maanantai 25. syyskuuta 2017

Pyrkivä 24.9.2017

Tämän syksyn ensimmäisestä ja varsin onnistuneesta Pyrkivä-sunnuntaista innostuneena suuntasin eilenkin tanssikengät kohti Pyrkivää, tällä kertaa levytansseihin. Aloituskurssina oli bugg, ihan mukava kurssi vaikka mitään uutta asiaa ei varsinaisesti tullutkaan. Kurssin ajan sisäänajoin uusia tanssikenkiäni, jotka kävin viime viikolla Tanssipuodilta hakemassa (niistä lisää tuonnempana).

Tanssit alkoivat kurssin jälkeen tuttuun tapaan bussipysäkkisysteemillä. Minua inhotti jälleen kerran se, miten miehet systeemistä huolimatta valikoivat, kenet haluavat hakea ja jäivät bussipysäkin eteen vaanimaan. Seuraavana sunnuntaina kun Pyrkivälle eksyn, saatan jopa skipata tanssien ensimmäiset 45 minuuttia sen takia, etten jaksa tuollaista toimintaa katsella. 

Illan DJ:nä toimiva Antti-Ville Heikkilä (joka veti myös aloituskurssin) soitti varsin mukavia biisejä, erityisesti jäi mieleen ihana cha cha, Rey Ruizin Muevelo. Olen sen aiemminkin kuullut, mutten koskaan tarkemmin selvittänyt, mikä kappale on kyseessä. Rakastan sitä, kun tansseissa soitetaan "ihan oikeita" lattareita eikä aina niitä samoja Keinu kanssani ja muita. Erityisesti salsagenressä on tosi piristävää, kun saa tanssia oikeisiin salsabiiseihin eikä aina laahaaviin Suomi-salsoihin :D

Siitä en ihan hirveästi välittänyt, että tanssien aikana käytettiin paljon aikaa ylimääräiseen opetukseen - ensin harjoiteltiin jenkan perusaskel ja myöhemmin bachatan. Mielestäni nämä opetustuokiot olisi voinut jättää pois, mutta olihan se ihan mukava tapa kerätä koko porukka tanssilattialle yhdessä tanssimaan. Olen tullut siihen tulokseen, että Bachatasta en oikein välitä. Se on vähän tylsää, ja sitäpaitsi minua vähän inhottaa ajatus siitä että sitä pitäisi tanssia tosi lähellä paria. En halua, että kukaan tulee liian lähelle, kiitos vain. Myös bugg-parit, joista toinen biisi oli TCT:n Lavatanssit ja toinen jotain muuta nykynuorijytäbilemusaa, olivat vähän huti. Mutta jos niitä ei lasketa, koko ilta saatiin nauttia tosi hyvästä musiikista! :)

Positiivista oli, että paikalle oli eksynyt tosi paljon nuorta porukkaa, myös nuoria miehiä. Muiden tanssijoiden kanssa jutustellessani sain kuulla, että yleensä juuri sunnuntain levytanssit vetävät nuoria, jopa enemmän kuin ne, joissa on jokin oikea esiintyjä. Tiedä sitten mistä johtuu, mutta oli tosi kiva nähdä niin paljon nuorta tanssikansaa! Muutenkin ihmisiä oli kiitettävästi, ja tanssimaan pääsi koko ajan halutessaan. Tosi hyvät sunnuntaitanssit siis takana!

Seuraavana sunnuntaina Pyrkivä jää varmaan väliin, mutta ajattelin, että perjantaina voisi suunnata Esakalliolle katsomaan Finlandersia ja Neljänsuoraa. Onhan tuo meinaan sellainen kombo, että sitä ei vaan voi skipata!

Ei kommentteja: