lauantai 10. kesäkuuta 2017

Esakallio 9.6.2017

Huom huom! Arvonnan voittajia kaivataan edelleen! Olisi mukavaa, jos ihmiset osallistuessaan arvontaan olisivat valmiita myös tarkastamaan, ovatko voittaneet vai eivät :D

Eilen lähdin pitkästä aikaa tanssimaan. Pappisissa olisi ollut Hurma, ja se olisi kieltämättä houkutellut, mutta ajomatkan perusteella valitsin kuitenkin Esakallion. Valintaan vaikutti ehkä myös se, että toisena esiintyjänä olivat iki-ihanat Matti ja Teppo. Sanokaa mitä sanotte, mutta he ovat kyllä ehdottomasti yhdet lemppareistani! Niin hyviä kappaleita ja mainio lavakarisma. Heitä ei voi kerta kaikkiaan katsella eikä kuunnella hymyilemättä! 

Saija Tuupasesta pidän joka kuuntelukerralla enemmän. Monilla naisartisteilla on se ongelma (okei, joillain miehilläkin), että he yrittävät niin kovasti olla pirteitä, että loppujen lopuksi tuloksena on raivostuttavan teennäinen ylipirteys. Tuupanen tuntuu oikeasti olevan pirteä ja energinen esiintyessään ja hänen juttujaan on mukava kuunnella. Biisivalinnat ovat vallan onnistuneita ja eXmiehet pärjäävät hyvin myös ilman solistiaan. Tosin on sanottava, että heidän esittämänsä kappale Everstin Ronski-Riitta saa minut lähes oksentamaan - vika siis kappaleessa, ei esittäjässä. 

Ihmisiä oli melko vähän koko illan, ja monet lähtivät pois jo hyvissä ajoin ennen tanssien loppua. Tanssijoiden keski-ikä oli sen verran korkealla, että tunsin syntyneeni väärällä vuosikymmenellä. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä tanssittajia riitti ja vaikka ihmiset eivät olleet entuudestaan tuttuja, tutustuin moniin uusiin mukaviin tanssijoihin. Buggia pääsi tanssimaan paljon (Matin ja Tepon ohjelmiston tuntien), ja myös valssia ja tangoa riitti. Humpat olivat vähissä, samoin kuin lattarit - eikä kansantanssejakaan tullut! 

Kaiken kaikkiaan kuitenkin todella hyvät tanssit, voisin melkein jopa sanoa että paras ilta ikinä! Oli hauskaa ajella tansseista kotiin, kun aamu jo vähän sarasti ja täysikuu (sä ihme suurin olet öisen taivahan) porotti täydeltä terältä. 

ps. Pääsin myös kokeilemaan uutta mekkoa tositoimissa (kuva ohessa)! Ostin pari Desigual-mekkoa Madridista siellä vieraillessani, ja tuo toinen sopii kyllä aivan täydellisesti kesätansseihin! Desigual on ehdottomasti suosikkimerkkini.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä vaatimuksia on mielestäsi hyvälle tanssimekolle? Joka ikinen mekko ei varmaan sovellu tanssimiseen, mutta miten voisin arvioida kaapista jo valmiiksi löytyvistä mekoista, kannattaako niiden kanssa tanssimaan lähteä? Yrittää hulluna pyöriä ympäri kämppää, ja kokeilla onnistuuko askeleet ilman että mekko alkaa hivuttautua kohti korvia? Entä voiko helma olla liian leveä (muhkea) tanssiin? Tänä kesänä on vakaa aikomus mennä elämäni ensimmäisiin lavatansseihin, ja vaatekriisihän siitä iskee, joten kiva jos saisi vähän vinkkejä :D

Heta Ilona kirjoitti...

Moikka, kiitos kommentista ja hyvästä kysymyksestä :) Oon itse asiassa miettinyt noita tanssimekkojuttuja ja ajatellut kirjoittaa niistä ihan oman postaukseni, mutta vastaan nyt jo etukäteen muutamia mielipiteitä.

Itselleni tärkeä juttu mekkoa arvioidessa on sen pituus - tanssiessa kun on inhottavaa olla liian lyhyessä mekossa ja miettiä, milloin vilahtaa... siispä kannattaa katsoa, että mekko on tarpeeksi pitkä eikä esimerkiksi pyöriessä hulmua ihan korvissa :D Tiukat mekot voivat hilautua ikävästi ylöspäin, niinkuin jo mainitsitkin. Sekä liian lyhyen että ylöspäin hilautuvan mekon ongelma ratkeaa laittamalla jalkaan läpinäkymättömät leggingsit tai sukkahousut - ja kellohameiden ja muiden hulmuavien yksilöiden kanssa suosin suojashortseja! Tuota on muuten vaikea arvioida, mitkä mekot lähtevät hilautumaan ja mitkä eivät, mutta sanoisin että tanssissa otetaan kuitenkin niin isoja askeleita että melkein kaikki tiukkahelmaiset mekot jonkin verran hivuttautuvat, ainakin jos ovat kovin lyhyitä.

Aika paljon tansseissa näkee sellaisia tosi muhkeita tanssimekkoja, joissa on tyllihamekin alla, joten sanoisin että liian muhkea mekko ei voi olla (en mene vannomaan tosin!). Useammin ongelmana on varmaankin se, että vartalonmyötäinen mekko on liian tiukka, eikä siinä mahdu ottamaan askeleita. Se kannattaa siis testata ennen tansseihin lähtöä!

Ykkösjuttu tanssimekossa on se, että se on mukava päällä ja siinä on kiva olla! Siispä ei missään nimessä kannata lähteä mekossa, joka on kivan näköinen mutta ei mukava päällä (been there done that) - ilta vaan menee pilalle kun joutuu koko ajan miettimään mekkoa :D Mukavin mekko vaan päälle ja menoksi!

Hienoa, että olet lähdössä elämäsi eroihin tansseihin! Ehdottomasti kaikki peukut ylös ja tsemppiä sulle, on varmasti elämäsi paras päätös! :) Jos satutaan samalle lavalle niin tule ihmeessä nykäisemään hihasta ja juttelemaan! ^^

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvistä vinkeistä ja nopeasta vastauksesta!

Unknown kirjoitti...

Olin myös Itse tuolla Kyseisellä Keikalla Oli upea Mukava ilta Sain Ihania Kuvia ja KuvaMuistoja sekä videoita myöskin
jos Haluat Käy tsekkaas mun instagram kuvii boldandbeauty88 on mun nimimerkki instagrammissa