sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kaipuu kesälavoille!

Pari päivää sitten ulkona oli vielä ihana auringonpaiste. Kävin kävelyllä ja istuin rantakalliolla täysin kuivan sammalen päällä ja paistattelin päivää - eikä tullut edes kylmä! Silloin tuntui siltä, että kevät on pian jo täällä.

Mitä ulkona on nyt? Iso kasa loskaa ja jäätä, niin ettei siellä voi ottaa askeltakaan ilman että pelkää kaatuvansa ja halkaisevansa kallonsa (tosin minulla on tapana kaatuilla ilman jäätäkin, tapaturma-altis tapaus kun olen enkä voi liikkua samalla tavalla kuin muut ihmiset - aina pitää hyppiä ja vauhkoilla). Harmaa taivas ja taivaan täydeltä märkää, kylmää tihkusadetta. Ja kun tulee sisälle, kengät on kuorrutettu mudalla ja kuralla. Nam. Ei sillä että valittaisin, talvi on ihan kiva, mutta nyt voisin kyllä siirtyä - muumien sanoin - suoraan kevääseen!

Kevät on niin ihanaa aikaa, kun luonto herää henkiin talven jälkeen ja samalla oma mieliala nousee kohisten kuin pieni vauhkoileva kevätpuro. Pikku hiljaa pärjää kevyemmällä vaatetuksella ulkona, ja ah sitä riemun päivää, kun voi astua ovesta ulos converset jalassa ja pelkässä hupparissa (väärien mielikuvien välttämiseksi: pelkässä hupparissa tarkoittaa tässä ihan kaikki muutkin vaatteet päällä, mutta ilman päällystakkia)! Ja kaivaa pyörän varastosta ja hurauttaa sillä kouluun parissa minuutissa - paitsi hetkonen, enhän minä enää mihinkään kouluun hurauttele! Mutta noin periaatteessa.

Keväässä ja kesässä on parasta se, että kesälavat aukeavat. Ovathan monet talvipaikatkin tosi hyviä, Teeriharju on ihana ja Aura myös, mutta ei niissä ole sitä samaa fiilistä kuin kesälavoissa. Kesällä kun voi hypätä autoon kevyessä kukkamekossa ja hurauttaa tanssilavalle auringon vielä paistaessa täydeltä taivaalta. Kesällä voi tarpoa autosta lavalle lämpimällä asfaltilla pelkissä tanssikengissä, eikä tarvitse säätää kaiken maailman talvisaappaiden ja villasukkien kanssa. Kesällä tansseissa tapaa uusia ihmisiä enemmän kuin talvella, sillä silloin satunnaiskävijöitä on enemmän (minun kokemukseni mukaan). Kesällä kaikki on vain niin paljon romanttisempaa. Kyllä Suomen kesä ja lavatanssit kuuluvat yhteen kuin ylioppilaskirjoitukset ja punssinapit!

Erityisesti odotan sitä, että pääsen Esakalliolle, se kun on minulle se "kotilava" ja kaikista rakkain tanssipaikka. Odottelen täällä jo malttamattomana, että Esan ensi kesän ohjelma julkaistaisiin! Muutama esiintyjä näkyy jo tanssinetissä, mutta haluaisin sellaisen kokonaiskuvan, että pääsisi jo vähän suunnittelemaan tanssiviikonloppuja! Esakallion avajaiset ovat näköjään 17. huhtikuuta. Minä olen silloin poissa pelistä (=lukemassa pääsykokeisiin), joten Esalle pääsen varmaan vasta kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Siihenhän on ikuisuus! 

Ja Ämyri! Tänä kesänä suuntaan kyllä Ämyrin naistentansseihin useammin, niistä kun viime kesältä jäi niin hyvät muistot :) Särkässä on käytävä vähintään kerran. Ja Riutanharjulla, Kapakanmäellä... Äää, voisiko se kesä tulla sieltä nyt vaan niin pian kuin suinkin!?


Katsokaa nyt tuota AURINGONPAISTETTA. Tuota kuivaa asfalttia, viheriöivää peltoa, sinistä taivasta ja tuota KESÄÄ! <3 Hei, millainen tanssiviikonloppu teillä muilla oli? Kertokaas minulle, kun itse olen istunut kotona psykankirjat seuranani (ei, en ole kateellinen - tai ehkä vähän!).

6 kommenttia:

JKallio kirjoitti...

Naturalmente he estado sólo en casa porque me siento compasión por ti. Además, comí demasiado ajo... que no podía salir. Pero, el fin de semana que viene, ¿a lo mejor me voy a bailar...? 'Sinitaivas' el sábado... vamos a ver.

Como durante cada primavera, me gustaría viajar a algún lugar lejano. ¡Como un oso que se despierta de la hibernación! :)

Heta Ilona kirjoitti...

Sí sí, claro :D Gracias por tu compasión! Te siento, yo también quiero el ajo pero no puedo comerlo cuando hay el baile.. Ay, Sinitaivas es tan bueno! Estaré un poco envidiosa para tí el fin de semana que viene!

Cuál lugar, por ejemplo? Sí viajas a España, me llevarás un poco de churros, vale? ;)

Taru kirjoitti...

Täälläkin on jo kuukauden päivät (ainakin) unelmoitu kesästä ja tansseista. Ne vaan kuuluu yhteen! Itselle etenkin Särkkä tuo sen kesän hyvän fiiliksen. Mikä onkaan parempaa, kun ajella mahtavien tanssien jälkeen kotiin auringon jo noustessa ;)

Viikonloppu meni la Glorian westibileissä sekä su Kerholassa. Etenkin Kerholassa oli hyvä tunnelma ja oma kroppa toimi.

JKallio kirjoitti...

Churros son malas para tu salud, ¡pero tan delicioso! ¿O un poco de mazapán como los Martinez dicen mayormente? ¡Jajajaaa! No te preocupes, bromeo sólo. En serio, estoy un poco envidioso de los españoles, porque pueden ir de compras a los mercados para la fruta fresca, verduras, pescados y mariscos, todos los dias. ¡Muy bueno y fresco!

Hay muchos lugares de interés. Naturalmente me gusta el Mediterráneo. Tendría ganas de ver Iberoamérica. Aunque, no es seguro viajar allí solo porque hay mucha criminalidad. Hay lugares donde la vida de un extranjero no tiene mucho valor. Sin embargo ¡sería interesante!

Heta Ilona kirjoitti...

Taru: Jep, erityisesti tykkään ajella kesäöinä moottoritiellä, kun muita autoja ei juuri ole :) Ja tietysti tanssimusiikki autossa soiden! Hauskaa että sinulla oli hyvä tanssiviikonloppu! Oi, Kerholassa näytti olevan Neljänsuora. Millainen paikka Kerhola sinusta on? Olen joskus miettinyt, että siellä kävisi - Sinitaivas oli siellä juuri vähän aikaa sitten ja ajattelin mennä mutta jätinki sitten väliin :D

JKallio: Churros no pueden ser malos para la salud, porque están tan buenos para la mente! :D Estoy de acuerdo contigo - es maravilloso que los españoles pueden comprar la comida fresca cada día! Ay, estoy seguro que Iberoamérica es un lugar muy bonito y interesante. Nunca lo he visitado pero me gustaría mucho. Tú no necesitas viajar solo porque puedes llevarme contigo! :) (ahora es mi turno para esconder en tu maleta!)

Taru kirjoitti...

Kerholaan kannattaa lähteä kauempaakin! Paikalla yleensä paljon nuoria ja osaavia tanssijoita (tietysti esiintyjästä riippuen). Tanssisali on juhlava, joka sopii sunnuntaitansseihin hyvin. Suosittelen :)