perjantai 21. lokakuuta 2016

Masurkka vai marsalkka?

Luvassa on nauruhermoja hivelevä postaus. Pyysin erästä ei-tanssivaa ystävääni kertomaan, mitä hänelle tulee mieleen eri tanssilajien nimistä (joista hän ei siis oikeasti tiennyt, miten niitä tanssitaan - ainakaan suurimmasta osasta). Itselläni oli kamalan hauskaa näitä lukiessani, toivottavasti tekin nautitte! :)

1. Valssi: Häävalssi. Tässä ehkä lasketaan yy kaa koo ja parin jalkojen pitäisi kai mennä jotenkin synkronoidusti.

2. Hidas valssi: No loogista, tämä on valssia, mutta hitaampaa…

3. Foksi: Tulee ensin mieleen vain yliopistoelämästä tuttu sana fuksi. Fuksit foksaa...

4. Fusku: Eikös tämä ole korttipeli? Fusku on kyllä muutenkin yleinen sana ja tarkoittaa fuskaamista eli kepulikonstien käyttöä. Jos fusku on kuitenkin joku tanssi, se voisi olla sellainen battle-tyylinen missä pitää jotenkin onnistua harhauttaman tanssipartneria.

5. Bugg: Bugi eli lagi eli tietokoneen tms. elektroniikan jumituskohtaus. Muutenkin bugg sanana on jotenkin kankea ja alkukantainen, voisi olla joku esi-ihmisten ensimmäinen sana: toinen sanoo ”ugh” ja toinen vastaa ”bugg”.

6. Jive: Tästä sanasta ensimmäinen mielikuva jostain syystä on USA:n lippu ja varsinkin ne tähdet. Myös tanssii tähtien kanssa -ohjelma on läsnä tässä sanassa.

7. West Coast swing: West coastin takia tulee mieleen jotenkin pahismeininki, koska west coast vs. east coast. Kai tämä tanssi on sitten tuolta alueelta peräisin ja tässä sitten keinutaan paljon.

8. Boogie Woogie: Ihanan hyväntuulinen sana! Ensimmäisenä tulee kyllä mieleen Fröbelin palikoiden laulu, jossa lauletaan jotain ”heei hoogieboogieboogie”(laulun nimestä ei mitään käsitystä, mutta tuli sitä paljon pienenä jorattua).  

9. Lindy hop: Miksi tämä tanssin nimi kuulostaa jotenkin likaiselta? Kun kaverini osti naamiaisasukaupasta saksalaisen perinneasun, jonka nimi oli ”Heidi ho”, niin Lindy Hop olisi voinut myös olla joku pikkutuhma mekko naamiaisasukaupassa.

10. Salsa: Mmm salsakastike sopii aina ihanasti tortilloihin ja nachoihin, kunhan ei ole liian tulista. Kerran tuli myös ostettua vahingossa savun makuista salsakastiketta, en voi suositella.

11. Bachata: Tämä sana voisi ehkä esiintyä takavuosien hittibiisissä ”Tacata” tai olla joku uusi versio siitä.

12. Cha cha: Miksi cha chasta tulee aina mieleen vain chihuahua ja jonkinlaiset mekot joista roikkuu hapsuja…?

13. Rumba: Rumba voisi olla leijonakuninkaasta tutun Timonin kaverin Bumban serkku. Rumbasta tulee myös mieleen jotenkin kaaos ja säätäminen.

14. Masurkka: Tämä voisi olla jokin sotatermi. Kenties jokin arvonimi marsalkan viereen? Tai jokin sotakoneen osa tai kranaatin toinen nimitys.

15. Polkka: Polkakarkit ovat ihan parhaita! Niissä on raikas piparminttuinen maku. Toinen mikä tulee mieleen on polka dots, eli vahvoja fiiliksiä 50/60-luvulle.

16. Jenkka: No mitäs muutakaan tästä voisi tulla mieleen kuin ah niin ihanat jenkkakahvat. Aina ne jaksaa roikkua mukana eikä niihin aina auta edes kiristävät aluspöksyt.

17. Samba: No tulee kyllä mieleen Rion karnevaalit ja hienot värikkäät höyhenkoristeiset asut. Paljon pillien vihellyksiä ja vilinää.

18. Humppa: Jotain mummojen ja pappojen hörinää. Humppa oli muodissa ehkä kivikaudella. Ei mitään käsitystä miten sitä tanssitaan, mutta tylsältä kuulostaa.

19. Kizomba: Kamikaze? Kauhean aggressiivinen sana eikä muutenkaan mikään hyväntuulinen. Kenties tanssinakin se on jotenkin härkätaistelua muistuttavaa säntäilyä.

Löytyikö suosikkitulkintoja? Oma suosikkini on ehdottomasti fusku, jossa pitää onnistua harhauttamaan tanssipartneria! :D

2 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Siis nää oli ihan huippuja! :D Buggin määritelmä oli kyl mun lemppari :D

Heta Ilona kirjoitti...

Joo, nää oli kyllä ihan loistavia :D