keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Pyrkivä 23.4.2017

Jonkin aikaa sitten kirjoitin ensimmäisestä kokemuksestani Pyrkivän sunnuntaitansseissa - se ei ollut mikään mieltä ylentävä kokemus. Viime viikolla kuitenkin satuin huomaamaan Facebookista, että viikon sunnuntaitansseissa on esiintyjänä tanssiorkesteri Kaiho, johon olen viime aikoina tykästynyt. Koska Pyrkivä on kätevästi tuossa 5 minuutin pyörämatkan päässä ja lipun hintakin on naurettavan halpa, päätin lähteä kokeilemaan, josko tällä kertaa olisi parempi onni.

Ja onnea todella oli! Harvoin on ollut tansseissa yhtä hauskaa kuin minulla oli Pyrkivällä sunnuntaina. On harmi, että olen niin monta kertaa jo käyttänyt kuvailua "paras ilta ikinä" - tämä ilta nimittäin todella oli sellainen. En muista milloin viimeksi ilta olisi ollut tanssillisesti noin mainio! Ihmisiä oli todella vähän ja viimeisten valssien aikana tanssijoita oli enää kourallinen, mutta ilmeisesti "ei se määrä, vaan se laatu" -sanonnassa on jotakin perää. 

Ilta alkoi foksin alkeiskurssilla. En ole ollut vuosiin tavallisen foksin kurssilla, joten nyt ajattelin pistäytyä siellä ihan vain uteliaisuudesta. Sitä paitsi foksia tulee nykyään tanssittua todella vähän - tarpeeksi nopeat tanssit viedään aina fuskuna, mikä on välillä vähän säälikin, sillä jotkut kappaleet todella huutavat letkeää foksailua, vaikka tempo riittäisi fuskuunkin. Foksikurssi oli antoisa ja oli mukavaa päästä vaihteeksi treenailemaan foksin joustavuutta ja rytmirikkoja. Siitä huolimatta, että kyseessä oli alkeet, kaikki olivat tanssineet foksia jo aiemmin ja pääsimme etenemään hyvää vauhtia.

Ja sitten ne tanssit. Tällä kertaa pääsin todellakin hyvin tanssimaan ja koko kolme tuntia tuli jorattua ihan täysillä! Pääsin tanssimaan aivan ihania lattareita ja mahtavia slovareita, puhumattakaan hauskasta jenkasta ja aivan hulluista fuskuista - siinä vaiheessa kun tanssipari nostaa puolentoista metrin korkeudelle ilmaan täysin varoittamatta, ei voi muuta kuin kiljaista hämmennyksestä - pahoittelut kanssatanssijoiden korville :D Mutta älyttömän hauskaa minulla oli! 

Kaiho soitti tuttuun tyyliinsä todella hyvää musiikkia - tosin voisin jälleen kerran kertoa mielipiteeni Moskovan valoista, mutta taidan jättää sen mainitsematta sillä se lienee tässä vaiheessa jo jokaiselle blogin lukijalle selvä. Tältä illalta mieleen jäivät erityisesti hauska sovitus Erinin Popeda-biisistä sekä kaksi viimeistä tangoa. Kaihon pääsolisti voisi ehdottomasti harkita tangokuninkaaksi ryhtymistä. Väliaika-DJ:lle erityiskiitos aivan ihanista salsabiiseistä, jotka olivat todellakin ihan oikeaa salsaa!

Loppuyhteenvetona: minun ja Pyrkivän yhteinen sunnuntaitanssitaival ei todellakaan jää tähän - tämän huippuillan jälkeen uskallan varmasti eksyä ensi syksynä useamminkin noihin pippaloihin! 

ps. Illan jälkeen eräs ihana nuori naisihminen kävi kehumassa asuani (minulla oli päälläni alla olevassa kuvassa näkyvät kukkapöksyt ja musta pitsipaita) ja tanssiani. Vaikka ihan jo pelkkä hieno tanssi-ilta sai minut leijailemaan metrin verran maanpinnan yläpuolella niin tuon kommentin jälkeen suorastaan lensin kotiin. Kyseinen henkilö tuskin tätä koskaan lukee, mutta jos lukee niin tietäköön että hänen kommenttinsa ansiosta hymyilen varmasti vielä monta viikkoa! <3


pps. Kuka tulee Paville tänään? Mut ja kukkapöksyt löytää mitä todennäköisimmin sieltä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt jäi pitsipöksyt näkemättä, vai kuinka se olikaan ;)
Kuinkas Pavilla tarkeni, itse meinaan suunnata sinne huomenna, keskiviikko kai semmoinen nuorisoilta, mitä se sitten näissä lavaympyröissä ikänä ikinä tarkoittaakin. Viikolla ei oikein tule lähdettyä humppailemaan. Käytkö usein Pavilla ylipäänsä, mitäs tykkäsit? Minulle Pavi on ollut jotenkin mieluisa paikka, vaikka ei siellä joka vuosi niin ahkerasti ole tullutkaan käytyä, kausikortti jäänyt täyttymättä parissa vuodessa. En orkasta kysy sen enempää, kun arvasin kuka siellä esiintyi.

Heta Ilona kirjoitti...

Aika harvoin olen Pavilla käynyt, se ei kuitenkaan ihan lähimestoihin tanssilavoissa kuulu. Mutta kyllä sinne on aina hauska vaihtelun vuoksi lähteä ja mielestäni siellä on kyllä yleensä hyvät tanssit! Normaalisti suuntaan aina juurikin noihin keskiviikkotansseihin, joissa on vähän enemmän nuorta porukkaa, mutta oli minulla siellä kerran ihan hauskaa perjantainakin! Orkesteri oli tosiaan tuttuun tapaan Sinitaivas - vähän hävettää, ehkä pitäisi välillä käydä tsekkailemassa muutakin bänditarjontaa :D Mut hei, olihan Pyrkivällä kuitenkin joku muu soittamassa kuin Sinitaivas!

Toivottavasti Pavilla on huomenna hyvät tanssit! Käy ihmeessä raportoimassa tänne, tykkäsitkö :)

ps. Lisää tuosta Pavin illasta voikin lukea uusimmasta postauksesta... Sen kirjoittelu kesti vähän kun aamupäivä meni kouluhommissa ja iltapäivä tanssikrapulaa pois nukkuessa :D