perjantai 19. tammikuuta 2018

Operaatio "pelastakaa tanssi-innostus" episode 1

Mainiota perjantai-iltaa kaikille! Viime postauksessa mainittu flunssa on nyt lähes selätetty, ja täytyy myöntää, että kyllä nyt jo himottelisi tansseihin lähtö melko kovasti. Tämä viikonloppu kuluu kuitenkin ilman tanssia - tai saa nähdä, ehkä lähden tsekkaamaan Pyrkivän sunnuntaitanssit.

Viime vikolla kävin kevään ensimmäisissä tanssitreeneissä. Päätin, että pienen tanssikyllästysvaiheeni (josta voit lukea lisää täältä!) jälkeen minun on tehtävä kaikkeni, jotta saisin taas vanhan kunnon tanssi-innostukseni takaisin. Ensimmäisenä askeleena oli suunnata uusiin tanssitreeneihin - olen ollut niin jämähtänyt Sekahaun kursseille etten ole juurikaan käynyt muissa treeneissä enkä edes tutkinut Turun tanssitarjontaa sen enempää. 

Viime viikon keskiviikkona suuntasinkin askeleeni Pyrkivän sijasta Tanssipuodille Kärsämäkeen. Matka on muutamia kilometrejä pidempi, mutta paikan päälle pääsee kätevästi bussilla, joten ei matka liian pitkä ole. Nyt keväällä opettajana toimii Joonas Kainulainen, jonka opetustyylistä pidän kovasti, joten ajattelin, että Tanssipuodin tunnit voisivat olla minulle sopivia.

Keskiviikon lajina oli salsa, ja tunteja oli kolme - sininen, sinipunainen ja punainen. Viihdyin tosi hyvin alusta asti, sain paljon uutta ajateltavaa ja uusia kuvioita tanssiini. Ja mikä parasta, kurssin yleinen taso tuntui vastaavan tasokuvausta! Jos jotain negatiivista pitää sanoa, niin naisia oli ensimmäisillä tunneilla paljon enemmän kuin miehiä. Mutta eipä se niin haitannut, olen tuohon tilanteeseen kyllä jo kaikilla tanssikursseilla tottunut. Sinisellä tunnilla oli aika paljonkin osallistujia, mutta punaisella sitä vastoin enää noin kymmenisen ihmistä. Olen aina tykännyt paljon tanssikursseista, joilla on vähän osallistujia, koska silloin opettaja pystyy paremmin sovittamaan opetuksen ryhmän tasoon ja antamaan myös henkilökohtaista palautetta.

Ensimmäiset tunnit Tanssipuodilla olivat kyllä todella virkistävää vaihtelua, ja olen varma, että menen sinne kursseille vielä uudestaankin. Tämän viikon fuskut jouduin jättämään välistä kipeilyni takia, ja ensi viikolla joudun skippaamaan myös hitaan valssin, mutta myöhemmin lähden kyllä varmasti uudestaankin Kärsämäkeen, jos vain aikatauluni antavat periksi ja opetettava laji kiinnostaa!

Suosittelen kyllä Tanssipuodin tunteja lämpimästi kaikille Turkulaisille - tai miksei Puodille voisi lähteä jostain kauempaakin :)

Tanssipuodin kevätkauden aikataulut voi tsekata täältä!

Ei kommentteja: