perjantai 23. kesäkuuta 2017

Riutanharju 22.6.2017

Ajattelin ensin, että jätän eilisestä tanssi-illasta kokonaan kirjoittamatta, sillä en päässyt juurikaan tanssimaan ja lähdin jo hyvissä ajoin ennen tanssien loppua takaisin kotiin - ei siis kerta kaikkiaan mitään raportoitavaa, mutta ainakin Jani Wikholmista minun on kyllä kirjoitettava!

Muistan Wikholmin 2000-luvun alun Idolsista, missä hän oli samaan aikaan Antti Tuiskun ja Hanna Pakarisen kanssa. Tämän jälkeen en ole kuullut hänestä juurikaan mitään, mitä nyt joskus yksittäisiä kappaleita radiosta. Yllätyin todella, kun huomasin hänen olevan yksi Riutanharjun esiintyjistä. Ennen tanssi-iltaa eräs tuttu kertoi, että Wikholm ja illalla häntä säestänyt bändi Flangers soittavat rautalankamusiikkia ja ovat jopa ihan hyviä. Tämän pääsin toteamaan myös itse tanssi-illan alettua - ensin en tosin meinannut tajuta kuka lavalla olijoista oli itse Wikholm, sen verran erilaiselta hän näytti kuin lähes viisitoista vuotta sitten! Hyvin he soittivat, vaikka tanssi-illalle olisi ehkä toivonut hieman monipuolisempaa settiä. Onneksi illan muut orkesterit Hurma ja Lemmenlautta pitivät huolen monipuolisuudesta.

Uuteen Hurmaan olen yrittänyt nyt parina tanssi-iltana totutella. Enkä vieläkään ole aivan varma, uppoaako tämä uusi kokoonpano samalla tavalla kuin vanha. Biisit ovat edelleen tosi hyviä ja musiikki on monipuolista tanssimusiikkia laidasta laitaan, mutta silti jotakin puuttuu. Mikä on tosi harmi, koska haluaisin pitää Hurmasta yhtä paljon kuin ennenkin!

Myös Lemmenlautta on mielestäni tosi hyvä, ja noussut ehkä jopa uusien suosikkien joukkoon (uusien suosikkien kategoriaan kuuluu myös tanssiorkesteri Kaiho) :) Aivan varma en ole siitä, mitä olen mieltä heidän lavallenousuintroistaan... Noh, ainakin ne ovat jotain aivan erilaista, jotain mitä muilla tanssibändeillä ei ole!

Porukkaa Riutanharjulla oli todella paljon - en ole oikeastaan koskaan nähnyt millään lavalla noin paljon nuoria tanssijoita. Itse asiassa porukka oli ehkä jopa vähän liian nuorta ja taidokasta - eihän ketään uskaltanut hakea, kun kaikki olivat niin paljon parempia tanssijoita kuin minä! :D Mutta täytyy kyllä sanoa, että eilisillan perusteella väite "Nuoret eivät käy tansseissa" on todellakin tuulesta temmattu.

Tänään onkin sitten vuorossa hieman erilainen "tanssi-ilta", sillä lähden Esakalliolle katsomaan Sinitaivasta ja Jari Sillanpäätä (kai siinä samalla on pakko katsella sitten myös Katri Helenaa). Tanssimaan tuskin pääsee tai edes pystyy fanipaljouksien keskellä, mutta katsotaan. Hyvä musiikki ainakin on taattu!

Oikein ihanaa juhannusta kaikille <3 


Ei kommentteja: