin aloin pitää Markku Arosta. Siitä on ehkä vuoden verran aikaa - aloin pikku hiljaa pitää hänen kappaleistaan, ja sitten syntyi haave nähdä hänet joskus oikeasti keikalla. Ensimmäinen keikka, jolla hänet näin, taisi olla V2:lla TanssiStartin yhteydessä tänä vuonna. Sen jälkeen olen käynyt hänen keikallaan jo muutaman kerran.

Arolla on ihana ääni ja todella hyvät kappaleet, ja kaiken lisäksi hän esiintyy lavalla ikäänsä nähden tosi energisesti ja on koko ajan ihan mukana kaikessa mitä tekee :) Minusta sekin on mahtavaa, että hän hymyilee, kun ohitse tanssii tai kun tulee lavan eteen fanittamaan :3 Viimeksi, kun Ämyrillä Ellin kanssa fanittelimme lavan edessä, hän tokaisi: "Eikö teille riittänyt miehiä kun te siinä olette?" :D

Mielestäni ehkä parhain Aron biiseistä on Anna tulta, jonka hän esitti viime vuoden Syksyn sävelessä. Sitä seuratessani en pahemmin välittänyt kyseisestä kappaleesta ja kannustin täysillä Neljänsuoraa voittoon, mutta tänä kesänä olen kuunnellut tuota biisiä yhä uudestaan ja uudestaan ja todennut että siinäpä on muuten aivan mahtava biisi. Harmikseni sitä ei löydy Youtubesta, joten en pysty sitä linkkaamaan, mutta Spotifysta löytyy! Kaikki mars kuuntelemaan ;)

Aron uusimman levyn kappaleet (sieltä siis tuo Anna tultakin on) ovat muutenkin ihan mahtavia. Väärä nainen, Ei mies voi pyytää enempää, Hetki kerrallaan, koskaan totu en... Minun on ehkä ostettava tuo levy :)

Hyviä kappaleita on Arolla toki enemmänkin:

Hän on se nainen
Hyvännäköinen
Kestän mitä vaan
Sydän tuntee
Ole aina tässä



sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Arkistojen kätköistä: Esakallion tanssileiri 2013

Oikein pirteää sunnuntaipäivää kaikille! Toivottavasti teillä on ollut hauska tanssiviikonloppu ainakin tähän asti :) Koska olen tällä hetkellä tanssileirillä pyörähtelemässä, ajattelin että päivän postaukseen sopisi myös tanssileiri. Siispä palataan ajassa 10 kuukautta taaksepäin, Esakallion tanssileirille.

"Tää viikonloppu oli AIVAN HUIPPU!!! Mulla ei oo varmaan ikinä ollut näin hauskaa... Opin ihan hirveesti kaikkea uutta (ja kertasin vanhaa) ja mikä parasta, sain tanssia oikein paljon - tuli tanssittua 17 tuntia näiden kahden päivän aikana."

Edellinen lainaus on päiväkirjastani. Kyseinen leiri oli toinen kertani Esakallion tanssileirillä, ja kahden kerran perusteella voin sanoa että Esakallion tanssileirit ovat ehdottomasti parhaita ikinä! Viime vuonna ohjelmassani oli rumbaa, cha chata, hidasta valssia, fuskua, tangoa, buggia, hidasta foksia ja salsaa. Olin ensin ihan kauhuissani, uskallanko mennä jatkotunneille, mutta uskaltauduin sitten niille kuitenkin :) Ja kyllä kannatti, sillä siellä oppi ihan hirveän paljon kaikkea! Salsaa en uskaltanut mennä jatkotasolle tanssimaan, joten jätin Ellin ja Tommin treenaamaan Aaltosten kanssa ja hipsin itse Törmäsen alkeiskurssille. Antti Törmäsen salsatunnit ovat ihan huippuja :D

Tuolla leirillä opin tanssimaan potkufuskua (Elli ja Tommi opettivat, ja Esakallion lattiaparka sai kyllä kestää aika paljon kun ensin pompin raivoissani kun en millään meinannut saada askeleita menemään! :D), mitä olin halunnut oppia jo tosi kauan. Iltatansseissa oli sitten hirveän hauska päästä sitä myös tanssimaan :)

Iltatanssit olivat päiväkirjani mukaan jälleen parhaat tanssit ikinä, esiintymässä Henkka ja Kulkurit sekä In the mood. Hieman oli alussa vähän porukkaa, mutta sitten yhdentoista aikoihin pääsi tanssimaankin, ja tanssit loppuivat aika hauskasti: ketään muita ei ollut enää jäljellä, joten minä, tanssiparini, Elli ja Tommi taputimme bändin encorelle ja he soittivat meille neljälle vielä kaksi biisiä :D 

Leirille tarvitaan tietysti kunnon eväät! :D
Matkat sujuivat taas joutuisasti minun laadukkaiden soittolistojeni tahdittamina :D

Tanssipäivän jälkeen maistui burgeri Jussin baarissa, ja siitä sitten iltatansseihin! :)

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kaikkien aikojen tangokuninkaat

Koska tangomarkkinoista on kulunut vasta viikko, palaan takaisin tangotunnelmiin. Saanen esitellä, mielestäni kaikkien aikojen tangokuninkaat top 5:

1. Jari Sillanpää
Sillanpäästä intoilinkin jo täällä. Minusta hän on ehdottomasti kaikkien aikojen paras tangokuningas - vaikken hänen kruunaamishetkellään ollutkaan vielä edes syntynyt :D Suomesta ei löydy kyllä montaa artistia, jotka yltäisivät samanlaiseen tulkintaan ja lavakarismaan.


2. Kyösti Mäkimattila
Aikaisempi Kyösti-intoilu löytyy täältä. Hänellä on minusta tangokuninkaista ehdottomasti komein ääni. Ja siihen kun lisätään vielä nöyrä ja sympaattinen olemus - hän ansaitsee ehdottomasti paikkansa tässä listassa :)


3. Amadeus Lundberg
Vuosi 2009 taisi olla ensimmäinen vuosi, kun seurasin tangomarkkinoita. Amadeus nousi heti suosikikseni nuoren ikänsä, ihanan pehmeän äänensä ja sympaattisuutensa takia. Ja kuvitelkaa, vieläkään en ole nähnyt häntä livenä missään! Mutta ehkä sekin päivä vielä koittaa...!


4. Tomi Markkola
Järkytyin hirveästi, kun sain kuulla, että Markkola on kruunattu tangokuninkaaksi jo 1996. Sitä ennen olin pitänyt häntä suunnilleen parikymppisenä :D Ensimmäisen kerran kun näin Markkolan keikalla, en pitänyt hänestä ollenkaan, mutta nykyään hän lukeutuu suosikkeihini. Hänellä on ihan todella hyvä meininki lavalla ja ihan todella hyvät biisit! Puhumattakaan siitä, että hänellä on tosi hieno ääni :)



5. Antti Raiski
Raiskikin on kruunattu tangokuninkaaksi jo ennen kuin aloin koko kilpailua seurata - tai saatoinhan minä nelivuotiaana istua telkkarin edessä, mutta muistikuvia minulla ei tapahtumasta ole :D Raiski on kuitenkin mielestäni todella hyvä laulaja, ja lauantaina näenkin hänet ensimmäistä kertaa livenä!




perjantai 18. heinäkuuta 2014

Valakselle!


Hii! Aurinko paistaa kirkkaansiniseltä taivaalta ja tämä tyttökin hymyilee kuin Naantalin aurinko :) Melkein kaikki on jo pakattu ja kuuden tunnin päästä istun autossa matkalla Yläneelle. Voisiko asiat paremmin olla?

Vähän kyllä jännittää - kun en ole koskaan Valaksen tanssileirillä ollut ja nyt olen vielä menossa ihan yksinäni. Mutta pieni jännitys kuuluu asiaan :) 

Mitä tähän blogiin tulee, en aio postailla reissun aikana. Olen kuitenkin kirjoitellut muutaman ajastetun postauksen, joten ette tule edes huomaamaan että olen poissa :D Leirin jälkeen seuraa sitten todennäköisesti hyvin paljon jälkipuintia kursseista ja iltatansseista ja kaikesta mahdollisesta aiheeseen liittyvästä (ja liittymättömästä). 

Pitemmittä puheitta menen jatkamaan pakkaamista. Törmäillään Valaksella, ja oikein mahtavaa tanssiviikkoa myös niille joiden kanssa ei törmäillä! ^^

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Pakkaamisen ihanuus (ja kamaluus!)

 
Ai että, ylihuomennahan alkaa jo Valasrannan tanssileiri! Siihen havahtuneena päätin aloittaa pakkaamisen jo tänään, sillä huominen päivä menee Linnanmäellä riehuessa kaveriporukalla... :) Pakkaaminen on toisaalta tosi hauskaa, mutta toisaalta ihan hirveää.

Pakkaamisessa on ihanaa se, kun saa miettiä iltatanssivaatteita ja treenivaatteita, pohtia mitkä vaatteet sopisivat hyvin yhteen ja mitä kenkiä minkäkin vaatteiden kanssa käyttäisi (nyt kun vaihtoehtojakin on enemmän! :D). Kauheus on sitten siinä, kun koko ajan miettii: "Onkohan minulla nyt kaikki tarpeellinen?",  "tarvitsenko minä oikeasti tätä?" tai "mahtuuko kaikki nyt laukkuun?".

Nyt lähes kaikki tavarat ovat turvallisesti huoneeni lattialla, eli suurin pakkausstressi on ohi. Nyt voi vain keskittyä odottamaan innoissaan perjantaita! Siitä tulee niin hauskaa! ^^

Vanha kunnon golfpallo on ihan ehdoton :D Toimii tosi hyvin kipeisiin jalkapohjiin!


ps. Valasrannan tanssileirin sivuilta löytyi myös tosi käteviä pakkaus- ja muita vinkkejä, kannattaa tsekata ne täältä! :)