tiistai 21. maaliskuuta 2017

Treenien skippaamisen sietämätön helppous

Tässä sitä kirjoitellaan, kuukauden tauon jälkeen. Miksikö en ole kirjoittanut? Siksi, ettei minulla ole ollut mitään kirjoitettavaa. Olin viimeksi kunnon tansseissa TanssiStartissa. Sen jälkeen olen toki käynyt jonkin verran treeneissä, mutta jotenkin viime aikoina sekin on jäänyt. 

Onhan minulla ollut paljon tekemistä viime aikoina. Tiedekunnan speksi on vaatinut paljon aikaa, ja viime viikolla osallistuin kansainvälisyysviikkoon, joka vaati huomiotani kaksikymmentäneljä tuntia vuorokaudessa. Ympäristöoikeuden kurssi oli todella työläs ja lukea sai enemmän kuin vielä mitään kurssia varten. 

Luulen kuitenkin, että nuo ovat vain tekosyitä. Kyllä sitä nyt aina muutamiin treeneihin pitäisi ehtiä, edes kerran tai pari viikossa! Minulle käy kuitenkin todella helposti niin, että jään jostain syystä pois yksistä treeneistä - esimerkiksi siksi, että on luettava tai tehtävä jotakin muuta "tärkeämpää" - ja sitten kynnys lähteä seuraaviin treeneihin onkin vielä korkeampi. Huomaamattani olenkin jättänyt koko viikon treenit välistä ja sitten en enää muistakaan, että treenejä edes on olemassa! Käykö kenellekään muulle helposti näin? 

Suurin ongelma on varmaan siitä, että ne tanssitunnit, joilla minä käyn, maksetaan aina yksittäisinä tunteina. Ostan kymppikortin, ja aina tunnille mennessäni siihen tulee rasti. En ole siis maksanut esimerkiksi aina lukukautta kerrallaan. Jos tunneista maksaisi niin, niille olisi aina aivan pakko mennä, ettei joudu maksamaan turhasta. Toisaalta minusta on todella hyvä, että tunnit maksetaan yksitellen, koska silloin tunneilta saattaa jäädä jonkin hyvän syyn vuoksi pois. Toisaalta taas, helposti käy niin että "hyväksi syyksi" kelpaa jokin hieman huonompikin syy ja sitten joutuu tällaiseen petolliseen treenienskippauskierteeseen. 

Minulle on oikeastaan aika uusi tilanne se, että tarvitsen ylimääräistä motivaatiota tanssitreeneihin raahautumiseen. Nuorempana, kun asuin vielä kotona, treenejä ei kerta kaikkiaan ollut, joten juoksin riemuissani kaikkiin niihin  treeneihin, joihin vain suinkin pääsin. Nyt täällä Turussa asuessani joudun kuitenkin hieman punnitsemaan, mihin treeneihin menen, koska mahdollisuuksia on joka päivä ja vieläpä monessa eri paikassa! Treenien skippaaminen käy helpommin kuin kotona asuessa, koska aina tulee seuraava päivä, ja seuraavana päivänä on kuitenkin treeniä tarjolla!

Nyt pitkän, osittain tahattomankin tauon jälkeen alkaa tuntua siltä, että tanssi kyllä maistuisi pitkästä aikaa. Olin katsovinani, että parin viikon kuluttua Sinitaivas liikuskelee täällä lähettyvillä, joten voisin lähteä pitkästä aikaa ihan kunnon iltatansseihin! Sieltä varmaan saisi taas lisää paloa myös treenata, kun huomaa mihin kuntoon onkaan tanssitaitonsa tauon aikana päästänyt! :D Lisäksi myös koulukiireet helpottavat nyt kevääksi jonkin verran.

Onko kellään muulla huomattavissa pientä kevätväsymystä treenien suhteen? Miten te tsemppaatte itseänne lähtemään taas treeneihin pitkän tauon jälkeen?