maanantai 8. joulukuuta 2014

Tämän hetken parhaat tanssibiisit TOP 10

Erittäin mukavaa Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivää! Näin musiikkiteemalla menee tämä postauskin. Ajattelin listailla mielestäni 10 parasta tanssibiisiä tällä hetkellä. Valinta oli tosi vaikea, sillä minun piti ensin miettiä kaikki parhaat, joita oli varmaan neljäkymmentä, ja sitten karsia ne kymmeneen. 

Valitsin top kymppiini kappaleet, jotka ovat paitsi ihania kappaleita, myös tosi hyviä tanssia. Jos siis kappale on vain ihana, mutta ei sovellu hyvin tanssimiseen, se ei päässyt listalle. Aika monipuolinenhan tuo lista on, vaikka Sinitaivas pitääkin siellä pientä hegemoniaa... Näitä kappaleita en enää saanut mihinkään paremmuusjärjestykseen, sen verran erilaisia ovat :)

Vastasyntyneet - Sinitaivas
Aivan ihana kappale, jossa on ihan uskomattoman kauniit sanat. Vähän ehkä hankala, koska ei tiedä pitäisikö se mennä hitaasti vai nopeasti (kun kuuntelee tuota rytmitystä niin huomaa että vaihtoehdot ovat liian hitaasti tai liian nopeasti :D), mutta sitten kun se joskus osuu täydellisesti kohdalleen niin uijui :3

Sinä minussa - Antti Raiski (Sinitaivas)
Täydellinen cha cha, jossa kauniit sanat ja ihanan pehmeä cha cha -meininki. Ei niin tulinen kuin cha cha voisi olla, mikä juuri tekee siitä kiinnostavan. Varmaankin kaikkien aikojen paras cha cha. 

Amor - Finlanders
Mietin pitkään, laitanko Finlandersilta tähän kappaleen Karkuun vai tämän. Aivan ihana alku, ja sitten kun biisi varsinaisesti lähtee niin koko kropan valtaa niin valtava cha cha -fiilis, ettei auta kuin tanssia. :D Siinä missä Sinä minussa on mielestäni pehmeä, tämä on juuri sellainen mikä tanssitaan aivan täysillä ja vahvoilla aksenteilla. Jos joku osaa minulle kertoa, kuka Finkuista tässä laulaa niin kertokaa ihmeessä, en ole koskaan saanut aikaiseksi ottaa selvää. Mutta pidän hänen äänestään ihan älyttömästi!

Historia de un amor - Julio Iglesias (Sinitaivas)
Puhdasta rakkautta ja kylmiä väreitä. Aivan ihana rumba, jossa todella kauniit sanat. Sinitaivaan versio on kyllä ihana, mutta on sanottava, että onhan tuo vanhemman Iglesiasin ääni ihan kuin hunajaa :3

Lapin kesä - Taikakuu
Aivan ihana. En pidä alkuperäisestä kappaleesta ollenkaan (Loirin versio), mutta Taikakuu on tehnyt siitä aivan maagisen version. Oli niin ihanaa, kun Raappana vielä oli mukana, ja joillakin keikoilla tämä tuli encorena. Soittaakohan uudistunut Taikakuu tätä enää ollenkaan?

Rio Grande - Sinitaivas
Sinitaivaan "kappale, jolla on eniten potentiaalia tulla jopa hitiksi" :D Tykkään siitä, miten kappale lähtee aika rauhallisesti mutta sitten kertosäkeessä saa pistää tanssiin kaikkensa. Ja sen jälkeen taas hieman rauhallisempi kertosäe ja lopussa sitten viimeisetkin energiat peliin. Tämä kappale siis palvelee tanssijaa todella hyvin. Sen lisäksi, että on ihan pahuksen hyvä!

Alle mun sateenvarjon - Sinitaivas
Sinitaivaan vanhempaa tuotantoa, johon ei missään tapauksessa ikinä kyllästy. Tämä kappale suorastaan huutaa vauhdikasta fuskua. 

Kesä ikuinen - Neljänsuora
Pidän tästä ennen kaikkea sanojen vuoksi, ne ovat jollain tavalla tosi herttaiset. Mutta on tähän tosi hyvä myös tanssia, vauhdikas fuskubiisi tämäkin.

Nasta pimu - Kake Randelin
Ehdottomasti bugg-kappaleiden aatelia. Juuri sopivan nopea, että saa tanssia täysillä, muttei kuitenkaan niin nopea, että kaikki menisi ihan överiksi. Ihan paras kappale tanssimatkoille fiiliksennostatuskappaleeksi. Oletteko muuten koskaan yrittäneet opetella laulamaan tätä biisiä? Noita ei vain VOI muistaa, missä kohtaa tulee "menee taju" ja missä kohtaa "juoksen veteen" :'D Eihän niissä ole mitään logiikkaa!

When winter comes - Sinitaivas 
Maailman kaunein hidas valssi. Rakastan sitä kohtaa, missä rummut lähtevät mukaan ja kappale hitaasti kasvaa huippukohtaansa, ja sitten loppuu rauhallisesti ja jättää kuuntelijan huokailemaan haikeana. Loppu-uikutukset sopivat kappaleeseen ihan täydellisesti.

Ei kommentteja: