tiistai 25. huhtikuuta 2017

Neljänsuora @ Domino 22.4.2017

Harvoin sitä tulee lähdettyä katsomaan tanssibändejä mitenkään muuten kuin tansseihin - harvoin sellaista mahdollisuutta edes tulee (ja harva tanssibändi on loppujen lopuksi sellainen, jota lähtisi kuuntelemaan ilman tanssimahdollisuutta). Neljänsuora on kuitenkin yksi niistä harvoista bändeistä, joita on ilo kuunnella ilman tanssejakin! Viime viikonloppuna minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä Neljänsuoran kevätkonserttiin Turun Dominoon. Oli kyllä aivan mainio keikka!

Ilmeisesti keikkaa oli vähän mainosteltu niin, että siellä saattaisi kuulla sellaisia biisejä, joita Neljänsuora ei ole keikoilla pahemmin soitellut. Toden totta, paljon saimme kuulla sellaisiakin biisejä, joita en muistanut Neljänsuoralla olevan olemassakaan! Tietysti mukana oli myös niitä, jotka on joka kerta pakko soittaa - Tuulikki, Älä unohda minua, Mansikkaa ja valkoapilaa, sekä tietysti viimeisenä encore-biisinä Siipirikko. Oma suosikkini oli kuitenkin heidän uusin hittinsä Soittakaa Kuurankukkaa - en tiedä mikä siinä on, mutta jostain syystä kyseinen biisi iskee juuri keskelle jotakin hyväfiilishermoa ja sitä kuunnellessa tekee mieli vain bilettää mukana :D (harmi että konsertissa ei voinut bilettää kovinkaan huomiotaherättävästi, kun kyseessä oli istumapaikat) Mieleen jäi myös Kaksi kauneinta, jonka kertosäkeen aikana tunsin jopa jonkinlaisia ihastuksen kylmiä väreitä!

Tansseissa ei ehdi hirveän hyvin kiinnittää huomiota kaikkiin musiikillisiin seikkoihin bändin soitossa, mutta konsertissa todella huomasi, että bändissä on todella hyviä soittajia ja kaikilla on myös lavalla todella hyvä fiilis. Erityisen vaikuttunut olin taustastemmoista, joita ei ole koskaan lavakeikoilla kuullut yhtä selkeästi kuin tuolla. Minulla on erityinen heikko kohta stemmalaulannalle, joten joitakin kappaleita kuunnellessa ei voinut kuin hymyillä tyytyväisenä taustoja kuunnellessaan.

Oli mukavaa, että konsertilla oli pituutta ja bändi ehti soittaa monen monta kappaletta. Ensimmäisellä vajaan tunnin mittaisella puoliajalla meinasi hieman alkaa haukotuttaa, kun biisit olivat melko slovaripainotteisia, mielestäni kun Neljänsuoran vahvinta aluetta ovat nimenomaan nopeammat kappaleet. Toisella puoliajalla tämä kuitenkin korjattiin. Setti sisälsi toinen toistaan parempia nopeita kappaleita ja tästä vauhdista saatiin nauttia jopa reilun tunnin verran! Encore kattoi kolme kappaletta, joista yhden pojat soittivat ex tempore, kun katsomosta heitettiin toive :) Todella hienoa yleisön huomiointia!

Taas sitä ajatteli, että Neljänsuoraa voisi mennä kuuntelemaan lavoille useamminkin. Tosin olen edelleen sitä mieltä, että he ovat koko ajan liikkumassa kauemmas perinteisen tanssimusiikin esittämisestä ja enemmän bilebändin suuntaan, mutta ohjelmistoon kuuluu kuitenkin niin hyviä bugg-kappaleita että ihan jo niiden takia kannattaa lähteä Neljänsuoran tahtiin tanssahtelemaan :D Ja onhan teini-iän ykkösbändi aina teini-iän ykkösbändi!


Ei kommentteja: