sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Antti Ketonen @ Pyhän Laurin Kirkko

Tämä kuva ei näytä täällä tämän kokoisena
 yhtään niin hyvältä kuin Instagramissa... 

Eilen lähdettiin Ellin ja Tommin kanssa kuuntelemaan Antti Ketosen joulukonserttia Lohjalle. Liput oli ostettu jo hyvissä ajoin, joten ajattelimme, että paikallaolo varmaan puoli tuntia ennen konsertin alkua riittää... mutta ei. Paikka oli jo puolelta ihan täynnä ihmisiä. Istuimme siis aika takana, ja kaiken lisäksi juuri sopivasti sellaisen valtavan pylvään takana (kts. kuva alla), eli konsertista jäi kyllä kaikki näkemättä :D Vieressämme oli pieni valkokangas, mistä esitystä olisi voinut seurata, mutta sen laatu ei paljoa päätä huimannut: kun vaihtoehtoina oli katsella pylvästä tai valkokankaalta kahta valkoista haamua, päätin nauttia musiikista suurimmaksi osaksi silmät kiinni.


Eipä se loppujen lopuksi haitannut, ettei mitään nähnyt - kuuluvuus oli nimittäin tosi hyvä. Tykkäsin hirveästi siitä, että esitys oli tavallaan niin vaatimaton - vain Ketonen itse ja pianisti (Mikko Tuominen, joka säesti Antin joulukonserttia myös kaksi vuotta sitten Salossa, kun olin kuuntelemassa). Antin ääni soi kirkossa valtavan nätisti ja kappalevalinnat olivat sellaisia, että välillä liikutuksenkyyneleitä ei vain voinut estää. Välispiikkauksista ei kyllä saanut paljoakaan selvää, mutta ihmisten naurahtelusta saattoi päätellä että vitsejä kerrottiin! :D

Konsertissa sain kuulla omia lempijoululaulujani - Sylvian joululaulu, Tulkoon joulu, Tähti tähdistä kirkkain, Sydämeeni joulun teen... Mistähän johtuu, että kaikista kauneimmat joululaulut ovat niitä mollivoittoisia? En oikeastaan välitä ollenkaan niistä iloisemmista, tosin Nisse-polkka on kyllä ihan lyömätön! :D Antti lauloi myös omia joulukappaleitaan, muunmuassa maailman ihanimman Miljoona toivomusta, muutaman vuoden takaisen Joulu valtaa sydämen sekä encorena tämänvuotisen joulukappaleen Tähdenlennon näin. Konsertin jälkeen oli jouluinen olo, eikä tolpan takana istuminenkaan enää harmittanut niin paljon kuin ennen konserttia.

Enää kolme yötä jouluun! Hiihelihii!

Ei kommentteja: