maanantai 3. lokakuuta 2016

Gong goes afrolatin 30.9.2016

Viime perjantaina olin ensimmäistä kertaa Suomessa lattaribileissä. Madridissa asuessani nautin hurjasti siitä, että salsabaareja löytyi joka kulman takaa ja lattaribileitä olisi ollut vaikka viikon jokaisena iltana. Madridissa oli todella paljon hyviä salsan tanssijoita ja tanssi-illoista jäi melkein aina tosi positiiviset fiilikset. En olisi ikinä uskonut, että tällaista lattaritanssikulttuuria löytyy myös Suomesta, mutta vähän aikaa sitten sain kuulla eräältä lattaritanssien opettajalta, että oikeastaan täällä Turussa on melko paljon tanssitapahtumia, ja salsapiirit ovat - pienestä koostaan huolimatta - varsin aktiiviset. 

Ja lattaribileitä näyttää tosiaankin löytyvän sille, joka vain osaa etsiä. Joka viikonloppu on monia tapahtumia ja mahdollisuuksia tanssia lattaritansseja! Viime viikolla bongasin Gong-nimisestä paikasta lattaribileet nimeltä "Gong goes afrolatin". Houkuttelin rakkaan tanssiystäväni Tian mukaan ja suuntasimme innoissamme paikalle katsomaan, mitä illalla on tarjottavanaan.

Ilta alkoi (ilmaisella, jee!) kizomba-kurssilla. Minulla on ollut ja on ehkä edelleen hieman ennakkoluuloja kizombaa kohtaan, se kun näyttää lähinnä kyseenalaiselta vääntelehtimiseltä aivan liian lähellä paria. Kizomba-kurssi oli kuitenkin tosi hauska, ja enää tuo tanssilaji ei tunnu niin vieraalta kuin ennen! Opettajat olivat tosi mukavia ja niin olivat myös oppilaat - tunnelma oli melko kansainvälinen, koska paikalla näytti olevan monen eri kansallisuuden edustajia. Olisi melkein voinut kuvitella olevansa taas Madridissa ja salsabileissä :)

Kizomba-kurssin jälkeen valot himmennettiin ja musiikki laitettiin täysille. Aika paljon tuli kizomba-musiikkia, varmaan juuri sen takia että se oli ollut kurssin aiheena. Paljon tuli myös lattarityylistä "bilemusiikkia", jota tanssittiin sitten enemmänkin vain ilman paria. Bachataa tuli myös jonkin verran, ja sitä tanssimme lähinnä Tian kanssa keskenämme. Omia suosikkihetkiäni olivat ne, kun soitettiin salsamusiikkia. Salsa on lattareista oma lempparini, ja rakastan sen tanssimista! Pääsin tanssimaan muutamat aivan todella hyvät salsat, ja pääsin myös opettamaan Tiaa tanssimaan salsaa eli sain harjoitusta myös miehen askeleista. 

Oli todella upeaa huomata, että Turusta löytyy tuollaista toimintaa. Kuten sanottu, ilta oli ensimmäinen lattari-iltani Suomessa, mutta ei todellakaan viimeinen. Olen alkanut jo katsella, josko seuraavaksi viikonlopuksi löytyisi jokin varteenotettava menopaikka... Aivan huippua, että oikeasti asun täällä ja voin mennä salsabileisiin niin usein kuin vain haluan!


Olen ryhdistäytynyt postausten kirjoittamisessa, ja nyt pitäisi vielä ryhdistäytyä tanssireissujen kuvaamisessa... Kuvassa oleva syksyinen omenaämpäri saa toimittaa tämän postauksen virallisen kuvan virkaa - aasinsiltana voidaan pitää vaikkapa sitä, että perjantain salsailta teki minut yhtä onnelliseksi kuin ämpärillinen oman puutarhan omenoita! <3

Ei kommentteja: