maanantai 28. syyskuuta 2015

Tanssipäivä

Eilen sunnuntaina nautin viikon ainoasta vapaapäivästäni lähtemällä toisen Murciassa asuvan, suomalaisen tanssitytön kanssa koko päiväksi tanssikoululleni. Siellä vietettiin koko päivän kestävää tanssitapahtumaa, joka sisälsi 4 tanssituntia sekä yhteisen paella-aterian. Kaikki tämä vain 12 eurolla - tilaisuus, jota ei missään tapauksessa voinut jättää väliin!


Lähdin tanssikoululle intoa puhkuen. Ensin nappasin aamiaiseksi muhkeat kinkkuvoileivät tanssipaikan vastapäisessä kahvilassa, sitten istuskelin jonkin aikaa odottelemassa tapahtuman alkua. Espanjalaiseen tapaan ensimmäinen tunti alkoi 45 minuuttia myöhässä - ja mikä hassuinta, ihmiset oikeasti tulivat paikalle vasta puoli tuntia alkamisajankohdan jälkeen :D Ilmeisesti se on sitten täällä ihan normaalia, että ollaan myöhässä. Me Suomi-tytöt saatoimme loppumetreillä jo hieman puhista kärsimättöminä, kun ei tunteja saatu aloitettua.


Ensimmäisenä oli tunnin verran salsaa. Tapahtumalla ei ollut minkäänlaista virallista tasoa, joten tanssijoita oli kaikentasoisia. Enemmän niitä aloittelijoita, ainakin siltä minusta vaikutti. Tunnit taas oli ehkä suunnattu vähän korkeamman tason tanssijoille - hyvin suuri osa miehistä oli aivan hukassa ja iso osa kaikista tunneista meni sähläykseksi, mutta ihan mukavaa oli. Salsan jälkeen oli tunti soolobachataa - ehdottomasti lempparituntini, paljon haastetta ja tuli oikeasti hiki!

Kahden ensimmäisen tunnin jälkeen nautittiin yhteinen lounas. Istuin keskellä pöytää espanjalaisten ympäröimänä, ja tunsin oloni ehkä jopa hieman orvoksi siinä huumaavassa melussa :D Vierustoverimme olivat yllättävän kiinnostuneita Suomesta - lounaan aikana ehdimme keskustella suomalaisesta koulujärjestelmästä, suomen kielestä, suomalaisista miehistä ja siitä, näemmekö aurinkoa ollenkaan talvisin. Paella oli hyvää, samoin jälkiruuaksi saatu maitokahvi. Hivenen petyin, että jälkkäriksi oli vain erilaisia keksejä - olin odottanut jotain vähän... enemmän :D


Ruuan jälkeen siirryttiin takaisin tanssisaliin, jossa oli yksi tunti bachataa. Tämäkin tunti oli suhteellisen haastava, mutta luulen, että kaikkein aloittelijoimmat olivat luovuttaneet alkupäivän jälkeen - ihmisiä oli vähemmän, ja miehet tuntuivat selviävän kuvioista paremmin kuin aikaisemmin salsatunnilla. Bachatan jälkeen oli vielä yksi tunti nimeltään "Rueda de casino". Minulla ei ollut harmainta aavistusta, mitä tämä tarkoittaa - rueda toi mieleeni jonkinlaisen piirin, missä sitten vaihdetaan paria. Tämä olikin totta - tunnin alkaessa laitettiin discovalaistus päälle ja mentiin isoon piiriin. Ilmeisesti tarkoitus oli tehdä samoja juttuja siihen tahtiin kun opettaja niitä huusi, mutta minulle koko tunti oli yhtä kaaosta, jossa miehet tekivät mitä sattuu ja heittivät sitten naisen seuraavalle :D En ollut tuntia loppuun asti, vaan livahdin sopivassa vaiheessa pois ringistä.

Hauska päivä kaikenkaikkiaan! Tanssituntien jälkeen painelin kotiin ratikalla. Samalla hetkellä kun lähdin kotiin, alkoi aivan jäätävä ukonilma ja kaatosade. Vajaa kilometri kävelyä ratikkapysäkiltä kotiin oli kokemus sinänsä - salamat tanssahtelivat ympärillä ja kun pääsin kotiin, olin aivan läpimärkä. Äkkiä kuumaan suihkuun ja nukkumaan.

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Bachata - ihan parasta!

Tunnustan, olen huijari ja konna. Marssin eilen bachata-tunnille, jonka taso oli - kuten viime viikolla salsassa - "2 vuotta tanssineet". Totuus on, että olen tanssinut bachataa kunnolla ehkä kerran. Hallussa oli siis juuri ja juuri perusaskeleet ja perusidea. Täytyy tosin puolustuksekseni sanoa, etten tiennyt ohjelmassa olevan bachataa. Paikan päällä sain kuulla, että meillä on joka toinen viikko kaksi salsatuntia ja joka toinen viikko kaksi bachatatuntia. Tällä viikolla siis vuorossa bachata. 


Hieman hirvitti, kun lämmittelysarja tuotti pieniä vaikeuksia - en ollut mukana ihan alusta asti, joten oli vaikeaa hypätä mukaan keskeltä sarjaa. Lohduttauduin ajatuksella, että voin milloin vain hipsiä takaovesta tieheni, eikä kukaan edes huomaa poissaoloani. Siinä vaiheessa, kun opettaja antoi käskyn jakautua pareihin, tunsin jo lievää pahoinvointia. 

Leppoisaa, kun puoli yhdeltätoista on vielä 20 astetta lämmintä :)
Eilen oli kyllä ihan älyttömän kuuma päivä - parhaimmillaan
yli 30, kuten näkyy!
Päätin kuitenkin pistää parastani, ja näin myös tein. Tunnilla opeteltiin suhteellisen yksinkertainen kuviosarja, ja yllätyksekseni pysyin hyvin mukana eikä sen suurempia ongelmia ilmennyt. Hieman tuntui siltä, että tekniikkaa pitäisi harjoitella vähän enemmän, ja eräältä mieheltä sain palautetta, että oikean käteni pitäisi olla jämäkämpi. Mutta sitten toisaalta, tuli myös seuraavanlaista palautetta: "Sinun kanssasi tämä onnistuu kun sinä osaat nämä askeleet", "Sinähän osaat kaiken, ei minun tarvitse kuin katsoa kun sinä tanssit". Eräs vähän korkeamman tason tanssija (tämän päättelin tavasta puhua opettajien kanssa, professional-tanssikengistä sekä tietysti tanssitaidosta) kokeili kanssani joitain omia kuvioitaankin, ja sain palkinnoksi erittäin tyytyväisen hymyn, kun pysyin mukana.


Ei huono ensimmäiseksi bachata-tunniksi, eihän? Viimeistään nyt olen varma, että jatkan tanssahtelua Bora Boralla. Pidän opettajista, pidän ryhmästäni (joka tosin oli eilen aika eri kuin viime viikolla, mutta joitain tuttuja kasvoja kyllä tunnistin), pidän paikasta - mutta ennen kaikkea pidän tunnelmasta. Tunneilla on jollain tavalla todella vapautunut ja rento fiilis. En malta odottaa, että jonain päivänä pääsen sinne iltatansseihin!


Tällä viikolla on vielä toinen tunti bachataa, huomenna torstaina. Ensi viikolla olisi sitten vuorossa kaksi tuntia salsaa, mutta näille tunneille en aio osallistua - tiistaina nimittäin suuntaamme perheen kanssa auton nokan kohti Barcelonaa! Aivan ihanaa päästä uudestaan tuohon ihanaan, romanttiseen ja kauniiseen kaupunkiin. Ja tällä kertaa minua odottaa itse kaupungin lisäksi vielä toinen ihan mieletön juttu - Mestareiden liigan ottelu FB Barcelona vastaan Bayer Leverkusen! Ostin lipun eilen, ja olen niin innoissani, etten ehkä kestä!

perjantai 18. syyskuuta 2015

Voihan nyt salsa sentään!

Jee, vihdoinkin tanssipäivitystä täältä Espanjan auringon alta! Vähän tosiaan tuntui jo siltä, että sopivaa tanssikoulua ei löydy, kaikki kun hirmu pitkän matkan päässä tai sitten sopivat tunnit olivat joskus kello 23 illalla... Pitkän harkinnan jälkeen päädyin kuitenkin Bora Bora Zig Zag -salsakouluun. Soitimme kyseiseen paikkaan ja minut ohjattiin 2 vuotta tanssineiden ryhmään. Paikasta sanottiin, että voin käydä kokeilemassa, ja vaihtaa sitten tasoa, jos kyseinen taso on minulle liian helppo tai liian vaikea.


Eilen oli sitten ensimmäinen tuntini. Minua jännitti ihan hirveästi. Olenko tarpeeksi hyvä, huomaavatko kaikki että en ole espanjalainen, ymmärränkö ohjeistuksen tarpeeksi hyvin...? Onneksi hostperheen äiti tuli mukaan, esitteli minut opettajalle ja katsoi, että selviän. Kaikki oli hirvittävän rentoa - jotkut tanssivat ihan tyytyväisinä flipflopit jalassa. Paikkana toimi romanttinen salsaklubi. 


Ai että minä tykkäsin! Tanssina salsahan oli minulle tuttu, joten sitä ei tarvinnut jännittää. Myös vaihtosysteemi toimi samalla tavalla kuin Suomessa - vaihtorinki ja ylimääräiset vaihtotytöt parien väliin. Vaihdot olivat vauhdikkaita ja toimivat tosi hyvin. Miehiä oli tietysti vähemmän kuin naisia, ja melkein kaikissa väleissä joutui odottamaan. Minua se ei kuitenkaan haitannut ollenkaan :) Ohjeistukset ymmärsin hyvin, ja mitä en puheesta ymmärtänyt, saatoin päätellä siitä, mitä opettajat tekivät. Yksi mies kysyi nimeäni ja sanoi arvelleensa, etten ole espanjalainen - oli luullut englantilaiseksi :D


Olin jännittänyt ihan turhaan, että ryhmä on minulle liian edistynyt - itse asiassa välillä tuntui siltä, että haluaisin jopa enemmänkin haastetta. Luulen kuitenkin, että pysyn tässä ryhmässä. Olin eilen yhdentoista aikaan kotona, ja kun seuraavana aamuna pitää herätä 7.45 laittamaan lapsille aamupalaa, en mielelläni jää enää siihen seuraavaan, edistyneempien tanssijoiden ryhmään. Tosin saa nähdä, jos tästä oikein innostun niin voihan olla että ryhdyn käymään neljällä tunnilla viikossa (tai sitten en :D)! Jokaisen tason tunteja on nimittäin kaksi kertaa viikossa.


Olen hirveän tyytyväinen. Koko kotimatkan (ensin 20 min ratikalla ja sitten vielä vartti kävellen) eilen hymyilin ja tanssahtelin itsekseni, sillä salsatunti oli juuri sitä mitä olin odottanutkin, ellei jopa vielä paljon parempaa :)  Näyttäisi siis siltä, että tanssikengät tulevat saamaan kyytiä myös täällä (maassa maan tavalla, mutta flipflopeissa en rupea tanssimaan! :D)

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Elokuun ykkösbiisit part 2

Ja tänään vielä vuorossa loput elokuun parhaista biiseistä :)

Neljänsuora - Kaksi kauneinta Neljänsuoralta ilmestyi uusi levy Juhlat, joka on mielestäni kokonaisuudessaan tosi hyvä! Kannattaa ehdottomasti tutustua. Ehkei ihan yhtä hyvä kuin Riisiä hiuksissa, mutta ainakin melkein. Kaksi kauneinta on oma suosikkini levyltä. Niin ihanat sanat ja niin kaunis kappale muutenkin.
Neljänsuora - Punakanelipuu mukavan letkeä perusfoksi
Neljänsuora - Sinä kesänä Perun sanani. Tämä on sittenkin paras kappale uudelta levyltä. Niin ihana!
Emma Salokoski Ensemble - Veden alla tosi nätti kappale, jota voisi mennä esimerkiksi hitaana fiilistelynä. 
Kristal, Stig, Majuri - Kultaa taitaa olla jo melkoisen vanha biisi, mutta löysin sen nyt uudestaan. Tosi hyvä!
Cheek - Sä huudat vannoutuneena Cheek-fanina odotin uutta biisiä aivan innoissani, enkä joutunut pettymään - onhan tämä nyt ihan pahuksen hyvä! Harmi, että olen Cheekin Alpha Omega -kiertueen aikana Espanjassa, enkä ehdi sinne fiilistelemään :(
Green Day - 21 guns tästä tulee mieleen yläaste, koska tätä soitettiin aina musantunneilla. Hyvä biisi!
Eagles - Desperado Hurmankin ohjelmistosta tuttu, kaunis hidas kappale
Annika Eklund - Ole hiljaa ja suutele mua nopeaksi bugiksi hyvin taipuva 
Aerosmith - I don't want to miss a thing ai jai, ala-asteen discot... :D Hirmuisen kaunis kappale, joka mielestäni taipuisi hyvin myös lavatansseihin hitaaksi kappaleeksi!
Lauri Tähkä - Polte tätä soittaa minusta useampikin tanssibändi - aivan loistava fuskuttelukappale!
Tehosekoitin - Pyydä tähdet taivaalta yksi parhaista cha cha -kappaleista ikinä!
Bruno Mars - Marry you ihanan hyväntuulinen ja letkeä bugg-biisi
Procol Harum - Pandora's box ihan hirveän hyvä cha cha! Miksei tätä soita kukaan tanssibändi?
Nalle lehtonen ja tulinen trumpetti - Hafanana ehdottomasti paras versio tästä loistavasta jive-kappaleesta
Jörgen Petersen - Särkyneen toiveen katu hirmuisen ihana kappale, johon Sinitaivas ja Sinitaivaan paras-trumpetisti-ikinä ovat minut tutustuttaneet :) 
Neljänsuora - Aalloilla uudelta levyltä, tosi kiva bugg-kappale
Saija Tuupanen - Valkoinen ruusu bugg
Tapio Rautavaara - Olkoon näin kaunis hidas valssi, jonka olen bongannut Sinitaivaan ohjelmistosta
Jari Sillanpää - Kun pariisi kuolee niin hyvä! 
Cheek - Tuhlaajapoika bugiksi hyvin taipuva biisi Suomen ykkösräppäriltä <3
Ressu Redfors - Kato mitä sä teit hurjan kaunis hidas fiilistelykappale
Kaija Koo - Tinakenkätyttö bugg - vauhkoilubugg nimenomaan :D

tiistai 1. syyskuuta 2015

Elokuun ykkösbiisit part 1

Jo hyvinkin tutuksi käynyt biisilistaus luvassa. Elokuun ykkösbiiseissä on sekä tanssikappaleita että muuta fiilistelymusiikkia. Löysin tosi monia hyviä kappaleita, sekä uusia että vanhoja tuttavuuksia - niinkin monia, että biisit on lähes pakko jakaa kahteen postaukseen. Tässä niistä ensimmäinen :)

Antti Kleemola - Kaikkea hyvää bugg-henkinen hyvän mielen biisi
Jencarlos Canela & Ky-Manl Marley - Bajito ei kauhean helposti tanssibiisiksi taipuva, mutta muuten oikein mukava lattarirenkutus
Chino & Nacho, Farruko - Me voy enamorando (remix) ihanaa lattarihössöstelyä tämäkin! 
Prince Royce - Solita herkkää lattarimeininkiä. Varmaankin bachataksi taipuvaa, ainakin jos minulta kysytään.
Romeo Santos - Hilito siis kuunnelkaa nyt tuota ääntä! Ei tuollaista vain voi olla <3 Aivan ihana! Tämäkin varmaan bachata-osastoa...
Marc Anthony - El Cantante kiva salsakappale, jota kuuntelin sen löytäessäni niin paljon, että olen jo nyt ehtinyt kyllästyä...
El Gran Combo - Me Liberé ihan loistava salsa - ihan parhaat sanat :D
Lou Bega - Baby keep smiling Lou Bega on uusi musiikillinen rakkauteni. Ihan mielettömän hyviä biisejä ja kaiken lisäksi tosi mukava ääni :) Tykkään kovasti! Tässä biisissä on minusta sellainen rennon jiven poljento.
Lou Bega - Just a gigolo ehkä elokuun paras kappale :D en oikein keksi, mitä tähän voisi tanssia... 
Lou Bega - Boyfriend tämä kappale suorastaan huutaa jivea!
Lou Bega - You wanna be Americano hyvä haastaja Kyöstin Americanolle - ei kyllä välttämättä sitä päihitä. Joka tapauksessa hyvä biisi.
Lou Bega - Smooth operator hyvä cha cha
Titta - Maailma loppuu tänään reipas bugg-henkinen biisi - tätä on myös tosi hauska laulaa, menee itselleni juuri hyvältä korkeudelta :)
Yölintu - Minne maailma kuljettaa En pysty enää kuuntelemaan Yölintua ilman kauhunväreitä, mutta tämä kappale on kyllä ihan helmi. Bongasin tämän Sinitaivaan ohjelmistosta!
Pariisin Kevät - Kesäyö melko vanha kappale jo, mutta tykkään edelleen kovasti!
Elias Kaskinen & Päivän sankarit - Elämä lupaa mulle Päikkärit on ehdottomasti tutustumisen arvoinen bändi! Tähän voisi ehkä mennä sellaista hidasta buggia...?
Finlanders - Lähde kanssain aurinkoon biisi täynnä kesäfiilistä! Ihana salsa ja ihana Aarne Hartelinin ääni :)
Finlanders - Rannalle sannalle tämäkin ihanan hyväntuulinen kesäbiisi, jopa parempi kuin äsken mainittu :) Reipas bugg
Roope Salminen & Koirat - Reissumies ei mikään tanssikappale (tai okei, ehkä wcs onnistuisi), mutta tosi hyvä!
x3m - Gung i kajutan ihan paras :D Ei muuta sanottavaa.
Anna Eriksson - Oot voimani mun vauhdikas ja voimakas bugg-kappale, johon rakastuin heti ensimmäisellä kerralla, kun kuulin!
Brädi, Redrama - Lämpöö vanha kappale jo, mutta tykästyin siihen tänä kesänä uudestaan :)
Tuuli - Paljon onnea vaan okei, ei ehkä pitäisi myöntää, että kuuntelen tätä, mutta tässä on vain jotenkin niin mukava melodia :D
Remix - Sinut tahtoisin luokseni Siis toisin sanoen, I just died in your arms suomeksi. Toimii. Buggia ihan selkeästi.
Kalle Lindroth - Annika maailman hölmöimmät sanat, mutta hyvä kappale hitaaseen fiilistelyyn.
Vanilla - Takapenkin tytöt aivot narikkaan -kesäfiilistelybiisi
Uniklubi - Näiden tähtien alla Ehkä maailman kaunein suomalainen rumba!
Robin - Sua varten jos myönsin kuuntelevani Tuulia, voin myöntää tämänkin. Onhan tämä nyt nätti kappale! :)
Alex Ubago - Estar contigo tämä kappale on kummitellut listoillani ennenkin, mutta minkäs sille voi - maailman kaunein kappale. Maailman kauneimmat sanat ja aivan ihanan pehmeä ääni Ubagolla.
Maria Isabel - Super Guay teinipoppia Espanjan tyyliin. Jostain syystä tykkään Maria Isabelin tavasta laulaa ja hänen äänestään - tämän kappaleen aikoihin ollut siis huomattavasti nuorempi tyttö kuin esimerkiksi minä :D Bugiksi tämä on vähän nopeahko, mutta fuskuna voisi toimiakin!