maanantai 9. helmikuuta 2015

Arkistojen kätköistä: Wanhat 2014

Lavatanssin parissa jokainen tanssi-ilta saattaa olla paras ilta ikinä, mutta on eräs päivä, joka on todennäköisesti (ainakin melkein) kaikkien aikojen paras koskaan ikinä. Prinsessailta, jota oli odotettu koko lukioaika. Wanhojen tanssit. Ja koska yhdellä jos toisellakin on tänä vuonna tämä rupeama taas edessä, minä lievitän kateuttani muistelemalla vuoden takaista omaa prinsessapäivääni.



Wanhojen tanssit oli jotain ihan parasta. Alussa jännitti ihan hirveän paljon - varsinkin minua, joka löysi parin tytöistä viimeisenä ja erittäin viime tipassa. Odotus kuitenkin palkittiin, koska minun parini oli ehdottomasti maailman paras! <3 (jos hän tätä sattuu lukemaan niin terveisiä vain! :D) Kun treenit sitten alkoivat, tunnelma pikku hiljaa rentoutui, ja treenit olivatkin täynnä naurua - tai sitten aika on kullannut muistot ja oikeasti kaikki vain tuskailivat opeteltavien askelten määrää...



Tykkäsin kaikista tansseista ihan tosi paljon. Cicapo nyt on ehdoton klassikko, ja Fireman's dance aiheutti sekä riemua että kauhua, kun se piti oppia tanssimaan korkokengät jalassa. Tangon tanssiminen oli ehkä kiusallisin hetki, koska koreografiamme ei muistuttanut tangoa sitten pätkän vertaa! Omaksi suosikiksi muodostui letkeä Lambeth walk.


Ihana Hanna <3
Illan kohokohta oli itse suunnittelemamme freestyle-tanssi. Minä sain luokan innokkaimpana (lue: ainoana) tanssijana pistää hihat heilumaan koreografian kanssa, ja vaikka itse sanonkin niin siitä tuli hauska! Meidän koulussamme ei ole ollut tapana tehdä freestyle-tansseja, joten myös yleisö yllättyi iloisesti.



Meitä tanssijoita oli vain 16 (luokallamme on 17 opiskelijaa, muutama jätti tanssimatta joten poikia käytiin vähän lainaamassa alemmalta luokalta), joten yhteishenki oli ihan huima. Minulle Wanhat oli ehkä juuri se hetki, joka muutti meidän luokkamme ryppäästä opiskelijoita ihan oikeaksi luokaksi :D



Ah niin, puku. Jo ykkösen keväällä alettiin tuskailla, millaisen puvun sitä hankkisi Wanhoihin. Minä aloin katsella pukuja vasta myöhään syksyllä, ja lopulta aivan täydellinen puku käveli vastaani Helsingin Mecco-liikkeessä (Suosittelen! Palvelu oli äärimmäisen kohteliasta ja miellyttävää, ja mekkovalikoima oli tosi hyvä - ja mekon sai tilata missä värissä ikinä halusi!). Kokeilin kyseistä kaunokaista vaaleanpunaisena, ja se oli niin nätti, että melkein aloin parkua täyttä kurkkua keskellä kauppaa. Kauaa ei tarvinnut miettiä, ja ihanuus pistettiin tilaukseen. Kauhun hetkiä saatiin kokea ennen Wanhoja, kun mekko saapui ensin sähkönsinisenä, mutta lopulta kiikutin kotiin täydellisen limenvihreän luomuksen. Siihen vielä päälle tosi kiva timantein koristeltu kampaus, ja ai että tunsin itseni prinsessaksi!



Jos minun lukijoideni joukossa on Wanhoihin valmistautuvia, niin tsemppiä teille! Nauttikaa Wanhojen päivästänne täysin rinnoin, sillä se ei tule ikinä takaisin (nyyhkis)!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ootte te niin sopöjä upeissa juhlamekoissanne :) Tosin jossain taisi olla kirjoitus, että nämä tilaisuudet alkavat olla jo aika tyyriitä opiskelijoille...sääli.

Itse skippaisin aikoinaan, siis kymmeniä vuosia sitten vanhojen tanssit. Siihen aikaan tanssi ei todellakaan ollut minun juttu. Muutaman askeleen kävin kokeilemassa liikuntatunnilla, siihen aikaan tanssittiin kai vain näitä perustansseja, valssi ja foksi.

Paha virhearvio, jonka tajusi vasta muutama vuosi sitten, kun tämän harrastuksen aloitti. Ja mahdollisuuksia olisi kyllä ollut, koska kotiseutu taisi olla niitä paikkoja, joissa nämä parjatut kädenalitanssit tulivat tanssikansan valikoimaan ja urheilutalot täynnä ääriään myöten.

Heta Ilona kirjoitti...

Hihii kiitos! :) Joo, onhan se nykyään mennyt vähän siihen että mekot saattaa maksaa sen 500 euroa ja siihen vielä kampaukset sun muut päälle. Itse en ikinä olisi suostunut pulittamaan noin paljon, ja meikitkin tein itse (en oikeastaan paljoa meikkaillut) joten siinäkin tuli säästöä.

Onneksi olet kuitenkin myöhemmin löytänyt tanssimisen elämääsi, vaikka wanhojentanssit eivät napanneet! :)

Anonyymi kirjoitti...

Joo, löysin tosiaan vanhojen tanssit niin sanotusti ajallaan. Seuraavana vuorossa kai sitten nämä päivätanssit. Niissä ainakin on se hyvä puoli, että ehtii ajoissa nukkumaan :)

Odottelen mielenkiinnolla kokemuksiasi Lumon reissusta. Katerina kirjoitti etelän lomareissultaan ainoan lukemani "asiallisen" kertomuksen tästä paikasta. Esimerkiksi Suomi24:n tanssipalsta on nykyään pelkkää lumo-jorinaa täynnä.

Nella kirjoitti...

Oi ihanaa mun ottamia kuvia!! Olit tosi nättinä! :)

Heta Ilona kirjoitti...

Voi kiitos Nella! <3 Oli niin kiva kun olit kuvaamassa :)