perjantai 10. heinäkuuta 2015

Hölmöt tanssitermit

Tanssipiireissä on monia vakiintuneita termejä, joita käytetään oikeastaan vain tanssijoiden kesken ja joita ulkopuoliset eivät välttämättä ymmärrä. Näin on tietysti jokaisen harrastuksen parissa. Suurin osa tanssislangista on minusta osuvia ja hauskojakin sanoja ja sanontoja, mutta viime aikoina huomioni on kiinnittynyt myös niihin, jotka ärsyttävät minua. Listasin omat tanssitermi-inhokkini.

OMAT EVÄÄT. Tästä olen puhunut aikaisemminkin. Minusta on vain jotenkin halventavaa kutsua omaa tanssiparia evääksi. Miksei voi vain sanoa, että oma tanssipari? 

MANTAMYRSKY. Kuvaa siis ymmärtääkseni sitä, kun naistenhaulla kaikki naiset juoksevat henkensä edestä saadakseen itselleen tanssiparin. Mutta sanana ihan järkky. Jos joku keksii jonkun vielä juntimman sanonnan niin tarjoan kyseiselle henkilölle kahvit!

HURMAANTUMINEN. Siis Hurman keikalle meneminen. Ööh... tarvitaanko sillekin oma termi? Miksei voi vain sanoa että menee katsomaan Hurmaa. Eih, pitää sanoa että menenpä hurmaantumaan... :D Minä menen sitten varmaan usein sinitaivaistumaan?

KIITOSHAKU. Kuulostaa mielestäni jotenkin väärältä. Vastahaku sen olla pitää! 

VEIVAAMINEN. Käytin tätä itsekin jossain vaiheessa, mutta ei. Se on tanssimista, vauhkoilua, humppailua, tanssahtelua, pyörähtelyä, tanssaamista, hyppelyä, tai ihan mitä vain muuta, mutta ei veivaamista.

TANZUT tai TANZZUT. Eh... Ne on tanssit. Ja jos niille on pakko keksiä joku lempinimi niin jätä hyvä ihminen ne z-kirjaimet pois.

NIRPPA. Siis sellainen hyvä (usein naispuolinen) tanssija, jolle ei kelpaa pariksi muu kuin vain kaikkein parhaat tanssijat. En tiedä, jotenkin en pidä tuosta termistä enää. Särähtää korvaan. 

Bonusraita:
Näitä sanoja miettiessäni löysin tanssinetin tanssislangisanaston, jossa oli ihan mahtavia uusia termejä! LUOMUTANSSIJA on sellainen, joka on oppinut tanssimaan lavoilla ilman tanssikursseja. Minä olen siis tällainen :D Ja sellainen, joka lähtee tansseista ennen keskiyötä, TEKEE TUHKIMOT. Ei herranjestas, saatan kuolla nauruuni. Kuka näitä keksii!? 

Kertokaa ihmeessä omia lempparitermejänne tai inhokkitermejänne? Onko teillä kenties jotain termejä, joita ainoastaan te käytätte oman tanssiporukkanne kanssa?

7 kommenttia:

JKallio kirjoitti...

On: Joku "häärii kuin sika vatukossa." Aika yleispätevä fraasi, jonka etymologiaa tuskin tarvitsee suuremmin selitellä.

Sellaiset termit, joita muut eivät ymmärrä, ovat muutamien tanssilavojen vakikävijöiden koodinimet.

Elina kirjoitti...

Mantamyrskyä kaverini kutsui karjalaumaksi...josta johdattelin, että itse olen siellä seassa kuin eksynyt vasikka. Juu, ei lanseerata näitä "viralliseksi" tanssislangiksi. :D

Heta Ilona kirjoitti...

J, ihan paras :D Noita koodinimiä on kyllä ihan mahdottomasti! Ja useat niistä sellaisia, jotka eivät kyllä kestä päivänvaloa...

Elina, voi sinua :) Minullakin on joskus kyllä aika eksynyt vasikka -olo naistenhaulla!

JKallio kirjoitti...

Ahaa! Mikähän mun koodinimi on? Annas kun mä arvaan; sen on pakko olla jotakin sellaista kuin: "Adonis" tai "Kreikkalaisen jumalan ruumiillistuma", tai vaihtoehtoisesti: "Löylynlyömä" tai "Lääkkeet loppu" tai "Yksi lensi yli käenpesän." Todennäköisesti viimeisimmät vaihtoehdot ovat lähempänä totuutta...

Heta Ilona kirjoitti...

:''D Saatoin juuri pudota tuolilta... Olin sanomaisillani, että sulle ei tarvita koodinimeä kun tiedetään oikeakin, mutta tuo "Lääkkeet loppu" oli sen verran kuvaava että täytyy ehkä ottaa käyttöön! :DD (kaikella rakkaudella tietysti)

Anonyymi kirjoitti...

Olin koko viikon haaveillut tanzzuihin lähdöstä. Lähipäivien tanssitarjonta näytti lupaavalta ja pitkän harkinnan jälkeen päätin lähteä hurmaantumaan Backaksen lavalle. Paikalla oli paljon kauniita naisia, mutta tällä kertaa minulla oli omat eväät mukana. Hurma soitti odotetun loistavasti ja aikamme jiveä ja cha cha:ta veivattuamme pyysin daamiltani luvan tanssia välillä muiden kanssa. Pian alkoi naistenhaku, joka olikin varsinainen mantamyrsky. Minua tuli hakemaan tanssikurssilta tuttu nainen, jonka tiesin hyväksi tanssijaksi, joskin hieman nirpaksi. Hitaat valssit hänen kanssaan sujuivat täsmällisesti mutta hieman jäykästi, koska jännitin kovasti etten tällaisena luomutanssijana saa pidettyä häntä tyytyväisenä kuviovalikoimallani. Kuitenkin päättelin, että nämä tanssit vaativat ehdottomasti kiitoshaun, jonka teinkin ennen kuin hieman ennen puolta yötä teimme tuhkimot.

Sori... oli ihan pakko! :)

Heta Ilona kirjoitti...

Voi EI anonyymi :DD Sain hyvät naurut kun luin tämän kommentin tänään töissä!