lauantai 20. elokuuta 2016

Esakallio 19.8.2016

Miten tämän nyt sanoisi... Olisi mukavaa aloittaa tauon jälkeinen ensimmäinen kunnon tanssiraportti sanoilla "paras ilta ikinä", mutta valitettavasti eilinen ilta oli melko kaukana siitä.

Ei minulla tosin ollut paljoa odotuksiakaan. Esakalliolla esiintyivät Markku Aro & Diesel sekä Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalarit. Ajattelin, että luultavasti nämä kokoonpanot eivät ihan kaikkia nuoria saa liikkeelle, mutta ehkä edes muutaman. Niin siinä kuitenkin kävi, että minä taisin olla illan ainoa alle neljäkymppinen (okei, oli niitä minun lisäkseni ehkä kaksi tai kolme...). 

Ilta alkoi rumbakurssilla, joka oli ihan mukava. Olin etukäteen lukenut netistä, että taso oli perusteet/keskitaso. Hieman olin odottanut haastavampaa sisältöä kuin kurssilla lopulta oli, mutta viihdyin kuitenkin. Ihmisiä oli kurssilla melko paljon, joten ajattelin, että ehkä tansseista tulee ihan hyvät. Kurssin loputtua ihmisiä ei kuitenkaan tullut juurikaan lisää, ja sama tilanne jatkui koko illan. Parhaimmillaan tanssilattia taisi olla puoliksi täynnä. Onko Esakallio todella kokenut noin suuren muodonmuutoksen vuoden aikana? Vai oliko jossain muualla jotkut megatanssit, joista en ollut tietoinen ja jonne kaikki suuntasivat Esakallion sijaan? Missä olivat kaikki nuoret? On myönnettävä, että sisäänpääsyn hinta on todella suolainen (16 euroa + 2 euroa narikasta), mutta luulisi jonkun silti olevan valmis senkin maksamaan. En ole koskaan nähnyt Esakalliota noin tyhjänä.

Myös musiikin suhteen jouduin pettymään. Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalarit soittivat todella perinteistä tanssimusiikkia - valssilla, tangolla, foksilla ja humpalla mentiin. Markku Aro kuuluu suosikkeihini, ja oli hän tosi hyvässä vedossa eilenkin, mutta hänenkin ohjelmistonsa meni aika lailla tango- ja foksipainotteisena. Taisi sieltä yhdet rumbatkin tulla kummaltakin orkesterilta, ja jenkat ja polkat, mutta siihen se sitten jäikin. Jäin kaipaamaan enemmän lattareita ja jokunen kunnon bugg-revittelykin olisi kelvannut (illan viidetkymmenet humpat olisi toki voinut mennä buggina, mutta olivat kaikki niin hitaita että kunnolla ei päässyt joraamaan). Tosin en tiedä mitä olisin niillä tehnyt, kun en olisi kuitenkaan tanssimaan päässyt! :D 

Ennen kahtatoista en suostunut antamaan periksi, mutta kahdentoista aikoihin kyllästyminen vei voiton ja suuntasin kotimatkalle. Hieman paha maku tanssi-illasta jäi, mutta aina ei voi olla paras ilta ikinä :) Seuraavaa iltaa odotellessa!


Miten teillä muilla on mennyt tanssiviikonloppu? Onko Esakalliosta todella tullut noin hiljainen tanssipaikka, vai oliko kyse vain yksittäisestä illasta?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei nyt vasta huomasin, että olet taas aktivoitunut! Jes, vihdoin mulla on taas jotain luettavaa :) Tsemppiä myös opiskeluihin!

Heta Ilona kirjoitti...

Jep, täällä ollaan taas! Hauskaa, että sinäkin jaksat vielä seurailla :) Kiitos paljon tsempeistä!