keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Uutta tanssikenkähyllyyn: kauan himoitut pellenkengät!

Olen jo pitkän aikaa halunnut hankkia itselleni "pellenkengät", eli sellaiset matalapohjaiset tanssikengät, joissa on mustaa ja valkoista ja jotka näyttävät mielestäni tanssiessa aivan mainioilta. Muutama vuosi sitten kokeilin eräällä tanssileirillä Bleyerin Boogie woogieita, jotka vastasivat aika lailla ajatustani täydellisistä pellenkengistä. Silloin ne jäivät kuitenkin ostamatta. Tänä syksynä Tanssi vieköön -messuilla kokeilin kenkiä uudelleen, ja tilasin ne sitten Tanssipuodille tänne Turkuun. Viime viikolla sain käydä hakemassa ne kotiin, ja myönnettävä on, että olen aivan rakastunut!


Minusta Boogie woogie -kenkien ulkonäkö on suorastaan täydellisen suloisen söpön ihana. Kaikessa pellemäisyydessään niissä on jotakin todella hellyyttävää, ja varsinkin yhdistettynä joihinkin kivoihin yksivärisiin housuihin ja paitaan ne sopivat tanssiasuun todella hyvin.


Olen ehtinyt tanssia niillä nyt tunnin verran tanssitreeneissä Pyrkivällä, ja ne tuntuvat myös tosi hyviltä jalassa. Hieman on havaittavissa uutuudenkarheutta ja -kovuutta, ja luulen, että jos tanssisin niillä nyt heti alkuun kokonaiset tanssit, saisin aikaan melkoiset rakot kantapäihin. Mutta eivätköhän ne käytössä jonkin verran pehmene :) Pohja on mukavan tukevaa kumiseosta, joka tuntui kotona kokeillessa melko luistamattomalta, mutta tanssilattialla kengät luistivat kuitenkin hyvin. Jos näitä vertaa esimerkiksi luottokenkiini, Blochin Slipstreameihin, niin nämä ovat kyllä selvästi "kengät" eivätkä "tossut" - nämä jalassa tuntee, että jotain on jalassa!


Pidemmittä puheitta voin todeta, että ehdottomasti yksi parhaita tanssikenkäostoksia, enkä malta odottaa, että pääsen näillä ihan kunnon tansseihin! 


ps. Samalla kun kävin nuo hakemassa, kokeilin myös aivan ihania tanssisaappaita - niitähän on alkanut lavoilla näkyä yhä enemmän ja enemmän. Ne tuntuivat aivan ihanilta ja kaiken lisäksi näyttivät tosi kauniilta! Saa nähdä, ehkä seuraava tanssikenkäostokseni kolkuttelee jo aivan nurkan takana... 

3 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Olen nähnyt vain west coast swingiin suunniteltuja SwayD -saappaita. Onko olemassa muitakin tanssisaappaita? :o

Heta Ilona kirjoitti...

Ne on juurikin ne SwayD westiesaappaat! Mutta aattelin että niitä vois hyvin käyttää muissakin tansseissa kun ne on niin ihanat :D

Jossu kirjoitti...

Joo mul on semmoset ja mietin et olis varmasti ihan ok laittaa ne myös lavalle :D Ne on niin söpöt!