sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Mulla on tanssiperhe!

Pieni blogitauko on jälleen päässyt kehkeytymään, kun syksy on tuonut mukanaan uusia tuulia niin rytinällä että ei ole itsekään meinannut pysyä menossa mukana. Mitäpä minä olen sitten oikein puuhaillut viimeiset kaksi kuukautta?

Istuin junassa matkalla töihin Turusta Helsinkiin, kun heinäkuun lopulla sain viestin tanssikaveriltani Leenalta. Olimme tutustuneet aiemmin Sekahaun treeneissä, ja nyt hän kysyi, jospa olisin kiinnostunut ohjaamaan tanssitunteja tanssiseura Flying Stepsillä. Jaa että olinko? Olihan sitä muodon vuoksi "mietittävä pari päivää", mutta oikeasti olin asiasta niin innoissani, että teki mieli heittää puhelin junan ikkunasta ulos, juosta koko matka takaisin Turkuun ja aloittaa tuntien pitäminen heti. Lupauduin buggin alkeiden ohjaajaksi ja jäin jännityksellä odottelemaan, kenet saisin opettajaparikseni. Pian sain sitten kuulla, että parikseni hyppää hiljattain Turkuun muuttanut Mikke. Eikä siinä vielä kaikki, hän halusi kuulemma myös kilpailla! Olen täällä blogin puolella joskus ehkä puhunutkin, että kilpaileminen kiinnostaisi. Ajattelin, että no, tämä on varmaan semmoinen joku pidemmän tähtäimen homma että ensin vähän ohjaillaan ja sitten katsellaan myöhemmin, josko kilpailemisesta tulisi mitään.

Ei ollut. Elokuun lopulla ruvettiin oikeasti treenaamaan muutamia kertoja viikossa, tavoitteena mennä jo syyskuussa ensimmäisiin kisoihin Tampereelle. Sattuneesta syystä nämä kisat eivät kuitenkaan osaltamme toteutuneet, vaan ensimmäisiksi kisoiksi varmistuivat lokakuun kisat Valkeakoskella. On ollut aivan mahtavaa päästä treenaamaan tavoitteellisesti jonkun kanssa. Jonkun, joka myös haluaa kehittyä koko ajan ja treenata säännöllisesti. Treenaamisen ei onneksi ole tarvinnut olla mitään naama irvessä puurtamista, vaan välillä on saanut myös nauraa toinen toistemme hölmöille vitseille ja epäonnistuneille kuvioyrityksille (jep, päätä jomottaa edelleen muuan potkun jäljiltä... :D).

Buggin alkeita on ollut todella mukavaa opettaa, ja meillä on Miken kanssa ollut vallan mainio ryhmä ohjattavanamme. Aina on saanut lähteä salilta kotiin hymy huulilla ja kurssilaisilta on tullut hyvää palautetta. Opettamisen lisäksi olen käynyt myös Flaikkareiden muilla tunneilla, buggin keskitasossa (jossa ohjaajana toimii ihana Leena) ja tietysti aivan huikeilla Juhon ja Marin buggin jatkotunneilla (jos et tiedä, keitä he ovat, häpeä ja ota heti selvää).Ensimmäiset kisat olivat tosiaan eilen Valkeakoskella. Osallistuimme Miken kanssa buggin yleiseen D-luokkaan. Oli aivan mahtavaa päästä ensimmäistä kertaa kilpailemaan, ja vaikka minua jännitti todella paljon, olin tosi tyytyväinen kisavetoomme. Oli kyllä eräänlainen voitto, kun hyvin ujo ja itsestään epävarma Heta tallusteli lavalle yleisön ja tuomareiden töllisteltäväksi ja pisti parastaan. Se ihan oikea voitto jäi tosin saavuttamatta, sillä sijoituimme hopeasijalle - olihan se pettymys, koska olin vähän lapsellisesti ajatellut että kisoihin vain marssitaan ja voitetaan. No, joka tapauksessa kisat olivat äärimmäisen opettavainen kokemus ja seuraaviin on sitten varaa parantaa. Ja kyllähän voitto meni joka tapauksessa Turkuun, eli sain olla osaltani mukana tuomassa tuplavoittoa kotiin! 

Kaikista parasta tässä syksyssä on kuitenkin ollut, ei opettaminen eikä kilpaileminen, vaan se, että olen löytänyt itselleni ihan oikean tanssiperheen. Onhan minulla valtava määrä tanssituttuja ja paljon olen löytänyt tansseista jopa ihan ystäviä, mutta on tässä vajaan seitsemän vuoden aikana ollut välillä vähän koditon olo, kun olen käynyt treeneissä siellä sun täällä ja useimmiten yksinäni (ellen sitten ole saanut Elliä ja Tommia seurakseni, nämä reissut ovat tietysti olleet ihan parhaita!). Tänä syksynä ei ole tarvinnut treenata yksin - flaikkarit on täynnä ihan huipputyyppejä! Oli ihan mahtavaa huomata kisoissa, miten meillä kannustettiin omia ja tsempattiin ihan jokaista. Olen todella onnellinen ja kiitollinen siitä, että olen päässyt mukaan tähän upeaan porukkaan.

Kyllä Flaikkareilla on tanssi-ihmisen hyvä olla. Tänne minä jään. Mikäli Flying Stepsin tuntitarjonta kiinnostaa, käykääpä ihmeessä tutustumassa Flaikkarien nettisivuihin!

Ps. Meillä on myös kolmen seuran (Turku Swing Society, Flying Steps ja Sekahaku) rock 'n' swing -tanssibileet tulossa parin viikon päästä! 2.11. jorataan, iso suositus tälle tapahtumalle! Bileiden alkajaisiksi fuskun alkeet.

Ei kommentteja: