tiistai 16. tammikuuta 2018

TanssiStartti 2018

Hei vain! Täällä kirjoittelee yksi flunssainen tanssija - juuri kun olin päässyt eroon TanssiStarttiflunssastani niin jokin toinen pöpö päätti iskeä kiinni ja tässä sitä nyt niiskutellaan ja odotellaan, että pääsisin taas tanssitreeneihin.

Tämän vuoden TanssiStartti ei tosiaan mennyt aivan suunnitellusti. Ensimmäinen päivä oli vallan mainio - saavuin torstai-iltana Harjavaltaan, ja suuntasimme heti Hesemättöjen jälkeen Ellin ja Tommin kanssa tutustumistansseihin. Niitä ennen oli vielä käynnissä "supertanssijan salaisuudet" -tunti, joka näytti niin kiusalliselta, että päätin pitäytyä visusti kahvion puolella ennen tutustumistanssien alkua. Ideana näytti olevan pelkästään fiilistely musiikin tahtiin ja "tanssiparin liikkeiden aistiminen" tai joku muu yhtä kumma toiminta. Ei, minua ei kerta kaikkiaan saa kiusallisesti fiilistelemään, minä haluan mukaan jonkin tietyn tanssin askeleet!


Tutustumistanssit olivat aivan huikeat - odotukseni olivat todella matalalla edellisvuosien pettymysten takia, ja ajattelin, että modatusta hakusysteemistä huolimatta tulen istumaan koko tanssit penkillä. Niin ei kuitenkaan käynyt vaan pääsin tosi hyvin tanssimaan, ja vieläpä oikein hyvien viejien kanssa :) Hotellille sai lähteä hyvillä mielin ja hymyssä suin!

Seuraava aamu alkoi loisteliaalla hotelli Hiitteenharjun aamiaisella. Jos joku on joskus menossa TanssiStarttiin, niin suosittelen ehdottomasti kyseisen hotellin majoitusta - hieman ehkä ylihintaa huoneiden kokoon ja siisteyteen nähden, mutta aamiainen on vertaansa vailla ja talviaikaan on myös mukavaa päästä pitkän päivän jälkeen lämpimään hotellihuoneeseen ja omaan suihkuun!


Toisen päivän kursseina olivat kaksi cha chata, bugg sekä kaksi salsaa. Leirin tarjonta oli mielestäni tänä vuonna todella kehno - punaisia tunteja ei ollut juuri ollenkaan, mustista sai vain haaveilla, ja lajivalikoimakin oli melko kapoinen - joten perjantaipäivä oli kurssien kannalta kaikkein mielenkiintoisimman kuuloinen. Cha chata oli hauska päästä tanssimaan pitkästä aikaa, myös bugg oli yllättävän mukavaa ja salsat olivat sitten oikea kirsikka kakun päälle päivän päätteeksi. Jee!


Hyvä mieli loppuikin sitten iltatansseissa - jälleen palattiin vanhaan tuttuun tanssileirikaavaan. Naisia oli niin valtava määrä, ettei tanssimaanpääsystä ollut toivoakaan - ainakaan minulla - joten ilta meni lähinnä seisoskellessa. No, ainakin Taikakuu ja Varjokuva soittivat hyvin ja soittoa oli mukava kuunnella. Minä tunsin itseni jo tanssien aikana melko väsyneeksi ja voimattomaksi, joten olin ihan kiitollinen, kun lähdimme hotellille jo hyvissä ajoin ennen tanssien loppua.

Lauantaina heräsinkin sitten kovaan kurkkukipuun ja huonoon oloon, enkä jaksanut edes raahautua aamiaiselle. Jäin nukkumaan koko päiväksi, ja havahduin kunnolla vasta  Ellin ja Tommin tullessa viimeiseltä kurssilta. Hetken ajattelin jättää vielä iltatanssitkin väliin, mutta koska olo tuntui hieman paremmalta, sujautin uudet tanssisaappaani (!) jalkaan ja lähdin mukaan kohti V2:sta.


En tiedä kuinka moni teistä on ollut tansseissa kipeänä, mutta täytyy sanoa, että se ei välttämättä ollut parhaimpia ideoitani. Päässä alkoi humista ja jyskyttää ikävästi jo ensimmäisten tanssien jälkeen, korvat olivat lukossa niin että musiikki kuulosti omituiselta, ja buggissa en ollut aina aivan varma, pysynkö pyörähdyksen jälkeen pystyssä vai en. No, tulipa sekin koettua, mutta  ei enää ikinä uudestaan, kiitos :D 

Loppujen lopuksi tanssileirini päättyi sitten komeasti lukuihin flunssa 1, Heta 0. Hyppäsin jo sunnuntaiaamuna bussiin ja köröttelin takaisin Turkuun potemaan loput taudistani rauhassa. Harmitti kyllä, kun pitkästä aikaa olisi päässyt tanssileireilemään kunnolla vanhalla hyvällä porukalla, mutta minkäs teet. Kokeillaan ensi vuonna sitten uudestaan - tai ei ehkä sittenkään, muutaman vuoden kokemuksella voin sanoa että TanssiStartin iltatanssit ovat niin järkyttävä pettymys vuosi vuoden jälkeen, että ehkä ensi vuonna on aika jättää tämä leiri väliin!


Mites muiden TanssiStartti? Olitteko paikalla, miten meni? :) Toivottavasti muut ovat pysyneet terveinä, nyt on ilmeisesti kaiken maailman influenssat ja muut liikkeellä! 

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Olet oikeassa tuosta supertanssijan salaisuudet annista. Se oli mielikuvaharjoitus illan parhaasta tanssista, jota käytännössä toteutettiin vapaana vilistelynä musiikin tahtiin. Voin laittaa rastin seinään sen osalta, että löytyy yksi tanssikurssi jolle en enää jatkossa näe tarvetta, vaikka muuten olen valmis pitkälle tulevaisuuteen hakkaamaan päätäni tanssiparkettiin vihreällä tasolla ihan lajista riippumatta.

Ikävä kuulla, että flunssa iski kesken leirin ja että uusi tauti häiritsee edelleen ja todella ikävä, että missasit lauantain aamiaisen. Mukava kuitenkin kuulla, että edes yksi ilta oli onnistunut. Taitaa tosiaan olla enemmänkin flussapöpöjä liikkeellä. Itsekin jouduin nyt tyrnitäysmehuun turvautumaan taistelussani orastavaa flunssaa vastaan. Leirin ajan olin onneksi terve.

Itse olin tanssistartissa puhtaasti harjoittelemassa ja testaamassa lattiamajoituksessa nukkumisen sujumista Valasrantaa silmällä pitäen, sillä en osaa viedä edes kahvikuppia. Kaikki sujui suunnitellusti vihreiden kurssien merkeissä sunnuntain viimeistä vihersinistä fuskua lukuun ottamatta, joka oli ehkä kivoin tunti leirillä. Kännykkään jäi leirin muistoksi useita kivoja videoita, joista voin tarkistaa tunneilla harjoiteltuja kuvioita. Ja sen viejän liikkeen…

Hitaampien tanssien tulevia harjoituksia varten sain niin ikään muistettavaa, kun Kati Koivisto lähti Foksin/Tangon perusteissa korjaamaan minun oikeaa askeltani, jota en uskaltanut astua kunnolla. Vuorossa ollut seuraaja jäi viettämään ylimääräistä välivuoroa, kun minä yritin saada oikean jalan askelen onnistumaan Katin kanssa. Kaiken kaikkaan siis onnistunut leiri.

Heta Ilona kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Antero! Toivottavasti orastava flunssa on jo nujerrettu! Liikkeellä sitä taitaa tosiaan olla, koska lähes kaikki yliopistokaverit vuorollaan ovat joutuneet vuodepotilaiksi :o

Hauskaa, että leirisi oli onnistunut! Vihreällä tasolla taisi olla ihan monipuolisia tunteja tarjolla. Kiva, että oikea askel on nyt kuosissa - ja tässä samalla voin ehkä tunnustaa, että minulla ei ole mitään käsitystä, mikä on kahvikuppi!