tiistai 21. helmikuuta 2017

TTK - taas kerran!

Ja täällä se on taas. Jo viime kaudella taisin mainita, että Tanssii tähtien kanssa on jo hieman aikansa elänyt ja ongelmana on se, ettei uusia kunnon tähtiä enää saada mukaan ja näin ollen kilpailua ei ole kovin kiinnostavaa seurata. Jotain kummaa on kuitenkin näiden kausien välillä tapahtunut, sillä kun syksyllä kuulin, että keväällä alkaa uusi TTK, olin aivan innoissani. Miten hauskaa päästä seuraamaan taas uusien parien tansseja!

Tähän mennessä jaksoja on tullut vasta kaksi - ensimmäinen jakso oli pyhitetty pareihin tutustumiselle ja ylimalkaiselle juttelulle, ja viime sunnuntaina päästiin vihdoin asiaan, kun parit pääsivät tanssimaan. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten vähän ylimalkaista jutustelua tässä sunnuntaina jaksossa oli! Melkein koko ajan saatiin nähdä pareja tanssimassa, mikä oli tosi positiivista.

On hauska huomata, miten nyt ohjelmaa seuratessaan tietää jo tanssista jotain, ja osaa ainakin arvioida sitä, miten lajinomaisesti tanssijat jotain lajia tanssivat. Joskus ensimmäistä kautta seuratessani (olin tosiaan alle 10-vuotias tuolloin) kaikki tanssit olivat vain häkellyttävän upeita ja ajattelin "osaisinpa minäkin". Nyt huomaa jo tähtioppilaiden virheitäkin eikä kaikki välttämättä ole aina niin häkellyttävän upeaa. Silti monien tanssiesitysten jälkeen tulee edelleen fiilis "osaisinpa minäkin".

Mainitsin, että ohjelmassa ei ole vähään aikaan ollut mitään kovin tunnettuja tähtioppilaita. Tänä vuonnakin oppilaskaarti on minulle itselleni melko tuntematon. Hanna Sumari, Laura Malmivaara, Anna-Maija Tuokko sekä Jarkko Tamminen olivat minulle uusia nimiä (tai ehkä olin joskus nähnyt heidän nimensä jossain, mutta juurikaan muuta en tiennyt), ja Kirsi Alm-Siirankin tunsin vain youtuben uutismokavideoista :D Sitäkin tutumpia minulle sen sijaan olivat tanssinopettajat, joista kolmen tunneilla minulla on ollut kunnia olla oppilaana!

Ensimmäisten jaksojen myötä minulla on jo muutamia omia ennakkosuosikkeja. Hanna Sumari ja Pepe Willberg eivät ehkä ensimmäisillä tansseillaan vakuuttaneet, mutta kannatan heitä sen takia, että pareinaan heillä on aivan ihana Heleniuksen pariskunta (ehdottomasti parhaita opettajia, joiden tunneilla olen koskaan ollut!). Malmivaaran ja Mikko Ahdin tango teki valtavan vaikutuksen, samoin kuin Tuokon ja Matti Puron jive. Myös Ali Jahangirin ja Saana Akiolan esitys vakuutti minut sunnuntaina. Eevi Teittinen ja Musta Barbaari vaikuttavat myös mielenkiintoisilta kilpailijoilta, vaikka heidän ensiesiintymisensä ohjelmassa ei mitään vau-efektiä vielä saanutkaan aikaan. Susa Matsonia ja Jarkko Tammista kannustelen ihan vain siksi, että Susa Matson on huippu!

En malta odottaa, että ensi sunnuntaina nähdään lisää tanssia. TTK on siitäkin tosi hyvä ohjelma, että sieltä on hyvä bongata uusia tanssikappaleita ja muistella jo kuulemiaan - esimerkiksi juurikin mainitsemani Malmivaaran ja Ahdin tangokappale on jo pitkään ollut yksi suosikkitangoistani, mutten vain koskaan ole tiennyt sen nimeä (nyt tiedän: Por una cabeza)

ps. Minne tanssikansa suuntaa viikonloppuna? Järkytyin kun huomasin, etten ole käynyt kunnon iltatansseissa sitten uudenvuoden. Asiaan on ehdottomasti saatava muutos!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo ei jaksa TTK innostaa enää, pari ekaa kautta tuli katsottua. Oikeastaan eka kausi oli aika vahva kimmoke parin muun yhteensattuman lisäksi aloittaa oma tanssiharrastus ylipäänsä. Niin sitä vain on rytmitajuton musiikista ymmärtämätön oppinut matkan varrella jotain ja pari kuviotakin. Vaikka silti voi melkein sanoa tehneensä kaikkensa ollakseen kehittymättä. Aikamoista vuoristorataa ollut suhtautuminen tanssimiseen.

Tuo tv-formaatti ei tarjoa oikein mitään, kun sitä tanssimista katselee nyt ehkä vähän eri tavoin kuin alussa. Liian paljon selostajien kälkätystä puolihuutaen, samoja hehkutuksia vuodesta toiseen, kameraleikkaukset semmoisia, että eivät oikein paljasta, miltä se tanssi näyttäisi paikanpäällä katsoen. Käytännössä ei oikein anna enää mitään, miksi sitä katsoisi. Hmmm...olenpa ilkeä :) Kilpailuasetelmana aika haasteellinen näille harrastelijaviejille verrattuna pareihin, joissa mies on pro.

Itsellä ei nykyisin talvisaikaan ole kuin yksi vaihtoehto, jos tulee lähteneeksi. Näyttää olevan ihan hyvät orkat ainakin perjantaina.

Heta Ilona kirjoitti...

Joo, ymmärrän kyllä kyllästymisen - ehkä TTK kaipaisi hieman radikaalimpaa uudistusta kuin uudenlaisen logon, varmasti monet ovat jo koko ohjelmaan kyllästyneet (niin kuin minäkin olin viime vuonna) :D

Samaa mieltä olen tuosta, että liikaa on ylimääräistä selostusta tanssin lomassa. Nyt ensimmäinen jakso oli positiivinen, koska tanssijoita on vielä niin paljon, että koko ajan on tanssittava. Sitten kyllä huomaa, kun pareja on jäljellä enää 5 ja ohjelma silti lähes kaksituntinen, että suurin osa ajasta koostuu vain "selostajien kälkätyksestä". Vaikka se kyllä auttaa myös, että loppuvaiheessa parit alkavat esittää monta tanssia yhdessä ohjelmassa.

Tuo, että samaa selostusta ja hehkutusta on vuodesta toiseen, johtuu varmaan siitä, että juontajat ja tuomarit ovat olleet lähes aina samat. Itse en välitä Vappu Pimiän juontamistyylistä ollenkaan, ja mielestäni hänet olisi voinut pistää jo täksi kaudeksi vaihtoon :D Ohjelmaan toisi kyllä virkistävää vaihtelua vaihtaa naamoja välillä - Kiira Korpi tuomaristossa tänä vuonna on tosi hyvä piristys! Tosin Jukka Haapalaista en kyllä pistäisi tuomareista vaihtoon, hänen tanssitekniikkakommenttinsa ovat kyllä ehdottomasti tärkeä elementti ohjelmassa - ainakin minulle, jotakuta ne saatavat jopa välillä ärsyttää :D

Mielestäni kilpailuasetelma on nimenomaan haastava niille pareille, joissa mies on pro (ymmärtääkseni sinä esitit toisinpäin). Tuollaisissa tanssiesityksissä kun ei vientitaidolla ole mitään merkitystä, kun koreografia on harjoiteltu. Varsinkin lattariesityksissä se on usein nainen, joka viuhtoo käsillään ja pyörähtelee ja tekee näyttävämpiä kuvioita - ja tässä "harrastelijaviejät" pääsevät helpommalla, koska he voivat vain keskittyä pönöttämään vieressä kun tanssinopettaja hoitaa kaiken työn. Kun taas niillä pareilla on haastavaa, joissa mies on tanssinopettaja, koska amatöörinainen joutuu hoitamaan viuhtomisen ja pyörähtelemisen - joka ei todellakaan ole helppoa, koska siinä huomaa aika äkkiä jos pyörähtely on jäykkää ja hakee rytmiä :D En tiedä, voi olla ettei tässä fiiliksessä ole mitään perää, mutta tällainen olo tuli ainakin edellisviikon esityksiä katsellessa!

ps. Miksi ihmeessä harrastaa tanssia ja tehdä kaikkensa ollakseen kehittymättä? Eikö parasta ole juuri se kun huomaa kehittyvänsä koko ajan? :)

Anonyymi kirjoitti...

Voit olla hyvinkin oikeassa tuossa pro-amatööri asetelmassa, ajattelin sitä ehkä liikaa omasta näkökulmasta, että siinä ihan oikeasti yritettäisiin viedä. Itse kun en kurssitilanteessakaan koskaan muista edes kahta kuviota, jotta missä järjestyksessä yms, niin sitä tulee vietyä aika vapaan koreografian puitteissa. Osaa daameja se hieman ärsyttää, osaa enemmänkin, muutama yrittää viedä ohjaajan käskytyksen mukaan, ja joku kuittaa, että hitto, tässähän pitää oikein seurata :)

Tuohon lopun kysymykseen, niin yritän vastata lyhyesti, etten kuulosta vieläkin tyhmemmältä. Suhteeni tanssimiseen on hyvin kaksijakoinen, toisaalta se on pirun hauskaa, mutta toisaalta monesti mietin, että miksi ihmeessä minä tätä oikeastaan harrastan. No ei ole vielä oikein selvinnyt. Aluksi oli paljon hyviä suunnitelmia, sitten oli paljon toteuttamattomia suunnitelmia ja nyt ei ole oikeastaan enää suunnitelmiakaan. Joten satunnaisen epäsäännöllistä alkeiskursseilla käyntiä, kun seuraavien tasojen kursseille ei kehtaa mennä. Puuttunee motivaatio, jotta oikeasti haluaisi kehittää ja kehittyä.

Hauskaa tanssiviikonloppua toivotellen !

Heta Ilona kirjoitti...

Pitääpä vielä jatkaa keskusteluja kun kommentissasi oli niin hyviä juttuja kommentoitavaksi. Ensinnäkin tuo kurssijuttu - minun mielestäni ei ole tarkoituksenmukaista, että mies yrittää viedä kuviot juuri siinä järjestyksessä kuin on opetettu, ja suhtaudun aika varauksella siihen että opettaja opettaisi jonkun "valmiin koreografian". Mielestäni on paljon parempi että kuviot opetellaan yksitellen (tietysti välillä on niitä kuvioita mitkä sopivat hyvin jatkumoksi ja kuvion jälkeen tarvitaan toinen että päästään taas perusaskeleeseen jne), ja mies sitten itse opettelee sekoittamaan niitä tanssissaan. Silloin mies oppii viemään ja nainen seuraamaan! :)

...Se on tietysti sitten eri asia jos tekee ihan omiaan eikä edes yritä kokeilla niitä kuvioita joita on opetettu. Silloin naista saakin ärsyttää :D

Tsemppiä tanssitreeneihin! Toivottavasti löytyy jonkinlaista innostusta ja motivaatiota, ja jos ei niin toivottavasti ei ainakaan ala kohtuuttomasti kyllästyttää - ja hyvää viikonloppua sinnepäin myös!