perjantai 19. toukokuuta 2017

Tämän hetken tanssilajisuosikkini TOP 5

Tällä hetkellä on tosiaan menossa Valasrannan tanssilippujen arvonta, johon voi osallistua kertomalla oman suosikkitanssilajinsa. Kommenttikenttään on ilmestynyt jo lukuisia vastauksia, ja niiden innoittamana ryhdyin itsekin pohtimaan, mistä tanssilajeista pidän eniten. 

Pidän melko paljon kaikista lavoilla tanssittavista lajeista, ja usein lempilajini onkin juuri se, jota parhaillaan tanssin. Kuitenkin jonkinlaisia preferenssejä on havaittavissa, ja pidän esimerkiksi paljon enemmän nopeista tansseista kuin hitaista - hitaille on tietysti oma aikansa ja paikkansa ja jos ne pääsee liitelemään oikein kivasti tunnelmoiden niin onhan se mukavaa - mutta sellaista kunnon energistä vauhkoilua ei kyllä voita mikään liitely! :D

1. Salsa

Kyllä salsa on - ja on ollut jo pitkään - ykkönen. Luulen, että eniten siinä viehättää juuri musiikki ja lattarihenkisyys - minä kun olen aina tykännyt lattarimusiikista ja muutenkin kaikesta latinalaisen amerikan kulttuuriin viittaavasta. Kaikkein parhaita ovat tietysti "oikeat", espanjankieliset salsakappaleet joissa on kaiken maailman kilkuttimia rytmittämässä, mutta pidän myös paljon monesta "suomisalsaksi" luettavasta biisistä - joskin jotkut niistä ovat auttamattomasti liian hitaita ollakseen minulle mieleen. Salsa on ihanaa, koska se on niin erilaista. Etenkin kuubalainen salsa on ihanaa, koska siinä voi vain antaa miehen viedä mitä erilaisimpia häkkyröitä ja välillä pääsee myös stailailemaan tanssia itse. Salsamusiikki tarjoaa mitä mainioimman alustan musiikintulkinnalle ja ihan oikealle tanssimiselle - ei vain oikeiden askelten ottamiselle.

2. Cha cha

Ja lattarilinjaa jatkaa myös kakkossuosikkini, cha cha. Tämä tanssilaji aiheuttaa minulle vuoron perään huikeita onnistumisen kokemuksia ja äärimmäistä turhautumista - perusaskel on nimittäin mielestäni mahdottoman vaikea tanssia sillä tavalla kuin kuuluisi, sähäkästi ja samalla sulavasti (samaa turhautumista aiheuttaa myös se, että puolet miehistä vie väärään rytmiin, mutta ei siitä sen enempää :D). Rakastan cha cha -musiikkia, ja sitä ei kerta kaikkiaan voi kuunnella ilman, että alkaa samalla ottaa cha chan askelia musiikin tahdissa!

3. Rumba

Mainitsin, että en niin välitä slovareista, mutta rumbaa ei mielestäni lasketa sellaiseksi, vaan se on ensisijaisesti lattari - sekin. Rumbassa minua viehättää sen hitaus - koska kappaleet ovat yleensä hitaita, liikkeet ehtii tehdä lähes täydellisesti ja jokaiseen liikkeeseen ehtii keskittyä. Rumbakappaleet ovat aivan ihania, varsinkin ihan ultimaattiset lempparini La Bella Maria de mi alma (suomeksi Sieluni kaunis Maria) sekä La Historia de un amor. 

4. Polkka

Vaikka lattarit ovatkin vieneet sydämeni täysin, niin kyllä siellä on aina tilaa myös kansantansseille. Niistä ehdottomana ykkösenä on polkka, joka aina nostaa hymyn korviin saakka ja jonka jälkeen saa pyyhkiä hikeä kaksin käsin. Polkkaa vain tulee lavoilla harmillisen vähän :(

5. Jive

Polkan jälkeen lemppareina ovat varmaankin yhtä paljon fusku, bugg ja jive, mutta kyllä jive taitaa olla niistä hauskin. Erityisen paljon pidän sekä hitaista että nopeista jive-kappaleista - on hauskaa tanssia joko todella letkeästi ja lantion liikettä korostaen tai sitten niin nopeasti, ettei askelia ehdi edes ajatella. Myös jive on muusiikkina sellaista, joka minuun vetoaa. 


Ei kommentteja: