tiistai 30. elokuuta 2016

Mistä jutella?

Heips! Pientä taukoa olen joutunut pitämään, sillä viimeinen viikko on kulunut asettuessa Turkuun ja opiskeluiden aloitusriennoissa. Hieman on onglemia myös tietokoneen yhdistämisessä nettiin (miksi ihmeessä Macin koneisiin ei käy normaali nettipiuha!?), mutta eiköhän tämä tästä pikku hiljaa :)

Tänään kirjoitan aiheesta, joka on tuottanut ongelmia ainakin minulle, varsinkin silloin kun olin tansseissa aivan vasta-alkaja.

Tämä aihe on jutteleminen. Monesti toisen kanssa tanssiessa - ainakin jos tanssi on pelkkää perusfoksia tai mahdollisesti jopa pelkkää kävelyä lavan ympäri - tulee sellainen olo, että jotain pitäisi sanoa. Itse olin aikaisemmin melko huono small talkissa, ja melko ujo aloittamaan keskustelua. Espanja-vuosi opetti minulle paljon, ja tanssikilometrejäkin on nyt sen verran takana, että puheenaiheita ei ole enää niin hankalaa löytää. Silti välillä ei tahdo millään löytää mitään sanottavaa, ja silloin turvaudun tuttuihin luottopuheenaiheisiin. Olen huomannut, että tietyt aiheet toistuvat lähes aina tanssiparien kanssa keskustellessani. Tässä niistä top3:

1. "Mistäs sää oot kotoisin?"
Tämä varsin yleinen kysymys on hedelmällinen keskustelunaloitus erityisesti silloin, kun toinen on kotoisin joltakin pikkupaikkakunnalta, jonka sijaintia toinen ei tiedä. Vierähtää pitkä tovi, kun on perinpohjaisesti selvitettävä, mitä tietä tuonne pikkupaikkakunnalle ajetaan ja mistä. Vastaavasti voi myös kysyä, miksi toinen on eksynyt juuri tälle lavalle, asuuko hän kenties lähellä. Monesti ihmisillä on kerrottavana mielenkiintoisia tarinoita tanssimatkoista ja moni saattaa olla tullut kaukaakin.

2. "Mitä mieltä oot illan bändeistä?"
Usein, jos paikalla on kaksi tosi hyvää bändiä, minulta kysytään, kumpaa olen tullut kuuntelemaan. Jos lavalla soittaa joku vähemmän tunnettu bändi tai joku aivan uusi tuttavuus, on mielenkiintoista keskustella, millaisia fiiliksiä bändi herättää tanssiparissa. Ihan liian vahvasti ei kannata lähteä lyttäämään mitään bändiä, kyseessä kun saattaa olla juuri toisen lemppari! :)

3. "On ilmoja pidellyt!"
Niin hölmöltä ja kliseiseltä kuin se kuulostaakin, minä juttelen monesti säästä. Varsinkin talvella, kun olosuhteet ovat luokkaa lumimyrsky ja -20 astetta pakkasta, puhe kääntyy tanssiparin kanssa helposti säähän ja aletaan vertailla, kumpi nyt onkaan ajanut pidemmän matkan ja kärsinyt extreme-olosuhteista enemmän. Kesällä voi vastaavasti päivitellä hirmuhellettä. 

Nämä ovat itselleni ne yleisimmät puheenaiheet, joista alan tansseissa jutella tanssiparini kanssa. Mitä mieltä te olette? Mitkä ovat teidän luottopuheenaiheenne tansseissa silloin, kun tanssin pyörteissä alkaa puhututtaa?

Ei kommentteja: