sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Kapakanmäki 28.4.2017

Oikein ihanaa vappuaaton aamua (tai oikeastaan jo päivää) kaikille! Muistattehan kaikki vielä Ämyrin tanssilippujen arvonnan, johon voi osallistua vielä reilun viikon ajan? Nyt jos koskaan on hyvä hetki käydä kirjoittelemassa vappua edeltäneissä tansseissa syntyneet tanssimuistot kommenttikenttään ;)

Mitä tulee perjantaiseen iltaani Kapakanmäellä, niin siellä kyllä syntyi oikein mukavia tanssimuistoja. Osa niistä ei liity edes tanssimiseen; ennen tansseja pyörimme Ellin kanssa kauppakeskus Tuulosessa ja nautimme varsin maittavaa ruokaa sekä vappumunkit ja -simat. Hyvin jaksoi niiden jälkeen tanssahdella koko illan!

Tanssit lähtivät hieman nihkeästi käyntiin, niin kuin Kapakanmäellä on yleensä ollut tapana. Pidin kuitenkin mielessä, että yleensä siellä tanssit paranevat loppua kohti ja pari viimeistä tuntia ovat suorastaan parhaita ikinä, joten minkäänlaista "yhyy en pääse tanssimaan" -epätoivoa ei päässyt syntymään :D Sen sijaan pientä epätoivoa aiheuttivat paikalla olevat naiset, jotka eivät kerta kaikkiaan näyttäneet ymmärtävän, että tulevat haetuksi aivan samalla tavalla seinän vierestä kuin keskilattialta. Naisten rivi vaelteli koko ajan keskemmälle ja ahdisti miesten riviä koko ajan taaksepäin. Haut kestivätkin tosi kauan, kun ensimmäiset naiset olivat lähes miesten sylissä - koita siinä sitten miehenä yrittää päättää, ketä haet! 

Paikalla oli ihan valtava määrä tanssijoita, joista suurin osa oli jo vanhoja tuttuja - vaikkakin tutustuin illan aikana myös uusiin tanssittajiin. Erityisen positiivisina kokemuksina jäivät mieleen monet vauhdikkaat fuskubiisit ja - kuten Pavilla - yhdet mukavat prinsessavalssit. Tässä saattaa käydä jopa niin, että alan loppujen lopuksi pitää valssista. 

Mitä tulee illan musiikkiin, niin Hurma oli pienoinen järkytys. Sitten viime näkemän oli tapahtunut todella iso muutos, sillä Jarno lauloi tuskin enää mitään kappaleita. Suurimman osan biiseistä lauloi uusi tulokas, joka soitti myös koskettimia ja pasuunaa. Jarnon ääneen tottuneena en ole vielä aivan varma, pidänkö tästä muutoksesta, mutta ilmeisesti siihen on totuteltava, sillä laulajan vaihdos on pakon vaatima. Minusta tuntui myös, että yksi yksinäinen pasuuna oli hieman irrallaan muista soittimista eikä välttämättä sopinut Hurman tyyliin aivan saumattomasti. Kuitenkin monessa vanhassa suosikkibiisissä kuului se vanha tuttu Hurma, ja monesta uudestakin biisistä tykkäsin paljon. Ehkä tämä muutos siis vaatii vain totuttelua, ja tulen jonain päivänä pitämään tästä uudesta Hurmasta yhtä paljon kuin vanhastakin.

Sinitaivas soitti illan setit jälleen 16-henkisellä juhlakokoonpanollaan - ainakin toistaiseksi viimeisen kerran. Keikka oli jälleen todella hieno, oikeastaan jopa vielä parempi kuin Esakalliolla viikko sitten. 

Tänään tanssitaan sitten "vapputurneen" viimeiset tanssit Tanhuhovilla. Oikein hauskoja tansseja kaikille, jotka tänään tansseihin suuntaavat - ja heille, jotka eivät suuntaa, oikein mukavaa vappua muuten vain! :)

Ei kommentteja: