lauantai 8. elokuuta 2015

Valasrannan tanssileiri - päivä 4

Tiistai oli päivä, jota olin ehkä eniten odottanut. Luvassa oli nimittäin Joonas Piippolan lattaripäivä!


Ensimmäisenä tuntina oli Susan ja Joneksen jivea. Tunti oli juuri niin rankka kuin olin odottanutkin - jiven tanssiminen ei ole mielestäni mitään maailman kevyintä puuhaa! :D Mutta hirvittävän hauskaa oli.

Tanssileirillä tulee aina miettineeksi noita tasoja. Mistä sen tietää, kuka on aloittelija ja kuka edistynyt? Joskus turhauttaa, kun kursseilla on miehiä, jotka eivät välttämättä ole ihan sitä tasoa kuin kuuluisi. Joskus jatkokurssilla törmää miehiin, jotka eivät osaa perusaskelta, ja kerran oli myös eräs, joka ilmoitti, miten hän ei ikinä edes pysy rytmissä. Ylpeänä silti tanssahteli siellä jatkotasolla :D Varmasti näitä on myös naisten joukossa, en nyt yritä syyllistää miehiä! Mutta olisiko hyvä, jos kursseilla olisi jonkinlaiset "tasotsekkaukset" ennen kurssien alkua? Saataisiin samantasoiset tanssijat samoihin tasoryhmiin, eivätkä kurssit olisi kenellekään tasoonsa nähden liian vaikeita tai liian helppoja. 


Jiven jälkeen siirryttiin tuosta pikkusalista (yllä olevassa kuvassa) isompaan saliin Joonaksen lattaritunneille. Hiukan minua harmitti, etten ollut mennyt tuonne jatkotunnille, joillaa olisi ollut lattaritekniikkaa aamulla. Näillä tunneilla ei paneuduttu tekniikkaan kovinkaan paljon, vain alussa hetken aikaa ja sitten harjoiteltiin kuvioita. Viimeinen tunti, musiikintulkinta, oli tosi hyvä! Itse ainakin sain siitä paljon irti, ja minulla oli hirvittävän hauskaa.


Kurssien jälkeen vetäisin mekon päälle ja lähdin iltatansseihin. Lähdin tosin tunnin etuajassa, koska lähdin katsomaan Yläneen romanttista kirkkoa ennen tansseja. Vietin myös jo viime vuodelta tutun Ben&Jerry's-hetken kirkon parkkipaikalla :) 


Iltatansseissa esiintyi Antti Ahopelto orkestereineen, ja tauoilla VTL DJ:t soittivat levymusiikkia. Ihmisiä oli ihan todella vähän, mutta ilta oli silti oikein mukava. Tanssimaan pääsi ja hauskaa oli! Eräissä iltatansseissa saatiin myös nauttia Virginie ja Olivier Massartin, ranskalaisten west cost swing -opettajien, upeasta wcs-esityksestä. En muista oliko tämä nyt sitten maanantaina vai tiistaina :D He olivat kuitenkin ihan uskomattoman hyviä! Heidän tanssinsa jälkeen mukaan liittyivät myös suomalaiset wcs-opettajat Rake, Ville sekä molemmat Hannat. Huhhuh. Minulle tuli vähän sellainen olo, että ehkä sitä west coast swingiä on joskus vielä opeteltava. Seuraavaa tilaisuutta odotellessa...


Ei kommentteja: