lauantai 8. heinäkuuta 2017

Hyvän tanssimekon anatomia

Tanssia voi melkeinpä kaikenlaisissa vaatteissa - farkuissa, shortseissa, mekossa, hameessa, haalarissa (en viittaa tässä pilkki-sellaiseen vaan esimerkiksi sellaiseen playsuit-tyyppiseen ratkaisuun) tai missä vain. Ylivoimaisesti eniten naisilla näkyy kuitenkin mekkoja, ja itselleni mekko tai tunika on kaikkein miellyttävin ratkaisu. Mutta millainen on hyvä tanssimekko?


1. Helma
Minusta kaikkein tärkein pointti on, ettei tanssimekko ole liian lyhyt. On nimittäin inhottavaa, kun joutuu koko tanssi-illan miettimään, kuinka monelle onkaan pakaransa paljastanut. Leveiden helmojen kanssa kannattaa huomioida, että ne saattavat pyöriessä nousta (varsinkin kellohelmat), ja tiukat helmat taas hilautuvat tanssiessa ylemmäs. Lyhyiden ja muuten riskialttiiden mekkojen kanssa kannattaakin pukea joko läpinäkymättömät sukkahousut tai leggingsit, tai vaihtoehtoisesti vetäistä alle suojashortsit. 

Helmaa arvioidessa on otettava huomioon myös se, että tiukat helmat saattavat estää ainakin pidempien askelten ottamisen - kannattaa siis valita mekko, jossa pystyy tanssimaan. Kovin pitkät mekot taas saattavat vaikeuttaa tanssia, jos helmojen päälle on helppo astua.



2. Olkaimet/hihat
Itse suosin hihattomia mekkovaihtoehtoja, mutta jonkinlaiset olkaimet ovat välttämättömät, sillä minusta on inhottavaa joutua nykimään olkaimettomia paitoja koko ajan ylemmäs, kun ne valuvat alemmas. 

Mekon olkaimissa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, etteivät ne tipahda pois olkapäiltä. Mikään ei ole niin rasittavaa kuin joutua koko ajan nostelemaan tipahtaneita olkaimia takaisin paikalleen. Erään mekon kanssa korjasin tämän ongelman niin, että laitoin mekon olkaimet pienillä hakaneuloilla kiinni rintaliivien olkaimiin. Pysyivät muuten paikallaan koko illan! :)



3. Selkä 
Onko sinulla tapana hikoilla paljon selästä? Minusta on jotenkin mukavampaa, kun selkä on peitettynä, niin miehen ei tarvitse ottaa paljaasta ihosta kiinni. Tämä nyt tietysti riippuu ihan ihmisestä, useimpia naisia tämä tuskin haittaa ja mistä sitä tietää, ehkä miehet pitävät mieluummin kiinni paljaasta selästä kuin mekosta :D 



4. Materiaali 
Hengittämättömistä ja tosi jäykistä materiaaleista tehdyt mekot kannattaa jättää kotiin tansseihin lähtiessä. Tansseissa tulee aina kuuma, joten mitä viileämpi mekko, sitä parempi. Materiaalin on hyvä olla myös hieman joustavaa, niin että kaikki liikkeet pystyy tekemään ilman sen suurempia onnettomuuksia. Minulle tärkeää on myös se, että tanssimekot eivät ole käsinpestäviä - ne kun joutuu aina joka illan jälkeen pesemään, eikä minulla riitä kärsivällisyyttä pestä kaikkia käsin!


5. Kuosi ja malli
Tanssimekkoja löytyy aivan kaikenmallisia, -kokoisia ja -värisiä. Minä itse rakastan värikkäitä mekkoja ja kukkakuviota, yksi suurimmista suosikeistani on Espanjalainen vaatemerkki Desigual. Myös juuri ostamani Muotiputiikki Helmen mekot suorastaan hivelevät silmää :) Mekko kannattaa ehdottomasti valita sen mukaan, millaisesta itse tykkää ja millaisessa itsellä on hyvä olla. Mitään "varmaa valintaa" värin tai mallin suhteen ei minusta ole, sillä kaikille sopivat erilaiset mekot. Kaikkein kaunein mekko on sellainen, johon pukeutunut nainen viihtyy siinä!

+ Kannattaa huomioida, että eri lajeihin soveltuvat erilaiset vaatteet! Tavallisiin lavatansseihin muhkea kellomekko on mainio valinta, mutta esimerkiksi salsabileisiin en sellaisessa lähtisi. Salsaan parempi vaihtoehto on mahdollisimman kevyt mekko - ja vartalonmyötäinen tietysti paljastaa viehkot salsamuuvit kaikkein parhaiten!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinustahan on kehkeytynyt, vai pitäisikö sanoa uloskuoritunut, ammattitaitoinen muotibloggaaja. Ootte te kyllä söpöjä noissa kukkamekoissa. Itsellä ja varmaan monella muullakin miehellä on helppoa, tai ehkä vähemmän hauskaa. Tummat housut ja päällimmäinen pikeepaita pestyjen pinosta, se on siinä :)

Ja noiden arvontojen suhteen, niin upeaa, kun viitsit järjestää, ja pidä vaan selvät sävelet. Jos ei ilmoittaudu määräpäivään mennessä, niin seuraava voittajakandidaatti.

Heta Ilona kirjoitti...

Heh, en tiedä tuosta muotibloggarista, mun muotitietoisuus taitaa olla muotitietoisuusasteikolla siellä miinuksen puolella :D Mutta kiitos, mukavaa kuulla positiivista palautetta! Ja hauskaa että toimiminen arvonnan suhteen saa myös kannastusta, ajattelin että pakkohan sitä on joku raja laittaa ennen kuin kesälavat menevät kiinni ja liput jäävät kokonaan käyttämättä... :)

Ps. Miksei pikeepaitojen kanssa voisi olla ihan yhtä hauskaa - hankkii vaan kaikenlaisia papukaija- ja hawaijikukkakuvioisia paitoja ja niissä onkin sitten valkkaamista! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta! Valasrannan leirillä tuli testattua useampaakin, alun perin muuhun kuin tanssiin hankittua mekkoa. Osaa paremmalla, osaa huonommalla menestyksellä ;)

t. se sama, joka mekoista jo aiemmin kyseli