keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Bachata - ihan parasta!

Tunnustan, olen huijari ja konna. Marssin eilen bachata-tunnille, jonka taso oli - kuten viime viikolla salsassa - "2 vuotta tanssineet". Totuus on, että olen tanssinut bachataa kunnolla ehkä kerran. Hallussa oli siis juuri ja juuri perusaskeleet ja perusidea. Täytyy tosin puolustuksekseni sanoa, etten tiennyt ohjelmassa olevan bachataa. Paikan päällä sain kuulla, että meillä on joka toinen viikko kaksi salsatuntia ja joka toinen viikko kaksi bachatatuntia. Tällä viikolla siis vuorossa bachata. 


Hieman hirvitti, kun lämmittelysarja tuotti pieniä vaikeuksia - en ollut mukana ihan alusta asti, joten oli vaikeaa hypätä mukaan keskeltä sarjaa. Lohduttauduin ajatuksella, että voin milloin vain hipsiä takaovesta tieheni, eikä kukaan edes huomaa poissaoloani. Siinä vaiheessa, kun opettaja antoi käskyn jakautua pareihin, tunsin jo lievää pahoinvointia. 

Leppoisaa, kun puoli yhdeltätoista on vielä 20 astetta lämmintä :)
Eilen oli kyllä ihan älyttömän kuuma päivä - parhaimmillaan
yli 30, kuten näkyy!
Päätin kuitenkin pistää parastani, ja näin myös tein. Tunnilla opeteltiin suhteellisen yksinkertainen kuviosarja, ja yllätyksekseni pysyin hyvin mukana eikä sen suurempia ongelmia ilmennyt. Hieman tuntui siltä, että tekniikkaa pitäisi harjoitella vähän enemmän, ja eräältä mieheltä sain palautetta, että oikean käteni pitäisi olla jämäkämpi. Mutta sitten toisaalta, tuli myös seuraavanlaista palautetta: "Sinun kanssasi tämä onnistuu kun sinä osaat nämä askeleet", "Sinähän osaat kaiken, ei minun tarvitse kuin katsoa kun sinä tanssit". Eräs vähän korkeamman tason tanssija (tämän päättelin tavasta puhua opettajien kanssa, professional-tanssikengistä sekä tietysti tanssitaidosta) kokeili kanssani joitain omia kuvioitaankin, ja sain palkinnoksi erittäin tyytyväisen hymyn, kun pysyin mukana.


Ei huono ensimmäiseksi bachata-tunniksi, eihän? Viimeistään nyt olen varma, että jatkan tanssahtelua Bora Boralla. Pidän opettajista, pidän ryhmästäni (joka tosin oli eilen aika eri kuin viime viikolla, mutta joitain tuttuja kasvoja kyllä tunnistin), pidän paikasta - mutta ennen kaikkea pidän tunnelmasta. Tunneilla on jollain tavalla todella vapautunut ja rento fiilis. En malta odottaa, että jonain päivänä pääsen sinne iltatansseihin!


Tällä viikolla on vielä toinen tunti bachataa, huomenna torstaina. Ensi viikolla olisi sitten vuorossa kaksi tuntia salsaa, mutta näille tunneille en aio osallistua - tiistaina nimittäin suuntaamme perheen kanssa auton nokan kohti Barcelonaa! Aivan ihanaa päästä uudestaan tuohon ihanaan, romanttiseen ja kauniiseen kaupunkiin. Ja tällä kertaa minua odottaa itse kaupungin lisäksi vielä toinen ihan mieletön juttu - Mestareiden liigan ottelu FB Barcelona vastaan Bayer Leverkusen! Ostin lipun eilen, ja olen niin innoissani, etten ehkä kestä!

Ei kommentteja: