torstai 26. helmikuuta 2015

Helmikuun ykkösbiisit

Viime aikona on tullut kuunneltua aika paljon myös muuta musiikkia kuin Suomi-iskelmää, ja huomattua, että oikeastaan mikä tahansa kappale soveltuu myös tanssimiseen. Seuraavia biisejä on kulutettu helmikuun aikana erittäin ahkerasti Spotify-listallani, joka on informatiivisesti nimetty "Pirun hyvät!" :D

Jari Sillanpää - Onnenetsijä fusku

Markku Aro - Amore mio samba ilmeisesti...

Solistiyhtye Suomi - Sheila humppa

Antti Raiski - Rosalita tässäkin vähän sambavibat

Erin - Toiset mimmit fusku

Patrizio Buanne - Bella bella signorina fusku

Inner Circle - Sweat Jaa-a. Tähän voisi mennä vaikka lötköfuskua!

Whitney Houston - I wanna dance with somebody menisi todennäköisesti buggina parhaiten

MIKA - Relax, take it easy bugg - voisiko joku tanssibändi ottaa tämän ohjelmistoon! Tämä olisi ihan mahtava, vaikka mitä musiikintulkintamahdollisuuksia!

Isto Hiltunen - Koivukuja fusku

Helminauha - Toisesta todellisuudesta foksi/fusku

Smash cast - The 20th century fox mambo alku fiilistellen, loppu salsana

Smash cast - Let's be bad fusku

The Trevor Horn Orchestra - Istanbul (not Constantinople) fusku

David Bisbal - Amores del sur sopisi varmaan buggiksi, itsellä hirveä halu mennä salsana :D

Markku Aro - Sydän tuntee samba(ko)?

Janne Orden ft Edward - Handyman okei, tätä en välttämättä lähtisi tanssimaan...

Just can't wait to be king (elokuvasta Leijonakuningas) fusku/jive/vauhkoilu

Be prepared (elokuvasta Leijonakuningas) tämä ei välttämättä tällaisenaan ole mitään tanssimusiikkia, mutta jostain syystä näen tässä erittäin potentiaalista materiaalia tangosovitukseksi :D Tämä on niin pahuksen hieno biisi!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis minusta saisi paljon rohkeammin lavaorkat ottaa ohjelmistoon muutakin kuin perinteistä. Hyvää tanssimusaa on maailma täynnä.

Juuri tästä syystä Hurma on ollut aina suosikkini, koska he ovat ainakin yrittäneet tuoda jotain uusia biisejä ja soittavat ne hyvin sovituksin. On muillakin bändeillä toki yksittäisiä kokeiluja.

Normaalin lavaillan aikana kuulee ehkä yhden, joskus peräti pari kappaletta, jotka oikeasti saavat kehoon värinää ajatuksella tämä on pakko tanssia.

En sitten tiedä, mistä johtuu, että tykätään mennä perinteisellä tyylillä. Ovatko tanssijat (etenkin vanhemmat) vähän luutuneita, pitää tulla tietynlaista selkeää tanssilajirytmiä, jotta kelpaa kuunnella ja sopii tanssia.

Yksi ja ehkä tärkein syy, miksi kokeilin salsaa ja westietä, oli nimenomaan se musiikki, johon sitä tanssitaan.

Heta Ilona kirjoitti...

Totta! Hurman lisäksi mielestäni myös esimerkiksi Onnentähdellä ja KinoJakella on sellaisia virkistäviä uusia sovituksia :)

Toisaalta minulla ei ole mitään valittamista, vaikka bändi soittaisikin vain ihan "perinteistä" - minulla tuollainen pakko tanssia -värinä syntyy melkeinpä jokaisesta kappaleesta. Ainakin jos ei nyt ihan siellä Moskovan valot -loppuunkulutetulla alueella liikuta!

Ehkä minussa on itsessänikin hiukan tuota "luutuneen tanssijan" vikaa, kun se westie ei vielä ole minulle auennut - mutta ehkä vielä joskus tulevaisuudessa!