tiistai 8. tammikuuta 2019

Salsarakkautta TanssiStartissa!

Uusi vuosi, uudet tanssipuuhat. Vuosi 2019 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin töiden ja tanssijuttujen merkeissä. Olen perinteisesti joka vuosi osallistunut TanssiStarttiin Harjavallassa, mutta tänä vuonna päätin jättää koko leirin välistä, sillä tuntitarjonta ei aivan kiinnostanut ja halusin vielä jatkaa hetken lomailua joulun jälkeen. Kun kuitenkin huomasin, että lauantai-iltana V2:n iltatansseissa soittivat Taikakuu ja Hurma sekä sunnuntaina salsaa opetti Matias Löyttyniemi, ei minua ollut vaikea suostutella mukaan tällaiselle vähän lyhyemmälle leiripätkälle.

Lauantaina suuntasimme tansseihin Turusta, auto täynnä tanssihaluisia nuoria iloisesti rupatellen ja iltaa jännityksellä odottaen. Itse suhtauduin hieman skeptisesti, koska minulla ei V2:lla ole ollut mitään huippuiltoja, mutta päätin yrittää nauttia loistavasta musiikista, vaikken pääsisikään tanssimaan.

V2:lla taisi olla koko Suomen tanssikanssa, sillä paikka oli aivan täynnä jo saapuessamme paikalle puoli yhdeksän aikoihin. Ja se kuumuus. Maksettuani järkyttävän kalliin tanssilipun (20e) kipittelin naisten riviin huomatakseni, että naisten haku oli jo alkanut. Kumman aikaisin. Lähdin hakemaan itselleni tanssiparia, ja haettuani huomasin, että haku olikin miesten. Ja parin biisin päästä oli taas naisten haku. Kummallisia pikavaihtoja mietittiin kavereiden kanssa kuumeisesti, kunnes selvisi, että hakutaulu oli rikki. Se tietysti sekoitti pakkaa entisestään, ja koko loppuillan näytti että kaikki hakivat vain miten sattuu. Illan ensimmäinen hakuni jäi myös viimeiseksi, koska ryysiksessä ei pystynyt suorittamaan minkäänlaisia hakuja.

Vaikka tanssinkin huomattavasti vähemmän kuin normaalina tanssi-iltana ja tuskallinen kuumuus vaihtui keskiyön paikkeilla aivan jäätäväksi kylmyydeksi (olisiko mahdollista saavuttaa jonkinlainen kultainen keskitie ilmastoinnissa?), oli tanssi-ilta silti mielestäni onnistunut. Näin paljon tuttuja ja pääsin tanssimaan muutaman todella kivan parin hyvien viejien kanssa. Ja sain lasillisen sitä taivaallista sitruunalimua!

Paluumatka Turkuun sujui yhdessä hujauksessa, ja reilun kolmen tunnin yöunien jälkeen lähdettiin painelemaan takaisinpäin sunnuntain kursseille. Kummallista kyllä, en ollut yhtään väsynyt koko päivänä, olin vain todella innoissani, että pääsin taas Löyttyniemen oppiin. Hän on ehdottomasti kaikkien aikojen paras salsaopettaja, ja hänen tunneillaan sekä oppii paljon että on aina uskomattoman hauskaa. Sunnuntain agendalla oli vartalonkäyttöä, muutama kuvio ja päivän kruununa rueda. Ruedasta pidän aivan valtavasti!

Leirillä heräsi jälleen se sama vanha salsarakkaus, joka ei koskaan katoa mutta on uinunut taka-alalla viime syksyn, kun kaikki huomio on mennyt rock 'n' swing -tansseihin ja kilpailuhommiin. Nyt tuntuu siltä, että salsaa on ehdottomasti saatava enemmän. Ajattelin aloittaa salsakuurin huomenna Tanssipuodin neljällä salsatunnilla, ja sitten on tietysti tsekattava kaikki tulevat Turun salsabileet.

Bileitä odotellessa on luvassa myös muita tanssijuttuja. Flying Stepsin kevätkausi alkaa ensi viikolla ja sitä ennen viikonloppuna alkaa SUSEL:n tanssiohjaajakoulutus. Wish me luck!

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hei Heta! Kirjoittelethan tanssileiristä (ja erityisesti lauantain kisasta) :) Onnea kolmossijasta! Muutenkin olisi kiva kuulla, mitä tanssin suhteen on meneillään. Opetusta, kisoja, jotain muuta?

Heta Ilona kirjoitti...

Moikka! Kiitos kommentista ja onnitteluista! :) Tällä hetkellä blogi on opiskelukiireiden takia jäänyt vähän pienemmälle huomiolle, mutta loppukesästä ajattelin mahdollisesti palata taas ruudun ääreen. Kannattaa siis pysyä kanavalla! :)