perjantai 9. helmikuuta 2018

Rakas viejä... (salsa)

Rakas viejä, salsan soidessa toivoisin kovasti, että...

...pysyisit rytmissä. Mikään ei ärsytä yhtä paljon kuin vähän rytmin ohi viety salsa.
...tanssisit kuubalaista tyyliä, koska se on ehdoton suosikkini.
...tulkitsisit musiikkia. Salsaa ei pelkästään tanssita, sitä eletään.
...antaisit myös minun tulkita musiikkia. Salsamusiikki kuuluu lemppareihini ja välillä mulla on tosi vahva visio siitä, mitä haluan tehdä.
...hymyilisit. 
...veisit paljon pyörityksiä ja kuviohäkkyröitä. Ne ovat yksi syy miksi salsan tanssiminen on niin ihanaa.
...tai jos et halua/osaa niin paljon kuvioita, veisit perusaskelta kunnon salsafiiliksellä. Peruskuviot riittävät oikein mainiosti kunnolla vietyinä!
...pitäisit salsan tanssiotteessa (suljetussa otteessa kädet lähellä vartaloa ja kyynärpäät alaspäin, avoimessa taas rapuotteessa).
...lähtisit viemään tahdin ykkösellä. Tiedän, että on oikein viedä myös kakkosella ja kolmosella, mutta kun minä tykkään niin paljon enemmän kun ykkönen on ykkösellä!

Tovoisin myös, että...

...jättäisit hakematta, jos et aio tanssia salsana (tai edes fuskuna). Salsa on mulle sydämenasia, ja sydämeni todella itkee verta, jos joudun foksailemaan tai kävelemään salsan.
...et tekisi mitään superkiusallisia likistyksiä ja lantionvispauksia. Salsa on mitä on, mutta liika on liikaa.
...et veisi fuskun kuvioita (vaihtaen samalla fuskun askeleeseen kuvion ajaksi), koska salsa ja fusku ovat eri asia. Niissä on eri askeleet.
...et pitäisi suljetussa otteessa liian lähellä, se tappaa seuraajan lantion ja selän liikkeen, varsinkin jos sinulla ei ole minkäänlaista liikettä omassa tanssissasi.
...et yrittäisi viedä väkisin, koska se sattuu.
...et pelkäisi virheitä. Salsa on ennen kaikkea hauskanpitoa, joten kannattaa rohkeasti kokeilla uusia kuvioita ja katsoa mitä niistä syntyy!

Ei kommentteja: