maanantai 28. syyskuuta 2015

Tanssipäivä

Eilen sunnuntaina nautin viikon ainoasta vapaapäivästäni lähtemällä toisen Murciassa asuvan, suomalaisen tanssitytön kanssa koko päiväksi tanssikoululleni. Siellä vietettiin koko päivän kestävää tanssitapahtumaa, joka sisälsi 4 tanssituntia sekä yhteisen paella-aterian. Kaikki tämä vain 12 eurolla - tilaisuus, jota ei missään tapauksessa voinut jättää väliin!


Lähdin tanssikoululle intoa puhkuen. Ensin nappasin aamiaiseksi muhkeat kinkkuvoileivät tanssipaikan vastapäisessä kahvilassa, sitten istuskelin jonkin aikaa odottelemassa tapahtuman alkua. Espanjalaiseen tapaan ensimmäinen tunti alkoi 45 minuuttia myöhässä - ja mikä hassuinta, ihmiset oikeasti tulivat paikalle vasta puoli tuntia alkamisajankohdan jälkeen :D Ilmeisesti se on sitten täällä ihan normaalia, että ollaan myöhässä. Me Suomi-tytöt saatoimme loppumetreillä jo hieman puhista kärsimättöminä, kun ei tunteja saatu aloitettua.


Ensimmäisenä oli tunnin verran salsaa. Tapahtumalla ei ollut minkäänlaista virallista tasoa, joten tanssijoita oli kaikentasoisia. Enemmän niitä aloittelijoita, ainakin siltä minusta vaikutti. Tunnit taas oli ehkä suunnattu vähän korkeamman tason tanssijoille - hyvin suuri osa miehistä oli aivan hukassa ja iso osa kaikista tunneista meni sähläykseksi, mutta ihan mukavaa oli. Salsan jälkeen oli tunti soolobachataa - ehdottomasti lempparituntini, paljon haastetta ja tuli oikeasti hiki!

Kahden ensimmäisen tunnin jälkeen nautittiin yhteinen lounas. Istuin keskellä pöytää espanjalaisten ympäröimänä, ja tunsin oloni ehkä jopa hieman orvoksi siinä huumaavassa melussa :D Vierustoverimme olivat yllättävän kiinnostuneita Suomesta - lounaan aikana ehdimme keskustella suomalaisesta koulujärjestelmästä, suomen kielestä, suomalaisista miehistä ja siitä, näemmekö aurinkoa ollenkaan talvisin. Paella oli hyvää, samoin jälkiruuaksi saatu maitokahvi. Hivenen petyin, että jälkkäriksi oli vain erilaisia keksejä - olin odottanut jotain vähän... enemmän :D


Ruuan jälkeen siirryttiin takaisin tanssisaliin, jossa oli yksi tunti bachataa. Tämäkin tunti oli suhteellisen haastava, mutta luulen, että kaikkein aloittelijoimmat olivat luovuttaneet alkupäivän jälkeen - ihmisiä oli vähemmän, ja miehet tuntuivat selviävän kuvioista paremmin kuin aikaisemmin salsatunnilla. Bachatan jälkeen oli vielä yksi tunti nimeltään "Rueda de casino". Minulla ei ollut harmainta aavistusta, mitä tämä tarkoittaa - rueda toi mieleeni jonkinlaisen piirin, missä sitten vaihdetaan paria. Tämä olikin totta - tunnin alkaessa laitettiin discovalaistus päälle ja mentiin isoon piiriin. Ilmeisesti tarkoitus oli tehdä samoja juttuja siihen tahtiin kun opettaja niitä huusi, mutta minulle koko tunti oli yhtä kaaosta, jossa miehet tekivät mitä sattuu ja heittivät sitten naisen seuraavalle :D En ollut tuntia loppuun asti, vaan livahdin sopivassa vaiheessa pois ringistä.

Hauska päivä kaikenkaikkiaan! Tanssituntien jälkeen painelin kotiin ratikalla. Samalla hetkellä kun lähdin kotiin, alkoi aivan jäätävä ukonilma ja kaatosade. Vajaa kilometri kävelyä ratikkapysäkiltä kotiin oli kokemus sinänsä - salamat tanssahtelivat ympärillä ja kun pääsin kotiin, olin aivan läpimärkä. Äkkiä kuumaan suihkuun ja nukkumaan.

Ei kommentteja: