sunnuntai 31. elokuuta 2014

Arkistojen kätköistä: Esakallio 20.4.2014


Kun nyt mainitsin Esakallion avajaiset (löytyy täältä) niin onhan minun mainittava myös saman viikonlopun sunnuntaitanssit - ihan huiput sellaiset! :) 

"Jees, eilen oli kyllä ihan huippuilta. Ehkei yltänyt ihan perjantain tasolle, mutta perjantai-ilta nyt olikin ihan out of this world :D"

"Porukkaa oli varmaan vielä enemmänkin kuin perjantaina. Oli jotenkin vähän sekavaa, kun siellä soitti RNO (= Riku Niemi Orchestra) ja ne kun ei ihan puhdas tanssibändi mielestäni oo niin biisit ei aina tullu ihan pareina ja fanitkin vei hirveesti tilaa... Naistenhaku oli ihan kaoottinen, joten seisoskelin suurimman osan ajasta reunalla."

"Mitä musiikkeihin tulee, Neljänsuora oli ihan tosi hyvä :) En ollut edes muistanut, miten energistä niiden lavaesiintyminen on. Ja niillä on ihan huiput biisit! Eläköön elämä on ihan huippu bugg :) Ja hitaat (varsinkin hitaat valssit) niillä on ihan vertaansa vailla <3"

"Ja onhan se totta et Tapani Kansa (RNO:n solistina) oli kyl aika ihana <3"

Tuo viikonloppu oli kyllä tanssillisesti ihan uskomattoman onnistunut! Sehän oli myös pääsiäisviikonloppu. Esakalliolla oli silloin myös pääsiäisleiri käynnissä, mikä varmaan osaltaan selittää valtavaa ihmisryntäystä. Hetken harkitsimme, että olisimme lähteneet myös kursseilemaan, mutta sitten ajattelimme että ehkä nuo iltatanssit riittävät. Ja oli kyllä sen verran hauskaa että ehdottomasti riittivät!

Kuvassa vielä pieni kurkistus asuun, joka minulla oli ylläni tuolloin sunnuntaina. Kyseinen H&M:n mekko on aivan ihana, rakastan tuota kuosia ja se on muutenkin tosi kiva - ainoana haittapuolena on lyhykäisyys, mutta toimii leggingsien kanssa!


Toivottavasti lukijoilla oli oikein mukavainen tanssiviikonloppu! Menkää ihmeessä tänäänkin tanssimaan, Tirvan lavalla ainakin Sinkut ja Kolmilammilla Helminauha (missään muualla ei sitten mitään taida ollakaan :D) Minä menen ainakin nukkumaan.

lauantai 30. elokuuta 2014

Arkistojen kätköistä: Esakallio 18.4.2014


(tekstissä esiintyvät lainaukset jälleen suoria lainauksia päiväkirjastani, varautukaa erittäin harkitsemattomaan caps lockin käyttöön ja hymiöyliannostukseen)

Koska nyt vietän tätä kuolemanrangaistukseen verrattavissa olevaa tanssitaukoani, ajattelin postailla vähän vanhempaa materiaalia :) Tulossa siis muutamia arkistojen kätköistä -postauksia! Kertokaa ihmeessä jos näitä on tylsää lukea, siinä tapauksessa lopetan heti :D Pitemmittä puheitta - Esakallion tämän vuoden avajaiset. Ihan huippuilta!


"Eilen oli kyllä ehdottomasti PARAS ILTA IKINÄ !!!! :) Mulla ei oo koskaan ollut niin hauskaa <3 Esakallio on ehdottomasti paras tanssipaikka mitä vaan voi olla."

"Ja olin kyllä niin INNOISSANI kun pääsin tanssimaan! Siellä oli ihan tosi paljon porukkaa, Esakalliohan on aika iso paikka, mutta se oli silti ihan täynnä!"

"Ja sitten tanssin yhdet aivan IHANAT salsat - - muutenkin tanssi sujui koko illan ihan sairaan hyvin, mulla oli vaan niin hauskaa :3 Pääsin muuten myös perinteistä hyppyhumppaa, se oli KIVAAAA! <3"

"Sinitaivas oli ihan huippu! Ne soitti just noita uuden levyn biisejä mitkä on aivan ihania <3"

"Illan toisena esiintyjänähän oli Markku Aro Dieseleineen - - En ymmärrä miten joku niin VANHA voi olla niin uskomattoman HYVÄ!"

Muistan, miten ihanaa oli päästä taas pitkästä aikaa Esakalliolle tanssimaan. Reissussa oltiin Ellin ja Tommin kanssa. Olin koko matkan ihan innoissani ja vielä monta päivää tanssien jälkeenkin :) Ja tosi hyvät tanssithan nuo olivat! Hassua, että niistä on oikeasti vasta reilut neljä kuukautta... Tähän väliin on mahtunut niin monta mahtavaa tanssi-iltaa ja vaikka mitä muutakin!

Loppukevennyksenä: yritimme epätoivoisesti ottaa minusta jonkinnäköistä kuvaa silloin vasta suunnitteluvaiheessa olevan blogini banneria varten, mutta enhän minä siinä pelleilemättä onnistunut :D Kuvassa siis myös kyseisen tanssi-illan asu...


ps. Minun tieni käy parin tunnin opiskelusession jälkeen kaverin synttärijuhlia kohti. Menkää muut ihmiset ihmeessä tanssimaan! Riutalla olisi Hurma ja Tomi Markkola, Ämyrilläkin Johanna Pakonen ja In the Mood. Valasrannasta puhumattakaan: Finkut ja Randelinin Kake! 

perjantai 29. elokuuta 2014

Masurkka

Masurkkaa olen hehkuttanut ennenkin, mutta ajattelin tehdä siitä nyt vielä ihan oman tanssilajipostauksensa :) 

Masurkka on ihan huippua! Olen tykännyt siitä jo aikaisemminkin, mutta vielä hauskempaa siitä tuli, kun Valaksen leirillä menimme Ellin kanssa masurkan kuviotunnille ja opimme siihen uusia kuvioita. Sitä riemun määrää kun samana iltana Esakalliolla pääsimme kokeilemaan kuvioita tanssiin! 

Masurkka on omalla tavallaan tosi kaunis tanssi, vaikka onkin vauhdikas ja siinä saa myös pomppia :D Minusta näyttää tosi kivalta kun ihmiset tanssivat masurkkaa. Lempikohtani on ehdottomasti puolenvaihtokohta!

Aloitusaskeleet ja etenevät askeleet ovat varmaan sellaisia, mistä kaikki ovat yksimielisiä, mutta niiden välillä olevat askeleet jakavat mielipiteet: kuuluuko ne mennä polkkana vai valssina? Minä olen ehdottomasti polkan kannalla. Joskus on tosin niin hitaita masurkkabiisejä että polkkaaminen tuntuu lähes mahdottomalta. 

Ongelmani on se, etten tiedä yhtään masurkkabiisejä! Kyllähän ne aina tunnistaa, kun ne lavoilla soivat, mutta ei niiden nimiä sitten koskaan muista. Eli jos tiedät jotain hyviä masurkkabiisejä niin saa ehdottomasti vinkata! ;) 

torstai 28. elokuuta 2014

Kesälavat TOP 5

Koska minun tanssikesäni on käytännössä katsoen ohi (tuleehan toki vielä käyntejä kesälavoilla, mutta kyllähän tuolla ulkona on jo aika lailla syksy...), ajattelin listata omat lempparilavani tältä kesältä. Ykköslemppari oli ihan selvä, mutta muut oli kyllä tosi vaikea laittaa järjestykseen!


1. Esakallio
Esakallio on kyllä ehdottomasti minulle se "kotilava", joka ei koskaan petä. Sinne on aina hauska mennä ja sieltä löytyy aina tanssittajia. Tänä kesänä Esakalliolla on ollut ihan tosi hyviä tansseja! Ainoa miinus Esakalliolle siitä, että sieltä ei saa opiskelija-alennusta. Tosin tänä kesänä on ollut kahdet ilmaiset tanssit alle 25-vuotiaille, eivätköhän ne alennukset ole siinä kuittaantuneet...



2. Ämyri
Ihanaa, että olen tänä kesänä päässyt Ämyrille muutaman kerran, viime kesänä kun en ollut kertaakaan. Ämyri on vain niin ihanan tunnelmallinen, perinteikäs ja romanttinen lava. Tämän kesän iloinen yllättäjä olivat naistentanssit, joissa viihdyin tosi hyvin!


3. Valasranta
Yksi kauneimmista tanssilavoista. Tänä kesänä Valasranta tuli tosi tutuksi tanssileirin ansiosta, ja oli tosi hauskaa päästä sinne monena iltana tanssimaan. Valasrannassa käy tosi kiitettävästi nuorta porukkaa! :) Siellä on myös hauska, kun välillä voi käydä ulkoterassilla tanssahtelemassa jos tulee kuuma.


4. Särkkä
Särkkä on kesälavoista ehdottomasti kaunein. Tai no, lava itsessään ei ehkä ole mitenkään erikoinen, mutta ympäristö on ihana. Ja se muutamansadan kilometrin kävely parkkipaikalta lavalle on ihan parhautta :) Onneksi pääsin tänä kesänä käymään Särkällä edes kerran!


5. Kapakanmäki
Tämän kesän uusi tuttavuus. Aivan ihana paikka! Niin romanttinen :) Sekin on kyllä vähän liian pitkän matkan päässä, mutta kyllä sinne nyt pari kertaa kesässä voi ajella. Ehkä tänä syksynäkin vielä kerran...

Mitkä ovat teidän kesälavalemppareita? :)

tiistai 26. elokuuta 2014

Kun ihmiset muuttuvat villipedoiksi

Sanoin, että Cheekin keikalla ihmettelin muutamien ihmisten toimintaa. Tämän tekstin otsikko on ehkä vähän kärjistetty, mutta se tiivistää pointtini: joukkotapahtumissa ihmisistä tulee joskus tosi itsekkäitä ja he unohtavat täysin käytöstavat. Mistä se johtuu?

Ensimmäinen tapaus tapahtui iltapäivällä, kun olimme jo muutaman tunnin jonottaneet Stadionin pihalla. Jonottajathan oli jaettu saapumisajan mukaan erillisiin karsinoihin, jotka oli aidattu sellaisella nauhalla - sitä mukaan ne sitten täyttyivät kun ihmisiä tuli lisää. Minä ja Veera olimme kolmannen karsinan etuosassa. Kolmen aikoihin ihmisiä oli jo neljän karsinan verran. Järkkäreitä ei kuitenkaan riittänyt jokaista karsinaa vahtimaan, joten yhtäkkiä, kun yhden järkkärin silmä vältti, kolmen ehkä minun ikäiseni tytön porukka tyynesti sujahti nauha-aidan ali kakkosalueelle. Ensin he olivat tosin käyneet kiivaan keskustelun, mennäänkö tuohon vai ei. Itse toiminta suoritettiin sitten hihittelyn säestämänä.

Kaiken huippu oli, että vieressämme istuneet tytöt olivat nähneet näiden kolmen yrittäneen aikaisemmin jo ykkösalueelle, mutta järkkäri oli huomannut tämän ja osoittanut heille neljättä karsinaa, minne he olisivat kuuluneet. Minusta on käsittämätöntä, että näillä tytöillä oli otsaa tuonkin jälkeen asettautua kakkosalueelle. Siellä kun kuitenkin oli ihmisiä, jotka olivat odottaneet aamusta asti ja kokeneet jo yhden rankan sadekuuronkin. Minua ei haitannut se, että tytöt pääsivät edelleni, vaan se, ettei heillä ollut käytöstapoja. Minusta on ihan selvää, että jos tulee myöhemmin kuin joku muu, niin asettuu jonossa siihen mihin kuuluukin.

Vähän sama, kuin kerran kauppajonossa: Olimme kaverini kanssa kaupassa jonottamassa kassalle, ja meillä oli oikeastaan vähän kiirekin. Yhtäkkiä eteemme hyökkää vähän vanhempi naishenkilö, hän tokaisee "mä voin varmaan tulla tähän" ja meihin vilkaisematta alkaa latoa tavaroitaan liukuhihnalle. Mitä siihen sitten sanotaan? "Anteeksi, mutta et voi"? Jopa myyjä katsoi tuossa tilanteessa naista vähän kummissaan, mutta kukaan ei sanonut mitään ja nainen lähti tyytyväisenä kaupasta ostoksensa tehtyään. Myöskään tuossa keikallejonotustilanteessa kukaan ei sanonut mitään, joten mainittu kolmikko jäi tyytyväisenä kakkosalueelle. Toivottavasti kastuivat todella pahasti myöhemmin.

Toinen juttu Cheekin keikalla tapahtui, kun olimme juuri päässeet Stadionille. Lavan eteen oli jo muodostunut ensimmäinen rivi, jossa ei todellakaan ollut enää tilaa ihmisille. Minä ja Veera onnittelimme juuri itseämme eturivin paikoista, kun takaamme kuului ääni: "Voisitteko te vähän tiivistää?" Meidän takanamme oli kaksi teinityttöä, puheidensa perusteella ehkä 15-vuotiaita. Sanoimme, ettei tässä varmaan enää tilaa ole, mutta yritimme parhaamme - tuloksena se, että toinen tytöistä mahtui eturiviin. Tämähän ei tietenkään tytöille kelvannut, vaan toinen heistä survoi kyynärpäänsä minun ja toisen tytön väliin ja yritti väkisin saada itsensä mahtumaan eturiviin. Minä en luonnollisesti voinut väistää, koska en halunnut survoa Veeraa hajalle toisella puolellani. Niinpä seisoskelin tyynesti paikallani samalla kun toinen tytöistä murjoi kylkeäni erittäin antaumuksella. Mielenkiinnolla kuuntelin, kun hän valitti kaverilleen: "Minä olen tällainen kukkakeppi, ei minulla ole voimia tuota vastaan". Niin no, kyllähän minä olen vähän isokokoinen :D Lopulta tilanne ratkesi niin, että meidän toiselta puoleltamme sanottiin tytöille, voisivatko he ystävällisesti lopettaa kaikkien tönimisen. Toinen heistä siirtyi kiltisti toisen taakse.

Eikö jonottamisen idea ole se, että kaikki jonottavat siinä järjestyksessä kuin saapuvat paikalle? Eihän siinä ole mitään järkeä, että ihmiset tekevät mitä sattuu. Miksi jotkut ihmiset unohtavat käytöstavat keikoilla ja joukkotapahtumissa?

Ehkä olen yliherkkä. Mutta joskus ärsyttää.

maanantai 25. elokuuta 2014

Cheek @ Olympiastadion 23.8.2014


Lauantai oli kyllä ehdottomasti yksi hienoimmista kokemuksista ikinä. Ja oltiin sitä odotettukin! Veeran kanssa varattiin liput heti kun ne tulivat myyntiin - eikä meille tietysti riittänyt mikään vähempi kuin Golden circle.


Kapakanmäeltä tullessa menimme nukkumaan vasta viiden aikoihin aamulla, mutta se ei estänyt meitä heräämästä puoli yhdeksältä ja lähtemään Helsinkiin jonottelemaan keikalle. Emme me tosin läheskään ensimmäisten joukossa olleet - makuupusseista ja vilteistä päätellen siellä oli ollut porukkaa jo muutaman tovin :D Jouduimme jonottamaan 7 tuntia ennen kuin pääsimme Stadionille. Aika meni tosin nopeasti syödessä ja jutellessa :) Muutama sadekuurokin koettiin ja kuudelta illalla oltiin jo niin märkiä ja kylmissämme että oli tosi hauskaa päästä Stadionille.


Oli ihan todella hienoa päästä seuraamaan keikkaa ihan eturivistä. Meitä ennen oli niin paljon ihmisiä, että ajattelin ettemme millään voi päästä ihan eturiviin, mutta siinähän me sitten seisoimme :D Huippua! Pikku hiljaa varpaisiin alkoi taas palata tunto ja ympärillä olevat ihmiset lämmittivät myös mukavasti. JVG:n lämppärisetin aikana pääsi jo vähän jammailemaan, eikä ollut enää ollenkaan kylmä :)


Sitä kiljunnan määrää, kun itse iso herra saapui lavalle. Oli jotain ihan mieletöntä kuunnella, kun koko Olympiastadion hurrasi Cheekille. Keikka alkoi kappaleella Sokka irti, ja heti ensimmäisestä biisistä lähtien oli pakko vain ihmetellä, miten hyvin keikka oli rakennettu ja toteutettu. Kappaleet oli jaettu kolmeen teemaan: Juhlia ja ystävyyttä, Valoa ja varjoja, Intohimoa ja asennetta. Lava itsessään oli ihan jäätävän kokoinen, valosysteemit olivat ihan uskomattoman hienot, pyrotekniikka toimi ja kaikki oli vain yksinkertaisesti niin kohdallaan että ei sitä voi edes sanoin kuvata. Otin pari kuvaa kännykällä ihan tätä blogia ajatellen, mutta sen enempää en kuvaillut. Minusta keikka pitää itse kokea, ja jotain olennaista jää pois jos tapahtumia seuraa vain kännykän ruudun läpi.


Kappaleet oli valittu tosi hyvin. Omia suosikkejani olivat Jos mä oisin sä, Liekeissä, Jossu, Kato mitä sä teit, Jippikayjei, Tinakenkätyttö ja Äärirajoille. Puhumattakaan encore-setistä Kuka muu muka, Onnenkyyneleet ja Timantit on ikuisia. Jälkimmäisen Cheek vetäisi jopa kaksi kertaa. Illan hienoimpia hetkiä minusta oli kuitenkin se, kun Cheek esitti Niille joil on paha olla. Se on yksi henkilökohtaisia suosikkejani hänen tuotannostaan. Se on vain niin uskomattoman kaunis kappale. Ja taisin Stadionilla vuodattaa jopa muutaman kyyneleen tuon kappaleen aikana - esitys oli niin uskomattoman hieno. Kappaleen taustallahan on levyllä sadetta ja ukkosta - Stadionilla sitä säestivät ihan oikeat sade ja ukkonen. Kylmät väreet.


Keikka kesti kokonaisuudessaan hiukan yli kaksi tuntia. Sitä olisi mielellään jatkanut vielä vähän pidempäänkin. Encore-kappaleiden jälkeen seurasi vielä ihan massiiviset ilotulitukset. Cheek teki kaiken todellakin suuren maailman tyyliin - minusta on uskomatonta että Suomesta löytyy tuollainen artisti. Jos vertaa esimerkiksi Jari Sillanpään Liekeissä-kiertueen päätöskonserttiin Hartwallilla viime vuonna, niin olihan tämä jotain ihan erilaista. Ihmiset olivat ihan messissä Sillanpäänkin konsertissa ja huomasi, että yleisö rakastaa häntä, mutta Cheekin stadionkeikalla lähenneltiin jo joukkohysteriaa :D


Koska keikan lopulla alkoi sataa (enkä siinä vaiheessa tietenkään ruvennut vetämään mitään takkia päälle), ja keikan jälkeen olin ihan märkä ja oli tosi kylmä. Siitä vain äkkiä bussiin ja kotiin. En muista milloin olisi viimeksi ollut niin ihanaa päästä tulikuumaan suihkuun ja saada iso muki hunajateetä ja juustovoileipiä. Sänkyyn kaaduttuani nukahdin välittömästi - erittäin väsyneenä, mutta erittäin onnellisena.


Kaiken kaikkiaan siis aivan huippukokemus. Kevyesti hienoin keikka, millä olen ikinä ollut. Ja Veeralle toodella iso kiitoshali koko päivästä, oli ihan mahtavaa! Ei olisi ollut puoliksikaan niin hauskaa jos sä et olisi ollut mukana <3

ps. Oli hienoa, kun ihmisten välillä vallitsi jonkinlainen yhteishenki keikan aikana, mutta pari kertaa muutamien ihmisten käytös pisti kyllä ihmettelemään. Siitä lisää huomenna.

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kapakanmäki 22.8.2014

Ai että. Minulla on ollut niin huippu viikonloppu. Nyt istun kotona pienessä flunssanpoikasessa ja väsymyskin on melkoinen, mutta viikonloppu on ehdottomasti ollut tämän arvoinen :D 


Perjantaina lähdimme tosiaan kaveriporukalla kohti Kapakanmäen nostalgiailtamia. Kiitos vielä Veeralle, Santerille, Paavolle ja Tuomakselle ihan loistavasta illasta! :) Alussa näytti, että paikalla ei ole juuri muita kuin ihan muutama eläkeläinen, mutta kyllä pikku hiljaa paikalle löytyi myös vähän nuorta väkeä. Ja musiikki oli niin laadukasta, että sitä saattoi vain kuunnellakin eikä koko ajan tarvinnut edes tanssia.

Oli hauskaa lähteä ajelemaan vähän pidemmälle. Olin ensin suunnitellut, ettemme mene moottoritien kautta koska moottoritiellä ajaminen on minusta aika kuumottavaa - kartanlukijani kuitenkin päätti minut moottoritielle opastaa, joten niin sitä mentiin :D Ja se oli loppujen lopuksi ihan helppoa ja hauskaa :) Pahemmin ei edes eksytty, mitä nyt käytiin vahingossa vähän Hämeenlinnan keskustassa pyörimässä... ^^


Hirveästi nostalgiatanssit eivät eronneet normaaleista. Osa ihmisistä oli pukeutunut vanhanajan tyyliin, ja pihalla oli muutamia vanhoja autoja. Pihalla oli koju, jossa myytiin joitakin vaatteita ja muuta hauskaa. Pimeän tullen pihalla oli myös romanttinen tunnelmavalaistus. Esitteessä oli sanottu, että bändit soittavat vähän hiljaisemmalla volyymilla kuin tavallisesti - tämä oli minusta tosi kiva! Oli hirveän hauskaa, että tanssiessa pystyi myös keskustelemaan, ainakin suurimman osan ajasta.


Pekkaniskan pojat ovat mielestäni tosi hyvä bändi, ja rakastan sitä heidän valotauluaan, missä lukee mitä seuraavaksi tanssitaan. Illan parasta antia oli mielestäni Korsuorkesteri, joka oli ihan huippu! Toivoin, että he soittaisivat Raatteentien, ja niinhän he soittivatkin. Ja oli heillä muutenkin mahtibiisit! Illan tuntemattomammat bändit (Handen humppa, Ippe Mansikka, Sakari Silpolan orkesteri) menivät minulla sekaisin enkä tiennyt kuka soitti milloinkin :D Mutta hyviä nekin olivat! Bändit oli järjestelty niin että lavan puolella soitti aina joku bändi ja samaan aikaan pihan katoksessa soitti jokin toinen.


Kaiken kaikkiaan oli siis tosi mukavaa! Kyllä kannatti lähteä :) Nyt onkin sellainen tilanne, että seuraavaa tanssi-iltaa joudutaan odottamaan neljä viikkoa. En ehkä kestä! :(

lauantai 16. elokuuta 2014

Esakallio 15.8.2014


 
Ehdottomasti paras ilta ikinä! :) Matkaan lähdettiin pitkästä aikaa vanhalla kunnon porukalla: Elli, Tommi ja minä. Minähän pääsin myös ilmaiseksi sisälle, alle 25-vuotias kun olen. Ilmakin oli tosi hyvä, mitä nyt vähän sateli välillä. Olin jo illan alussa niin innoissani, että teki mieli vain pomppia innoissani :D (paikallaolijat voivat todistaa, että näin myös tein...)


Paikalla oli aika paljon väkeä, ja niin kuin olin odottanutkin - paljon nuoria. Nuoria naisia oli vain harmi kyllä enemmän kuin nuoria miehiä :D Mutta se taitaa olla lavoilla aika lailla perustilanne... Tuttuja oli myös paljon liikkeellä, ja oli hauskaa päästä tanssimaan sellaistenkin kanssa, joita ei ole pitkään aikaan nähnyt :) Välillä käytiin Ellin ja Tommin kanssa muumilimulla ja kuuntelemassa karaokemeininkejä. Pidän paljon siitä Esakallion uudesta baarinurkkauksesta, ne sohvat ovat tosi kivat! Siellä nyt vaan ei tule paljoa aikaa vietettyä kun koko ajan pitää viilettää tanssilattialla... :'D


Uusi Taikakuu oli HYVÄ! Minä vähän pelkäsin, että he eivät soittaisi niin paljon Taikakuu-ohjelmistoa, kun laulaja on vaihtunut, mutta sieltä tuli kaikki ihanat vanhat tutut: Piikkilankaa, Saanko luvan, Palavat sydämet... Aijai <3 Mukana oli myös Juha Metsäperän omia kappaleita, ja sitten ihan uusiakin covereita. Meinasin ihan tikahtua, kun he soittivat Tuure Kilpeläisen kappaleen Tahtoisin, tahtoisin. Se on niin hirveän kaunis kappale! Aivan ihanaa, että Taikakuu on ottanut sen ohjelmistoonsa. Hiukan ehkä vaatii vielä totuttelua, että lavalta ei kuulukaan Jannen ääni vaan Juhan, mutta eiköhän se jo muutaman keikan päästä tunnu ihan luonnolliselta!


Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty soitti tuttua laadukasta musiikkiaan :) Kovaa ja korkealta on ihan huippu! Illalla tuli pari kertaa mieleen, että kyllä Mäkeläinen olisi mielestäni ansainnut sen tangokuninkaan kruunun...


Pääsin myös testaamaan uuden kirppismekon toimivuuden tansseissa :) Ai että, olen vieläkin ihan innoissani kun minulla oli niin hauskaa! Kyllä tällä energialla jaksaa vähintäänkin viikon, ja onneksi enempää ei tarvitse jaksaakaan koska ensi perjantaina mitä todennäköisimmin suunnataan jälleen humpalle. Tämän viikonlopun tanssahtelut olivat tässä, ja nyt kutsuvat jälleen koulukirjat. Ihanaa tanssiviikonloppua teille, joilla se vielä jatkuu! ^^

torstai 14. elokuuta 2014

Jenkka

Jenkka on yksi omista kestosuosikeistani. Se on vain niin hauskaa! Minusta on hirveän hauskaa, kun jenkkaa mennään hyppien ihan täysillä, ja sitten saa välillä potkia niin korkealle kuin vain ikinä lähtee :)

Jenkka on vähän niin kuin polkka ja masurkkakin - se ei tarvitse mitään erikoisia kuvioita ollakseen hauskaa, vaan pelkkää perusaskeltakin on hauskaa hypellä ympäri lavaa. Lempparikuvioni on se, missä mies pyörittää naista pari kertaa käden ali.

Jenkkamusiikkikin on ihan vertaansa vailla! :D Sitä ei tosin voi kuunnella missään muualla kuin tansseissa, koska heti tulee jäätävä jenkkafiilis ja on pakko päästä tanssimaan :D

Jenkkaa tulee harmittavan vähän lavoilla. Yleensä niitä tulee yksi pari illan aikana, joskus jopa kaksi. Niinä iltoina kyllä vähän harmittaa, kun ei tule yhtään jenkkoja. Joskus saattaa käydä myös niin, että on juuri mennyt vaikkapa juomaan ja sitten huomaakin että seuraava kappale olisi ollut jenkka. Sitä turhautumisen määrää!

Letkajenkka on myös hauskaa :D Minun hauskimmat jenkkamuistoni ovat Wanhoista ja Wanhojen jatkoilta: Meidän freestyle-tanssimme alkoi letkajenkalla (biisinä tuo Katri Helenan Letkis, joka löytyy tuosta alempaa), ja sitä tuli tanssittua ihan tosi monta kertaa noiden parin wanhojentanssipäivän aikana! Sinitaivashan soittaa Letkistä myös, ja joskus Tommi ja Juhis tulevat tanssijoiden joukkoon vetämään letkajenkkaa :)

Pidemmittä puheitta, muutama huippujenkkabiisi:

Katri Helena - Letkis
Erkki Junkkarinen - Vesivehmaan jenkka
Seitsemän seinähullua veljestä - Lumikki-jenkka

ps. Olettehan kaikki nuoret lukijani huomanneet, että huomenna Esakalliolle pääsevät ilmaiseksi kaikki alle 25-vuotiaat? Sinne siis kaikki tanssahtelemaan! :)

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Tanssileffalempparit

Minä rakastan tanssielokuvia! Aina kun katsoo jonkin elokuvan, missä tanssitaan paljon, tuntuu että on pakko päästä itsekin tanssimaan :) Seuraavat leffat kuuluvat mielestäni ehdottomaan parhaimmistoon tanssielokuvien joukossa!

Oma ykkössuosikkini on Dirty Dancing. Olen nähnyt sen varmaan vähintäänkin viisi kertaa, mutta siihen ei vain kyllästy ikinä! Minusta Baby on aivan ihana ja samaistuttava päähenkilö, ja niin no... Tarvitseeko Patrick Swayzen näyttelemästä Johnnysta edes sanoa mitään? ;)

 
Step Up -elokuvat ovat aivan ihania! Ne tanssikohtaukset ovat ihan huippuja. Minusta olisi hauska kokeilla streetdancea tai jotain muuta sen tyylistä tanssilajia. Se näyttää niin hauskalta! Näissä elokuvissa on vielä niin hyvät musiikitkin. Juoni on kaikissa oikeastaan aika samanlainen (tanssijapoika rakastuu tanssijatyttöön ja lopussa he saavat toisensa - aika yllätyksetöntä), mutta minusta juoni ei ehkä olekaan näissä se pääasia - näissä pääpaino on ehdottomasti tanssilla! :)

 
 
 
 
Oma lempparini Step Up -leffoista on ollut Step Up 2 The Streets. Näin sen joskus sattumalta telkkarista, ja sen jälkeen minun piti katsoa myös ykkönen ja kolmonen. Nelosen kävimme kaverin kanssa teatterissa katsomassa kun se ilmestyi. Näillähän ei periaatteessa ole mitään muuta tekemistä toistensa kanssa kuin tanssi, joten ne voi katsoa missä järjestyksessä tahansa. Juuri nyt pyörii elokuvateattereissa kaikkein uusin, Step Up All In. Se on kyllä pakko nähdä!
 
 
Musikaalileffoista ehdoton suosikkini on ihana West side story. Se oli mainittava tässä yhteydessä, koska tanssia on kuitenkin sen verran että se voitaisiin laskea tanssileffaksi :D Tarina on niin hirveän kaunis ja koskettava, eikä tätä elokuvaa voi kyllä missään tapauksessa katsoa kuivin silmin. Musiikki on aivan ihanaa!
 

 
Tunnen itseni aika sivistymättömäksi, sillä en ole nähnyt Famea (en uutta enkä vanhaa) enkä Flashdancea, jotka nyt kuitenkin ovat tosi tunnettuja tanssileffoja. Ne kuitenkin kuuluvat loputtomaan "pakko katsoa" -listaani. Ne ovat varmaan tosi hyviä! :)
 
Mitkä ovat teidän suosikkitanssileffojanne? Onko jokin elokuva, mikä minun pitäisi ehdottomasti nähdä? :)



sunnuntai 10. elokuuta 2014

Onnellisuus

Sinun kanssasi parketilla
kun viimeiset soinnut
haihtuvat ilmaan
Vahva kätesi omassani
naurua silmissäsi
Tässä hetkessä olen onnellinen.

Sinun tuoksusi ympäröimänä
kun yö väistyy
ja aamu hiipii luoksemme
Painautuen lähemmäksi
sokeasti vientiisi luottaen
Tässä hetkessä olen onnellinen.

lauantai 9. elokuuta 2014

Kirpparilöytöjä!

Minä sitten rakastan kirpputoreja! Koskaan ei voi tietää, mitä mukavaa kirpparilta löytyy :) Viime viikonloppuna olimme kaverin kanssa Turussa Kirppis-center Manhattanilla. Tosi hyvä paikka! Se oli niin iso, että kaikkien pöytien läpikäyminen oli melko aikaavievä projekti. Sitten piti vielä sovittaa löydetyt vaatteet ja palauttaa sopimattomat takaisin pöytiin. Ja löysinhän minä pari tosi kivaa juttua...

 
Tähän mekkoon rakastuin ihan heti ensi silmäyksellä. Minusta tuo kuviointi on tosi kiva, ja väritkin ovat nätit :) Mekko näyttää tosi kivalta päällä, ja tuntuukin vielä mukavalta :) Luulenpa, että se saattaa löytää tiensä päälleni jo ensi viikonloppuna...!


Minulla on ennestään pari Jani&Jetsettersin levyä, ja olin tosi iloinen kun löysin tuon kirpputorilta ja vieläpä halvalla :) Tuo on kuitenkin sen verran vanha jo, ettei sitä oikein kaupoista löydy. Olen tuota nyt muutaman päivän kuunnellut, ja onhan tuo ihan tosi hyvä levy! Kesäunelma on siltä ehdoton lempparikappaleeni <3 Minusta se jotenkin sopii juuri tähän aikaan, loppukesään.

Minne ihmiset suuntaavat tänään tanssimaan? Ämyrillä näyttäisi olevan tosi hyvät humpat, Mikko Mäkeläinen Myrskylyhtyineen sekä Mattilat. Itse suuntaan mökille kavereiden kanssa nauttimaan viimeisestä lomaillasta. Kesätyöt loppuivat eilen ja maanantaina alkaa taas koulu. Suoraan sanottuna olen aika innoissani koulun alkamisesta! :) Vaikka se tarkoittaakin, harmi kyllä, tanssien vähenemistä... ):

perjantai 8. elokuuta 2014

Ämyri 7.8.2014

Matkamusiikit :)

 
Olipa hyvä että lähdin tanssimaan eilen. Oli kaikista parhaistakin illoista ehdottomasti parhain koskaan ikinä! :) Ilta oli ehkä myös randomein ikinä: minua muun muassa luultiin kolmekymppiseksi, heiteltiin metrin verran ilmaan fuskun pyörteissä ja yritettiin värvätä kännikuskiksi (yritykseksi jäi) :D Ja hauskaa oli!



Matkaan lähdin tosiaan suoraan kuoroharjoituksista, ja perillä olin juuri ja juuri ensimmäisten valssien aikaan. Portilla kysyin, saako lipusta opiskelija-alennusta, ja minulle sanottiin, ettei. Maksoin lipun ja kävelin sisälle. Juuri kun olin saanut kengät jalkaan ja tavarat narikkaan, minun luokseni tuli järkkäri joka kysyi "Olitko sinä se joka kyseli opiskelija-alennusta? Kyllä meillä sellainen on" ja ojensi minulle kaksi euroa. Jee! Tosi hyvää asiakaspalvelua, hyvä Ämyri! :)

Varsinaisten asukuvien ottaminen ei onnistunut, koska ennen kuoroon lähtöä
pihalla vielä satoi ihan kunnolla... Minulla oli päälläni tuo vanha luottohame :)
Minähän olin lähtenyt tansseihin lähinnä katsomaan Varjokuvaa. Illan yllättäjä oli kuitenkin Ilta-aurinko. En ollut pahemmin kuullut kyseisestä bändistä aikaisemmin, ja ajattelin että siellä on jotain vanhoja patuja soittamassa humppaa viimeisillä voimillaan. Eipä ollutkaan! Lavalla olikin joukko salskeita nuoria miehiä tyylikkäissä sinisissä kauluspaidoissa ja valkoisissa solmioissa, jotka soittivat ihan pahuksen hyvin! Minusta tuli fani kertaheitolla. Heidän tekemisessään oli fiilistä, välispiikit olivat hyväntuulisia ja hauskoja, laulaja oikeasti tulkitsi kappaleet eikä vain laulanut niitä. Ei mitään hätää -cover oli mielestäni tosi kiva, ja rakastin myös polkkakappaleita. Ilta-auringon keikalle on päästävä kyllä vielä uudestaankin!


Olihan Varjokuvakin tosi hyvä - tietenkin! Minä rakastan kappaletta Put on your dancing shoes. Siihen on niin hirveän hauska pistää fuskaten ihan täysillä ^^ Minusta oli harmi, että Ilta-auringon setit kestivät vain puoli tuntia ja Varjokuvan setit tunnin. Olisin kuunnellut Ilta-aurinkoa mielelläni enemmänkin!

Ihmisiä oli aika paljon liikkeellä. Olihan nyt sentään viimeiset Ämyrin naistentanssit. Tosi kiva, että minun molemmat naistentanssikokemukseni ovat olleet niin positiivisia, nyt tulee varmasti lähdettyä ensi kesänäkin naistentansseihin :)


Illalla kun tulin kotiin, oli ihan hirveä sumu! Ajoin ihan kauhuissani varmaan neljääkymppiä koko matkan. Ja kun tulin pihaan ja kävelin sisälle, näin tähdenlennon! En ole koskaan ennen nähnyt tähdenlentoa. Se oli tosi romanttista :) Pitihän siinä sitten toivoakin, vaikken yleensä mikään taikauskoinen ihminen olekaan :D

Tanssien jälkeen maistui iltapala!
Jes, sainhan minä tämän kirjoitettua vielä perjantain puolella! Minulla oli kaunis ajatus kirjoittaa tämä heti kun tulen töistä, mutta sitten lähdinkin koulukirjaostoksille, minkä jälkeen nukuin huomaamattani puoli seitsemästä yhteentoista asti. Eivät tainneet edellisyön kolme tuntia unta riittää... :D Nyt takaisin nukkumaan. Oikein rattoisaa tanssiviikonloppua kaikille! <3

keskiviikko 6. elokuuta 2014

VTL TOP10

Ajattelin vielä pieneksi yhteenvedoksi koota mielestäni parhaat jutut Valasrannan tanssileiriltä. Nämä eivät ole missään järjestyksessä, kunhan mietin vain kymmenen asiaa, jotka eniten jäivät mieleeni. Olkaapa hyvät!

1. Tunnelma - kaikki henkilökunnasta kanssakurssilaisiin olivat todella iloisia ja positiivisia ja tanssin riemu suorastaan leijui ilmassa koko leirin ajan. Ihan huippua!


2. Ihmiset - tutustuin leirillä moneen ihan mahtavaan ihmiseen, ja juttelin tosi monen huipputyypin kanssa :) Oli ihanaa, kun kaikki olivat jollain lailla tosi avoimia ja tuntemattomillekin oli helppo mennä tauoilla juttelemaan!


3. Iltamenot  - minusta oli ihan huippua, kun joka ilta oli jotkut bileet ja pääsi tanssimaan. Plussana vielä ihan tosi hyvät artistit!

 

4. Järvitanssit - ensi vuonna en todellakaan pohdi kahta kertaa, osallistunko vai en! Oli meinaan ihan sairaan hauskaa :D


5. Ruoka - joskus kursseilla on käynyt niinkin, että ruoka on loppunut kesken, mutta nyt muonitus meni kyllä aivan nappiin. Ruoka oli hyvää, sitä oli tarpeeksi ja pidin siitä kun salaatteja oli aina joka ruualla erilaisia :)


6. Miljöö - Yläne oli ihan mielettömän kaunis paikka, ja Valasranta on minusta yksi kauneimmista tanssilavoista. Ei kai leiripaikalta mitään muuta voi edes toivoa?


7. Opettajat - opettajat olivat innostavia ja kannustavia ja ihan huippuja! Suosikkiopettajikseni leirillä nousivat uusi tuttavuus Joonas Piippola ja vanha tuttu Susa Matson.


8. Uudet tanssilajit - oli hauskaa päästä kokeilemaan west coast swingiä ja charlestonia ja boogie woogieta (tämänkin taivutus tuottaa ongelmia... Kun se kuitenkin lausutaan "boogie woogiea").

 

9. Musiikki - kursseilla oli minusta oikein erityisen hyvät musiikit - tästä kiitoksia opettajille :)


10. Tekniikkatunnit - ensimmäistä kertaa osallistuin tunneille, joilla aiheena oli pelkkä puhdas tekniikka. Ihan huippua! Niistä sai niin paljon irti, ja tuntui että oma tanssi parani huimasti! ^^

Ei tässä voi oikein muuta sanoa kuin että KIITOS TANSSIKURSSIT.FI, kiitos elämäni ehkä parhaasta viikosta! <3