torstai 8. helmikuuta 2018

Pyrkivä 4.2.2018

Viime sunnuntaina oli Pyrkivällä todella onnistuneet sunnuntaitanssit! Minulla oli maanantaina iso tentti, mutta päätin silti lähteä sunnuntai-iltana hieman tuulettamaan ajatuksiani kurssille ja tansseihin. 

Tanssikurssin lajina oli bugg, opeteltavina asioina mukavia perusjuttuja. Minä keskityin jalkatyöskentelyn hiomiseen ja mietin samalla myös käsikoristeluja. Tanssikurssilla oli paljon porukkaa, ja myös tansseihin tuli paljon enemmän tanssijoita kuin edellisenä sunnuntaina.

Tanssit olivat levytanssit - olen huomannut, että Pyrkivällä levytanssit ovat usein jopa suositumpia kuin tanssit, joissa on esiintyjä. Toisaalta ymmärrän sen hyvin, koska levytansseissa on yleensä taatusti hyvää musiikkia, kun taas omasta mielestä heikomman esiintyjän tansseihin lähteminen on aina pieni riski. 

Sunnuntain tansseissa oli melko tasaisesti miehiä ja naisia, joten tanssimaan pääsi varsin kiitettävästi. Pääsin jopa salsoille ja cha chaille (taipuukohan kyseinen sana noin?), mikä oli oikein virkistävää. Salsainnostus alkaa kasvaa jo niin suureksi, että kohta on ehkä lähdettävä joihinkin salsabileisiin, niin pääsee sitäkin tanssimaan ihan kunnolla!

Pyrkivän tansseissa minulla oli käytössäni myös semiuudet pellenkenkäni, joita en ollutkaan vielä kunnon tansseissa käyttänyt. Melkoiset hiertymät nuo aiheuttivat molempiin jalkoihin moneen kohtaan, mutta eivätköhän kuitenkin käytössä pehmene. Niin mukavan näköiset ovat jalassa, että vähän voi sisäänajaessa kärsiäkin. Kengissä on kumipohjat, jotka ovat selkeästi vähän tahmeammat kuin haljasnahkapohjat tai säämiskäpohjat. Välillä pyörähdyksissä toivoi, että kengät olisivat luistaneet hieman paremmin. Toisaalta Pyrkivä onkin liikuntahalli, eikä lattia itsessään ole koskaan kovin liukas. Tanssipaikkojen joukossa on monta varsin liukaslattiaista yksilöä, joten eivätköhän nuo kengät ole sellaisiin juuri passelit!

Tänä sunnuntaina Pyrkivällä näyttäisi olevan cha cha -kurssi ja jokin minulle entuudestaan tuntematon bändi - täytyy ehkä lähteä tsekkailemaan tunnelmia silloinkin, elleivät perjantain tanssit Teeriharjulla ja lauantain ystävänpäiväsitsit vie minusta kaikkia mehuja! 

Ei kommentteja: