tiistai 31. maaliskuuta 2015

Tanssikampaukset TOP 3

Minun hiukseni ovat siinä harmittavassa pituudessa, että ne saa kyllä helposti kiinni, mutta niistä lähtee myös helposti hapsottamaan yksittäisiä suortuvia. Kaiken lisäksi minulla on ihan järkyttävät vauvahiukset, joita ei meinaa saada missään kampauksessa menemään päätä pitkin. Sitten pitää tunkea pää täyteen pinnejä, ja viimeistään ensimmäisen vauhdikkaan buggin jälkeen vauvahiukset sojottavat sinne tänne. Okei, ehkä se ei ole kamalan vakava ongelma, mutta onhan se nyt inhaa kun ne hikiset hiukset hapsottavat punaisen naaman ympärillä :D

Aikaisemmin olen jo puhunut siitä, miten hientuotantoni on jotain ihan out of this world, joten hiuksia ei myöskään viitsi usein pitää auki. Ne ovat niin paksut ja kuumat, että hiukset auki tuntuu kuin tanssisi karvalakki päässä! Aina ei kuitenkaan viitsi laittaa tavallista poninhäntää - joka on myös hyvin altis yllä mainitulle vauvahiusongelmalle. 

Omat lempparini tansseissa ovat:

1) ranskalaiset letit


Erittäin kestävä tanssikampaus, ei lähde hapsottamaan kovassakaan menossa. Ja sitä paitsi minusta tosi kivan näköinen! Harmi vain, että tämä kampaus on täysin riippuvainen Ellistä - itse en osaisi ikimaailmassa tehdä ranskalaisia lettejä, varsinkaan itselleni. Pitäisi ehkä harjoitella!

2) "Heta 5v" -saparot


Olkoonkin, että näytän saparot päässäni ihan pikkulapselta, tykkään niistä tosi paljon. Ne on tosi helppo laittaa, ja vauvahiusongelma ei vaivaa niin paljon, kun hiukset ovat molemmilta puolilta kiinni eikä niiden tarvitse ylettää takaraivolle asti. Nämä myös pomppivat kivasti tanssin lomassa - se tosin lisää entisestään pikkulapsivaikutelmaa, mutta mitäs tuosta. Ei tässä mitään aikuisia vielä ollakaan! :D

3) Sivuponnari



Tämä kampaus ei välttämättä kestä kovin paljon vauhkoilua, mutta tykkään siitä huolimatta kovasti! Silloin, kun luvassa on vähän rauhallisemmat tanssit, tällainen kampaus on hyvä vaihtoehto. 

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

"En voi mun juuria mullasta irroittaa"

Ai että. Vähän aikaa sitten ilmestyi Neljänsuoran uusi kappale Sydän puhdasta multaa. Kuuntelin sen ensimmäisen kerran vähän epäileväisenä, eikä se vakuuttanut minua kovinkaan vahvasti. Toisella kuuntelukerralla tarina alkoi jo avautua, ja nyt muutaman kymmenen kuuntelukerran jälkeen tykkään kappaleesta ihan älyttömästi!

Parasta kappaleessa on ehdottomasti sanat. Melodiahan nyt ei välttämättä nerokkuudellaan häikäise, ja nopeudeltaan tämä kuuluu juuri siihen hankalaan välimaastoon, josta ei tiedä, pitäisikö se tanssia liian hitaasti vai liian nopeasti :D Mutta tarina on hirveän kaunis, ja koko ikänsä maalla asuneena voin siihen hiukan myös samaistua (kyllä, kirjoitan kyseisen sanan i:llä vaikka viralliset ohjeet sanoisivat mitä. Samastua kuulostaa hölmöltä).

Käykääpä kuuntelemassa! Spotifystahan tuo löytyy, samoin tämän linkin takaa. Oikein ihanaa ja aurinkoista palmusunnuntaita kaikille lukijoille! <3

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Teeriharju 27.3.2015

Ehdottomasti maailman paras ilta koskaan ikinä! Kyllä taas neljän viikon tauon jälkeen muisti, miksi tuota tanssimista niin rakastaa. Oli jopa niin hauskaa, että vähintäänkin puolet illasta meni ihan vauhkoiluksi - toivottavasti kanssatanssijat eivät paheksuneet ainakaan kovin paljoa!


Perinteisen vaatekriisin jälkeen päädyin melko kesäiseen kukkamekkoon ja pikkulapsisaparoihin. Todennäköisesti toinen saparo kutitti viejän naamaa sylitansseissa, mutta ainakaan valituksia aiheesta ei tullut illan aikana :D Tian kävin nappaamassa matkaan, ja menomatka meni mukavasti kuulumisia vaihtaessa ja oheisessa kuvassa näkyvää karkkipussia tuhotessa.


Teeriharjulla oli yllättävän paljon väkeä. Tulimme paikalle tavallista myöhemmin, ehkä varttia yli kahdeksan. Lavalla oli silloin jo suhteellisen paljon ihmisiä, ja en ollut ehtinyt edes astua parketille kun jo haettiin ensimmäisille tansseille! Sen jälkeen saikin sitten tanssata koko illan - lukuunottamatta muutamaa pakollista juomataukoa. Hirveän mukavia ihmisiä oli liikkellä. Yhden vanhan tutun kanssa sain tanssia ihan ehdottomasti parhaat tanssit pitkiin aikoihin - kiitos siitä ;) Ihanaa, kun saa tanssia ihan täysillä ja tulkita musiikin ihan jokaista pientä yksityiskohtaa!

Finlanders oli tosi hyvä. Vähän olin toivonut Kultakutria, mutta ei sijaan kuultiin monia muita hyviä ja ihania kappaleita, kuten Tuo onni pukee sua, From russia with love ja Kesä -92. Tämä nyt ei ehkä ollut Finlandersin parhaita keikkoja, mutta eipä heillä huonoja keikkoja ikinä olekaan :)

Onnentähti on kyllä ihan todella hyvä bändi myös. Heillä on tosi hyviä kappaleita! Erityisesti rakastan Onnentähdet-biisiä. Ilta loppui eilen vauhdikkaan energiseen Poing poing poingiin, joten vielä viimeiseksi sai pistää bugiksi ihan täysillä ja nauraa katketakseen. 


Kaiken kaikkiaan ihan mahtava ilta! Jos nyt jotain negatiivista pitää sanoa, niin narikkatoiminta on kyllä jännä - miksei niitä kimpsuja ja kampsuja voi kerätä jo valmiiksi vähän kauempana, ja sitten marssia vain heittämään ne narikkaan? Tarvitseeko siinä narikan edessä ruveta riisuutumaan, niin ettei kukaan tiedä onko ihminen jonossa vai ei ja sitten saa odotella siinä puoli päivää ennen kuin pääsee laittamaan omat tavaransa narikkaan :D Noh, hyvin pieni asia verrattuna siihen että eilinen ilta oli ehdottomasti MAAILMAN PARAS IKINÄ!

Rakastan, rakastan, rakastan tanssia! <3 

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Maaliskuun ykkösbiisit ja ultimate-tanssihii!

Maaliskuussa Spotify on taas ollut ahkerassa käytössä, ja soittolistalle on eksynyt uusia kappaleita. Ajattelin tuttuun tapaani jakaa nämä maaliskuun fiilisbiisit kanssanne :)

Nicky Jam & Enrique Iglesias - El perdón
Ricky Martin - Adiós
Shakira - The one (maailman ihanimmat sanat!!)
Pachanga - Muevelo
David Bisbal & Marco antonio solis - Historia de un amor (Sinitaivas sai haastajan siinä, kuka tämän kappaleen esittää kaikkein ihanimmin!)
Tauski - Sinä vain
Matti ja Teppo - Kissankultaa
Pablo Alboran - Un buen amor 
Kake Randelin - Seuraavassa elämässä
Kristiina Wheeler - Ihanaa
Carola - Främling (Kiitos eräälle kommentoijalle, kun muistutit minua tästä ihanuudesta!)
Paulina Rubio - Te quise tanto
Alex Ubago - Estar contigo (aivan ihanat sanat ja muutenkin yksi kauneimpia kappaleita mitä olen ikinä kuullut!)
Markku Aro - Sivuääni
Laura Voutilainen - Timanttinen tähti
Elias Kaskinen & Päivän sankarit - Sano se mulle
Juha Metsäperä - Suutele mua
Taikakuu - Luonas sun (kertosäe on niin huippu! Tätä kun pääsisi tanssimaan taas joskus..)
Marita Taavitsainen - André (kuuluu varmaan kategoriaan "loppuun kulutetut", mutta minkä sille voi, tämä on niin ihana!)
Laila Kinnunen - Pojat (ihan paras! :D Rakastuin tähän heti kun kuulin yhdessä siiderimainoksessa joskus kesällä. Se ei jäänyt mieleen, mitä siideriä mainostettiin, mutta biisi jäi!)
Jari Sillanpää - Valkeaa unelmaa (en ole vieläkään saanut päätettyä, lähteäkö Sillanpään stadionkeikalle vai ei. Se voisi kyllä olla melkomoinen kokemus!)

Ja sitten siihen ultimate-tanssihii -osioon. Tänään vihdoinkin tanssimaan! Olen niin innoissani, sillä luvassa eivät ole mitkä tahansa tanssit, vaan Teeriharjun laadukkaat tanssit Finlandersin ja Onnentähden siivittäminä. Voiko mitään muuta enää perjantai-iltaansa toivoa!? Kuuden tunnin kuluttua olen toivottavasti ratkaissut orastavan vaatekriisini, sitten nappaan Tian kyytiin ja suunnataan Someroa kohti. Finkkujen olisi parasta soittaa Kultakutri! Ja hei, tulkaapa joku hakemaan mut tanssimaan Oikeesti, en muista olenko koskaan vielä päässyt sitä oikeesti tanssimaan! :D

Oikein ihanaa tanssi-iltaa ja tanssiviikonloppua myös kaikille niille, joihin en Teeriharjulla tänään törmää. Olen niin loistavalla tuulella ja täynnä rakkautta, että toivoisin voivani lähettää tästä fiiliksestä pienen palasen jokaiselle lukijalleni! <3

torstai 26. maaliskuuta 2015

Tanssikurssien hyödyt ja haitat

Rakas kollegani Katerina kirjoitti hiljan blogissaan tosi hyvän tekstin siitä, ovatko tanssikurssit tarpeellisia - pääset lukemaan postauksen täältä. Minäkin päätin höpötellä samasta aiheesta, kiitoksia Katerinalle inspiraatiosta :)

Tanssikurssien hyödyt

Minä olen itse sitä mieltä, että jos ihan tosi hyväksi tanssijaksi haluaa, ovat tanssikurssit melkeinpä välttämättömiä. Voihan sitä oppia tanssimaan esimerkiksi jonkun hyvän tanssijan kanssa lavalla, mutta silloinhan osaa tanssia vain sen yhden kanssa! Kokonaisvaltaisen tanssitaidon saa siis parhaiten tanssikursseilta. Oppii uusia kuvioita, seuraamista ja tekniikkaa.

Melkeinpä vielä suurempi plussa tanssikursseissa on sosiaalinen puoli. Tanssikursseilta saa uusia tuttuja, jopa ihan ystäviäkin. Tanssilavalle voi olla turvallisempi mennä, kun tietää, että siellä törmää tuttuihin kurssilaisiin ja pääsee heidän kanssaan tanssimaan. Sellaiset kurssit ovat tosi hyviä, jotka pidetään ennen tanssien alkua - kun ihmisiin tutustuu jo illan alussa, heidän kanssaan pääsee varmasti tanssimaan myös myöhemmin :)

Siinä missä muutkin harrastukset, tanssikurssit tuovat elämään tekemistä ja sisältöä. On hauskaa, kun viikon keskellä pääsee vähän tanssikursseilemaan ja pitämään hauskaa. Eikä viikonlopputanssien odottelu ole niin tuskallista, kun pääsee tanssimaan viikollakin. Ai että minä odotan sitä, että pääsen taas viikkotanssikursseille!

Tanssikurssien haitat

Koska usein ihminen saa itse päättää, minkä tasoiselle kurssille hän menee, voi seurauksena olla joskus turhautuminen. Jos menee vaikka itselleen vähän liian helpolle kurssille, voi alkaa kyllästyttää. Tai sitten valitsee liian haasteellisen kurssin, ja masentuu, kun ei suju. Joskus voi myös ottaa päähän, jos kanssatanssijat eivät osaa arvioida tasoaan - välillä on hämmästeltävä, mitä jatkokurssilla tekee mies, joka naurahdellen selittää, ettei osaa edes perusaskelta :D

Tanssikurssilainen voi myös kuvitella, että koska hän on käynyt kursseja, hän osaa jo kaiken. Kursseilusta tulee itseisarvo, ja kurssilainen unohtaa, että hän käy kursseilla oppiakseen tanssimaan, ei siksi, että hän voi sanoa käyneensä kursseja. Ei se kurssien määrä juurikaan kerro, kuinka hyvä tanssija ihminen on. Tanssin ilokin voi kadota, jos kursseja aletaan käydä suorittamismielessä ja unohdetaan, että tärkeintä on se tanssin riemu!


Kaikesta huolimatta suosittelen tanssikursseja kaikille erittäin lämpimästi. Varsinkin tekniikkatunteja, koska niistä saa ihan älyttömästi irti! Pelkkien kuvioiden pyörittely voi alkaa puuduttaa. Sopivassa suhteessa tekniikkaa ja kuvioita ja positiivinen asenne, niin tanssikursseista saa hirveästi irti! 

Mites lukijat? Käyttekö viikottain tanssikursseilla, vai oletteko enemmän satunnaiskävijöitä? Mitä te olette saaneet kursseista irti?

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Auran nuortentalo 28.2.2015

Kannattiko lähteä reilu viikko ennen ylioppilaskirjoituksia tanssimaan? Kannattiko ajaa yksin reilu tunti suuntaansa? Voi kyllä kannatti. Ei ollut ihan mikä tahansa paras ilta ikinä vaan ihan oikeasti niin paras ilta ikinä, että oksat pois! Minä vain virnuilin hölmön näköisenä koko illan, koska minulla oli niin hirveän hauskaa!

Hieman jännitti ajaa yksin Auraan, sinne kun on kuitenkin se about sata kilometriä matkaa. Hyvin kuitenkin onnistuin, vaikka minulla oli pieniä erimielisyyksiä rakkaan kännykkänavigaattorini kanssa - "Poistu toisesta liittymästä" tarkoittaa minun mielestäni ihan selkeästi "poistu kolmannesta liittymästä", joten päädyin pööpöilemään jonnekin pikkuteille ennen nuortentaloa, mutta kotimatkalla osasin jo lähteä oikeaan suuntaan. Menomatkalla oli hauskaa, kun yhtäkkiä alkoi horisontissa näkyä oranssinkeltainen kajastus. Kävin mielessäni läpi kaikki kauhuskenaariot mahdollisesta metsäpalosta ja mietin, soitanko ensin hätänumeroon vai äidille, mutta pian huomasinkin, että kyseisen valoilmiön takana olivat ne eräät valaistut kasvihuoneet. Miten monta kertaa siitä onkaan Ellin kanssa ajettu! Melkein tuli nostalgiankyyneleet silmiin :)

Olen nyt viime aikoina tottunut Teeriharjuun, jossa perustilanne on se muutama alle kolmekymppinen, ja sekin vain niinä hyvinä iltoina. En ollut edes muistanut, että Aurassa on nuoria noin paljon! Katselin vain koko illan ympärilleni silmät lautasen kokoisina ja kieli pitkänä :D Naisia oli vähän enemmän kuin miehiä, mutta hyvin pääsi tanssimaan ja välillä oli jopa itse juostava rivistä pakoon, että pääsi juomatauolle!

Lähdin noinkin pitkälle ihan vain sen takia, että halusin nähdä KinoJaken. Se kun on mielestäni nykyään ehkä yksi parhaimmista tanssibändeistä. Viulu on hauska lisäys ja erottaa heidät hyvin muista. Laulajat ovat tosi hyviä ja heillä on hyviä kappaleita - vaikkakin juomalauluvalssit eivät edelleenkään vakuuta minua, ja lattareita kaipailisin vähän lisää. Eilen tuli minun laskujeni mukaan vain kahdet cha chat ja yhdet sambat, nekin taisivat olla Myrskylyhdyn seteillä.

Mikko Mäkeläinen oli myös tosi hyvä, vaikkakin hänen ja Myrskylyhdyn soittovuorolla musiikki oli tosi kovalla, ja lavan ohi tansseissa melu oli niin korviahuumaava, ettei keskustelusta tullut mitään. Sitten taas salin perällä äänenvoimakkuus tuntui ihan sopivalta. Hauskaa oli, että viimeisenä kappaleena tuli Kovaa ja korkealta, oma suosikkini bändin tuotannosta. Encorena tuli bugg-potpuri, joka sekoitti vähän - seuraavaksi KinoJake soitti kahdet humpat, eli buggia mentiin saman parin kanssa kolmen kappaleen verran.

Tuttuja näkyi - melkeinpä kaikki tanssitutut samana iltana samassa paikassa :D Oli hauskaa nähdä nyt kaikkia, sillä seuraavat neljä viikkoa menee tiukasti yo-kirjoituksissa ja seuraava tanssi-ilta on vasta 27.3! Mitenköhän selviän... Toisaalta, tämä ilta oli ihan täydellinen lopetus koska kaikki onnistui niin hyvin, ja toisaalta, hyvää kannattaa odottaa - 27.3. on Finlanders ja Onnentähti Teeriharjulla! Oi <3

Vaatetukseksi valikoitui punainen kukkapaita, josta sainkin yhdeltä
tutulta kuulla että se on hyvä kun se erottuu joukosta niin
minua on helppo hakea :)

Aurassa on tosi romanttinen valaistus :3
Ai että, niin hauskaa! Vieläkin oikein hymyilyttää, kun oli niin hauskaa. Toivottavasti kaikilla muillakin on ollut hauska tanssiviikonloppu!