sunnuntai 6. elokuuta 2017

Ämyri 5.8.2017

Esakallion mainiosta tanssi-illasta innostuneena päätin lähteä uudestaan tanssimaan jo seuraavana päivänä. Ämyrille minut houkuttelivat lupaavat esiintyjät sekä lavan läheinen sijainti. 


Lavalle saapuminen oli pienoinen järkytys, sillä paikalla ei ollut juurikaan ihmisiä, enkä nähnyt omaan ikäluokkaani kuuluvia ollenkaan. Alkuilta sujui melko nihkeästi enkä uskaltanut naistenhaulla paljoa hakeakaan, mutta hieman ennen kymmentä tapahtui käänne - ihmisiä oli saapunut paikalle enemmän ja pääsin jopa tanssimaankin. Kaiken kaikkiaan tanssin vain muutaman viejän kanssa, mutta he tanssittivat minua monesti ja takasivat sen, että illasta tulikin loppujen lopuksi vallan mainio :) Facebookin Tanssiporukassa käyneestä keskustelusta rohkaistuneena uskalsin jopa hakea erästä naista, jonka näin tanssivan viejän roolissa. Oli muuten todella hauskaa! Täytyy syksyn kursseilla taas itsekin hypätä viejän rooliin, jotta voisin itsekin lavoilla viedä. Nykyään vientini on vielä niin epävarmaa, että en uskalla viejäksi ryhtyä. 

Illan musiikki oli todellakin mieleeni. Aki Mäen 10tanssibandeineen olen nähnyt viimeksi reilu puoli vuotta sitten tapanintansseissa, mutta minulla ei ollut heistä juuri muuta muistikuvaa kuin että pidin heidän musiikistaan. Ja todella hyviä he olivat eilenkin! Ensimmäinen setti oli melko perinteistä tanssimusiikkia, mutta seuraavilla seteillä saatiin kuulla myös monipuolisesti lattareita sekä kansantanssimusiikkia. Kaikki pisteet Mäelle energisestä esiintymisestä, persoonallisesta laulutyylistä sekä koko bändille tyylikäistä esiintymisasuista. Tosin jäin ihmettemään, esittivätkö he todella Merimieshumpan kaksi kertaa, vai oliko kyse vain jostain omasta hallusinaatiostani :D

Ja sitten Heikki Koskelo. Jos käyttäisin moisia sanoja, niin sanoisin kyllä että hän on aika ihku! :o Pidän todella paljon hänen musiikistaan, ja onhan se ääni kyllä aivan vertaansa vailla. Taivaankaari ilman solistia ei välttämättä vakuuttanut, mutta Koskelon kanssa ohjelmisto oli varsin monipuolista ja hyvin tanssittavaa. Tykkäsin kovasti! Ainoa mikä minua häiritsi oli se, että musiikki oli heidän seteillään todella kovaäänistä - varsinkin laulu. Niin vahvaäänisen solistin kanssa mikin tuskin tarvitsisi olla niin kovalla.

Tanssi-ilta loppui puolisen tuntia ennen aikojaan, sillä Koskelon viimeisen setin jälkeen porukka lähti liukenemaan kotiin päin ja minun lähtiessäni parketilla pyörähteli enää viitisen paria, heistä kaikki jo vakiintuneita joten uusia hakuja oli turha jäädä odottelemaan. Lähdin kuitenkin hyvillä mielin kotiin, koska iltaan mahtui monta hyvää tanssia ja minulla oli hauskaa :) Nyt sitten tanssitaukoa muutama päivä, ja torstaina pitääkin ruveta arpomaan, lähtisikö sitä Ämyrin naistentansseihin katsomaan Finlandersia vai ei. Kyseinen tanssi-ilta houkuttelee kovasti, koska olen nähnyt Finkut viimeksi sata vuotta sitten!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti hieman vähäväkisiä iltamia on ollut joka puolella. En tiedä, mistä sitten tosiaan juontaa nykyinen tilanne. Pienen (lopettamis)tauon jälkeen sain houkuteltua itseni lähtemään vakilavalle Ruusulinnaan. Hyvät nuorekkaat orkat houkuttivat eivätkä tuottaneet pettymystä. En tiedä, oliko tuo kombinaatio liiankin nuorekas osalle Ruusun vakioporukkaa. Ekaa kertaa tuli myös huomanneeksi ihan oikeasti, kuinka jokunen lähtee jo pois, kun itse vasta tulee. Osalla ehkä vaatimukset tanssitettavista ovat aika korkealla, kun paikalla ei olekaan niitä tuttuja.

Erittäin mukava ilta ja tuli tansittua tosi paljon omalla mitta-asteikolla, vaikka illan loppuosa menikin vain yhtä daamia kiusaten. Kyllä se vain on ihmeellistä, kuinka sujuvasti sitä joskus pystyy tanssimaan tuntemattoman kanssa eri tansselajeja.

Heta Ilona kirjoitti...

Niin on tainnut vähän olla. Voisiko johtua vain siitä, että samaan aikaan on ollut monia suht hyviä tansseja, niin että porukka on jakautunut monelle lavalle ja näin ollen yhdellä lavalla ei ole ollut ruuhkatansseja? Itse ajattelin, että eilinen väenvähyys johtui siitä, että Riutalla oli Hurma, ja näköjään Ruusulinnassakin oli huippuesiintyjät! Hauskaa, että sinulla oli hyvä ilta! Ei kannata missään tapauksessa palata lopettamistauolle ;) Se on aina niin mainio fiilis, kun jonkun uuden tanssittajan kanssa sopii askeleet hyvin yhteen.

Itse hämmästelen, jos näen jonkun lähtevän pois jo heti tanssien alussa - yleensä tanssilippujen hinnat ovat kuitenkin sellaisia, ettei niitä turhaan viitsi maksaa. Vielä kummempaa toimintaa on mielestäni se, että vaihtaa tanssipaikkaa kesken illan :D Eivät ne kuitenkaan niin lähellä toisiaan ole, joten kummassakaan ei ehdi tanssia paljoa ja molemmissa joutuu maksamaan täyden hinnan!

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin järkytyin Ämyrille tullessani! Oon tähän mennessä käynyt vaan Valasrannalla, ja ikäjakauma näytti lauantaina Ämyrillä pelottavan erilaiselta (=aika vanhalta). Liekö sitten johtunut esiintyjistä vai mistä...? Noh, "vaikean" alun jälkeen pääsin kuitenkin vieraassa paikassakin tanssimaan, joten ihan ok ilta. Ja se Heikki Koskelon ääni <3

t. se illan ehkä toiseksi nuorin nainen :)

Heta Ilona kirjoitti...

Joo, eihän nyt Ämyrin ikäjakaumaa voi Valasrantaan edes verrata :D Varsinkin kun Valaksella on minusta aina paljon enemmän nuorta porukkaa kuin missään muulla kesälavalla missä itse olen ollut... Hauskaa, että pääsit kuitenkin tanssimaan! :) Saattaapi olla, että pistin sinut myös merkille, koska muistan miettineeni, että näköjään toinenkin vähän kohdeyleisöä nuorempi joukkoon on näköjään eksynyt! ;)