keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Ärsyttävimmät tanssikappaleet TOP5

Psst, tässä olisi vielä pari päivää aikaa osallistua Teeriharju-lipun arvontaan (click)! :) 

Tiedättekö ne kappaleet, jotka jollain tavalla osuvat johonkin ärsytyshermoon aina soidessaan? Ja sen lisäksi vielä soivat päässä monta päivää kuuntelemisen jälkeen. Tanssimusiikki on siitä mukavaa, että hyviä kappaleita on hirveän paljon - huonoja ei edes tarvitse kuunnella, jos niitä onkaan. Muutamia karvannostatuskappaleita on kuitenkin olemassa, ja ajattelin jakaa niistä mielestäni kaikista ärsyttävimmät :D Suluissa esimerkkiartisteja, jotka näitä kappaleita ovat esittäneet.

Salattu suru
(Topi Sorsakoski, Yölintu)
"Surusydämein se on salaisuus, vain salaisuuuuuuus". No eipä taida olla suuri salaisuus, kun laulat sen koko maailmalle -.- Mutta asiaan, tämä kappale on vain jotenkin niin... laimea! Ja silti soi päässä monta päivää sinne kerran päästessään.

Me kahvilassa istuttihin
(Solistiyhtye Suomi, PNP)
Tämä on siis kuuluisa leivoskappale, josta olen aikaisemminkin vaahdonnut. En tiedä mikä siinä on, että tämän kappaleen kuullessaan näkee punaista :D Eihän siihen voi edes kivasti tanssia - ainoat vaihtoehdot ovat liian hitaasti tai liian nopeasti. Arvatkaa ihmeessä, mikä minulla soi koko loppupäivän päässä tämän kirjoittamisen jälkeen...

Moskovan valot
(Jorma Kääriäinen)
Hölmöä edes mainita esimerkkiartisti, koska tätä soittavat KAIKKI. Tässä ei ole juuri muuta vikaa kuin se, että tämä on niin kulunut! Voisi olla ihan hauska esimerkiksi fuskusovituksena! :)

Moskiitto
(Markku Aro)
En kerta kaikkiaan kestä. "En ehdi sinua mä lyömään / kun juuri keskityn syömään" Sanoittajalla on ehdottomasti välähtänyt :D Todennäköisesti tämä kappale onkin tehty vähän puoliläpällä. Kuuluu ehdottomasti ärsyttävimpiin kappaleisiin, mitä olen ikinä kuullut!

Micaela 
(Sonora Carruseles)
Salsa on jees, mutta tästä biisistä on jäänyt jonkinmoiset traumat. Onko mitään ärsyttävämpää kuin tuo salsarummuttelu yhdistettynä alun "hu, ha, hu, ha" -mölinään. Huh. 

Onkos teillä jotain ehdottomia ihnokkikappaleita tai biisejä, jotka nostavat karvat pystyyn jostakin syystä? Saa avautua!

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

AHHAAH XD Erehdyin kuuntelemaan sitten tuon moskiitto biisin... Sitä naururepeämisen määrää! Oon ihan samaa mieltä, että sanoittaja on istunut suurinpiirtein vessassa ja saanut maailman eeppisimmän idean sanoihin! :;D Huh huh!

JKallio kirjoitti...

¡Cuñaoooo, 'Moskiitto' es una obra maestra de Vexi Salmi! ¡Jajajajaa!

Tanssilavoilla kuulee lähes joka kerta äärimmäisen kulunutta ohjelmistoa. Esimerkiksi 'Tulipunaruusuja' on lähes mahdoton välttää. Jossakin määrin ohjelmisto kaipaisi mielestäni uudistamista. Mutta ehkä niitä iän ikuisia ralleja ei soitettaisi, ellei niille olisi kysyntää? Eli ehkä siinä pätee kysynnän ja tarjonnan laki? Tai sitten orkesterit tekevät omat itsenäiset johtopäätöksensä ohjelmistosta? En tiedä.

Mitään tiettyä kappaletta en nyt osaa nimetä, mutta monet tanssilavoilla kuultavista iskelmäsanoituksista ovat sellaisia, että ne kappaleet olisivat voineet mieluummin jäädä vaikka instrumentaaleiksi.

Heta Ilona kirjoitti...

Henna: No äläpä muuta sano :D Tai sitten me ei vaan ymmärretä joidenkin suurten sanoittajien mestariteoksia...

JKallio: Dios mío xD Mutta Tulipunaruusut onkin ihan paras biisi! Kyllä niille sitten ehkä kysyntää on - saavatpahan ainakin papat laulaa niitä tanssitettavan korvaan kun osaavat ne etu- ja takaperin! (nimim. kokemusta on)

Dragonus kirjoitti...

Minä tuomitsen jotkut kappaleet jo pelkästään intron perusteella. Karvat nousee pystyyn kuullessa esimerkiksi Finkkujen "kaikki tytöt", sekä Matin ja Tepon "minä rakastan sinua".
Molemmat ovat ihan hyviä kappaleita, mutta alkusoundista tulee vain mieleen eläkeläiset fanittamassa jotain 60-luvulla suosittua iskelmää. Tuli sentään yksi inhokki mieleen: Kake Randelinin "nasta pimu". Ei kiitos!

Heta Ilona kirjoitti...

Voi ei! Nasta pimu ja Kaikki tytöt ovat ihan tanssibiisien aatelia! :D Minä rakastan sua on kieltämättä aika kulunut, vaikka hyvä kylläkin. Meitä on moneen junaan (ihan niin kuin niitä biisejäkin)!

Aino-Maija kirjoitti...

Olen vähän jälkijunassa kommentoimassa, mutta tämä oli niin hauska aihe, etten voinut jättää siihen! Kuuntelin heti innoissani tämän Moskiiton, jota en muuten ole kuullut koskaan aiemmin! Oli aika jäätävä.

Miuta ärsyttää eniten tällä hetkellä ehkä Eeva, koska myös sitä saa kuunnella liian monelta orkesterilta. Itsessään kappaleet harvemmin ärsyttävät, niiden liika soitto taas ärsyttää vietävästi! Nastan pimun muuten kuulin jossain kapakassa, myös se oli erittäin hauska, nauroin vedet silmissä... Loppuun, että onneksi tanssibiiseissä on vähemmän ärsyttäviä, rasittaa enemmän radion listahitit, jota ei onneksi tarvitse kuunnella. :D

Terkuin,
Aino (2,5 vuotta tanssin parissa ja ihanaa on...)

Heta Ilona kirjoitti...

Hihii, hauskaa että tulit kommentoimaan vielä jälkeenpäinkin :) Jep, voin kuvitella että ensireaktio tuohon Moskiitto-kappaleeseen on o_O -ilme potenssiin sata! :D Itse tykkään tuosta Eeva-biisistä jostain syystä tosi kovasti, johtuu varmaan siitä että sitä kuuntelin pienenä, joten se tuo lapsuusmuistoja mieleen!