maanantai 1. toukokuuta 2017

Tanhuhovi 30.4.2017

Eilen mainio tanssivappuni sai arvoisensa päätöksen, kun suuntasimme Ellin kanssa Tanhuhoville vapputansseihin. Mielestäni se lasketaan jo jonkinasteiseksi perinteeksi, sillä olimme Tanhuhovilla myös kaksi vuotta sitten - viime vuonna vapputanssit jäivät väliin, sillä vietin vappua Málagan auringon alla Espanjassa.

Olin päättänyt asettaa illan odotukset niin lähelle nollaa kuin vain mahdollista, etten joutuisi pettymään. En ollut ollut Tanhuhovilla pitkään aikaan, ja ajattelin että siellä oleva tanssikansa koostuu varmasti suurimmaksi osaksi pariskunnista ja hieman vanhemmasta väestöstä. Ja niinhän se olikin, mutta niin sitä vain näköjään tanssii mielellään vanhempienkin kanssa. Eikä se haittaa, että ihmisiä on vähän, jos silti pääsee lähes koko ajan tanssimaan ja tanssittajat ovat aivan huikeita. Minulla oli ehdottomasti paras ilta ikinä! 

Alku oli ehkä jälleen hieman nihkeämpi, ja ensimmäisen naistenhaun puoliväliin asti tuntui melko toivottomalta, mutta sitten keräsin itseni ja lähdin rohkeasti hakemaan. Tämän jälkeen sai tanssia melkein tauotta - jos meitä ei haettu, niin jorasimme Ellin kanssa keskenämme :) Oli muuten ihanaa päästä tanssimaan polkkaa, jenkkaa ja masurkkaa oikein isolla parketilla! Naistenhakua oli jopa kaksi tuntia, mutta edes se ei haitannut, sillä kun vain tajusi lähteä ajoissa hakemaan niin pääsi varmasti tanssimaan. 

Olen näköjään aikaisemminkin ollut katsomassa illan toista orkesteria, Tommi Seppästä ja Amoradaa. Soittivat kyllä hyvin, mutta hieman minua kyllä nauratti ohjelmiston perinteikkyys. Setit koostuivat suurimmaksi osaksi tangosta, valssista, foksista ja humpasta. Biisit olivat luokkaa André, Seine, Moskovan valot, Satumaa... Illan aikana saatiin kuulla varmasti kaikki kuluneet Suomi-iskelmän ikivihreät biisit. Onneksi minä satun pitämään aika monesta kuluneesta ikivihreästä, esimerkiksi jo mainittu André on aivan ihana! Cha cha -kappaleina olivat tietysti Keinu kanssani ja Kenties, kenties. Ennen toisen polkan alkua kuiskasin Ellille, että se on taatusti Säkkijärven polkka. Ja Säkkijärven polkkahan sieltä tuli.

Olen saattanut joskus olla katsomassa myös illan toista bändiä, Sinitaivasta. En oikeastaan tiedä enää mitä sainoisin, koska viime aikoina olen jo hehkuttanut heitä melko paljon. Illan ohjelmisto oli ehkä suunniteltu kohderyhmän mukaan, sillä ihan hirveästi ei tullut vauhdikkaita kappaleita - esimerkiksi Maradonaa ja Rio Grandea ei kuultu. Neljään settiin mahtui kuitenkin tosi paljon ihania sellaisia biisejä, joita en ollut pitkään aikaan kuullut. Ei tule toista eilistä on kyllä ehdottomasti yksi suosikeistani. 

Yksi illan suurimmista hiteistä oli kyllä Omar-munkki. Olen niitä monessa paikassa nähnyt, mutten ole koskaan päässyt maistamaan. Nyt vetäisimme tanssien lomassa kyseiset herkut naamaamme, ja rakastuin oitis. Omarit ovat lempparikarkkejani, ja nuo munkit olivat kyllä makealle person (lue: esimerkiksi minun) unelma! Iso suositus :)

Saa nähdä, milloin pääsee taas tanssimaan seuraavan kerran - mitään suunnitelmia minulla ei ole, mutta eiköhän viimeistään toukokuun loppupuolella! Hauskaa vappua vielä kaikille <3

8 kommenttia:

AnonymousDancer kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kun kelit olivat mitä olivat, niin omatkin suunnitelmat muuttuivat aika radikaalisti. Päätin jättää suosiolla nämä kesälavojen avajaiset omalla kohdalla myöhemmäksi. Toisaalta ruuhkatanssit eivät koskaan ole ollut minun juttuni, joten valinnat tehtiin siltä pohjalta, missä ainakin tiesi, että tarkenee. Pavin perjantaitanssit...aika huolestuttavalta näytti sisään tullessa. Aulan rappusilla ei seisoskellut kukaan, joten siitä jo arvaili, että kohtuullisen vähän porukkaa. Ja keski-ikä suhteellisen korkea, no eipä sitä itsekään enää mikään nuorukainen ole. Ainut vaan, että vanhemmat daamit eivät niin kauheasti tykkää meikäläisen joraamisesta. Mutta silti ihan kelpo tanssit. Ja eihän sitä tosiaan tarvita kuin yksi, jonka kanssa synkkaa homma vähän paremmin, niin jo se pelastaa tanssi-illan enemmän kuin mukavaksi.

Vappuaaton osalta teoriassa monta vaihtoehtoa, mutta sää karsi Riutan heti alkuunsa, ykkösvaihtoehtona ollut Ruusu olisi ollut ok, kun säävarauksella myös talvilava käytössä, mutta ruuhkatanssit. Tanhuhovi talvipaikkana oli mielessä, mutta ei oikein enää viitsi lähteä ajelemaan pidemmälle. Joten googlettamalla päädyin Orimattilan Kehräämön talvikauden päättäjäistansseihin. Etukäteen veikkasin, että ei olisi väkeä, mutta jo parkkipaikka kertoi muusta. Ja olihan siellä porukkaa, taisi olla aika suuri osa myös ei-tanssivaa vain iltaa istumassa. Ikärakenne aika vastaava kuin Pavilla perjantaina. Mutta taas ihan mukavat tanssit omasta alkukankeudesta huolimatta.

Mutta se, mikä minua hämmentää aina silloin tällöin, mikä tosin saattaa olla pelkkää toiveajattelua, mutta yrittävätkö daamit joskus katsein, elein, ilmein, kävelemällä kolme kertaa ohi tai muuta vastaavaa, lähettää sanatonta viestiä, että olisi ihan ok hakea...? Välillä kun tuntuu siltä, mutta minä ainakin olen niin pöljä, etten tuohon oikein muuten reagoi kuin juurikin olemalla hämmentynyt. Toivottavasti sitä vain kuvittelee nyt väärin, koska sitten toisaalta, kun ei asiaan mitenkään reagoi, niin onnistuu kai antamaan itsestään aika tylyn kuvan.

Heta Ilona kirjoitti...

Hauskaa, että vähäisestä porukasta ja ikäjakaumasta huolimatta sulla oli kivat tanssit sekä perjantaina että aattona! :) Noista kesälavoista kuulin itse sen verran, että Riutalla lauantaina oli hieman ankeaa kun oli kylmä ja tanssien päättyessä maassa 15 senttiä lunta... noh, jospa nyt vapun jälkeen sää pysyisi suotuisana kesälavoille!

No kyllä varmasti yrittävät! Tai ainakin minä itse yritän. Jos rivissä on joku, jonka haluaa kuollakseen hakevan niin kyllähän sitä yrittää vähän sinne suuntaan katsella ja hymyillä. Nuorempana harrastin sitä enemmänkin, ja juurikin saatoin joskus kävellä monta kertaa miehen ohi jotta tämä tajuaisi tulla hakemaan :D Nykyään sitä yrittää vähän enemmän olla coolisti ettei vaikuta epätoivoiselta teiniltä :'D Mutta ihan varmasti joitakin hienovaraisia viestejä tulee lähetelleeksi. Ja myös toisinpäin: jos esimerkiksi inhottava lähettelijä lähestyy, yritän viestittää mahdollisimman selkeästi etten ole haettavissa - vaikka sitten pakoon juoksemalla.

Toisaalta mielestäni noita merkkejä ei kannata ruveta tulkitsemaan liian vainoharhaisesti - hyvin saattaa olla sattumaa, että nainen kävelee usein ohi tai vilkaisee usein omaan suuntaan. Mutta eiköhän silloin ole ihan ok hakea, jos nainen suorastaan katsoo silmiin ja vieläpä hymyilee samalla :)

Anonyymi kirjoitti...

No ehkä tuo viestien lukutaidottomuus selittää muutamat kuullut kommentit. Kiitos vinkeistä, tosin varmaan jatkossakin menevät minulta sujuvasti ohi :o)

Elli kirjoitti...

Kiitos vappuseurasta! Oli kyllä taas hilpeää :D

Minusta Riutalla ei lauantaina ollut kyllä ankeaa, pikemminkin päin vastoin. Oli mahtavaa, kun kerrankin ei tullut tanssiessa ihan epätoivoinen hiki, vaan lämpötila oli sopiva koko ajan. Se kyllä edellytti sitä, että pysyi koko ajan liikkeessä. En ole vielä koskaan ennen hakenut niin paljon vieraita naisia tanssimaan kuin silloin :D Mutta oli siellä tanssittajiakin. Vaikutti siltä, että kaikki jotka olivat tulleet tanssehin olivat tulleet tosissaan tanssimaan, eivätkä istuskelemaan pitkin seinustoja. Toki lumi toi omat haasteensa, kun kengät piti vaihtaa aina vessaan mennessä, mutta sekin oli enemmän hupaisaa kuin ankeaa. Ehdottomasti elämykselliset tanssit :D

Heta Ilona kirjoitti...

Oho, tulipa sitten hiukan väärin tulkittuna sun lausuntoa :D Ehkä mää olin vain niin kateellinen siitä etten päässyt itse mukaan, että oli pakko ajatella että Riutalla oli ankeaa! ;) Ensi vuonna jätän kyllä opiskelijavappuriennot väliin ja osallistun koko vapputanssiturneelle!

Anonyymi kirjoitti...

Joku possuli on haukannut munkista jo ennen kuvausta! >:--)

Heta Ilona kirjoitti...

Hmm... En ole aivan varma tämän anonyymikommentoijan henkilöllisyydestä, mutta minulla on omat epäilykseni ;) Kyseisen possulin lausunto ennen kuvausta oli suurin piirtein: "Kuvahan on paljon taiteellisempi jos yhdestä on haukattu!" :D