maanantai 10. elokuuta 2015

Valasrannan tanssileiri - päivä 5

Keskiviikkona oli toinen päivä, jota olin kovasti odottanut. Luvassa oli nimittäin Carloksen salsapäivä!


Ensin aloitettiin kuitenkin Antin ja Hannan musiikintulkintatunnilla. Siellä käytiin läpi musiikintulkintajuttuja lähinnä buggiin ja valssiin. Oikein hauska tunti, jolla sai vähän kokeilla ja irrotella. Tosin minä olen aika huono irrottelemaan tuollaisilla kursseilla, sillä jos joku sanoo "irrottele" niin vaikea siinä on sitten alkaa kehittelemään mitään omia hienoja kuvioita :D Eri asia sitten iltatansseissa, joissa vauhkoilen sitten kurssienkin edestä. Tosin en tiedä, voidaanko minun vauhkoiluani ja hienojen kuvioiden kehittelyä pitää missään mielessä synonyymeina...!

Musiikintulkinnan jälkeen oli tosiaan kolme tuntia salsaa. Carlos oli minulle uusi opettajatuttavuus, ja tykästyin kyllä heti hänen opetukseensa. Jokaisella salsatunnilla käytiin erilainen kuviohäkkyrä, ja opetus eteni hyvällä tahdilla. Kuviot vaikuttivat aika haastavilta (varsinkin, kun niitä oli paljon), mutta niitä veivattiin niin monta kertaa uudestaan ja uudestaan, että suurin osa tunnilla olijoista pysyi kärryillä. Porukkaa lähti tasaiseen tahtiin, niin että siinä missä ensimmäisellä tunnilla sali oli täynnä, viimeisellä se oli puolillaan. 

Salsatunneilla kiinnitin huomiota myös älyttömän ihanaan musiikkiin. Ei soinut mikään Suomi-salsa (vaikkei siinäkään ole mitään vikaa!), vaan ihanat autenttisen kuuloiset lattaribiisit :) Tykkäsin! 


Viimeiseltä salsatunnilta piti nipistää lopusta vartti suihkussa käymistä ja muonitusta varten, sillä illalla oli luvassa Särkkä-tanssit. Ihanat T-M & co (en tiedä saako nimeäsi mainita, joten heitän sen tänne näin lyhennettynä että saan kiitokset perille ^^) ottivat minut kyytiin ja matka kohti Särkkää alkoi. Ilma oli tosi ihana, kesäisen aurinkoinen, ja fiilis oli korkealla - pääsin kuin pääsinkin Särkkään kerran tänä kesänä! Kiitos vielä matkaseuralle erittäin paljon!! <3


Särkässä soittivat Neljänsuora ja FBI-beat. Jälkimmäisen näin ihan hiljattain Sinitaivaan parina jossakin (muistaakseni...), joten tiesin jo että kyseessä on hyvä bändi. Illan aikana saatiin nauttia monipuolisesta tanssimusiikista!

Neljänsuoraan luotin erittäin vahvasti. Onhan kyseessä kuitenkin yksi suosikkibändeistäni. Mutta. Jouduin pettymään erittäin katkerasti. En ole nähnyt Neljänsuoraa nyt todella pitkään aikaan, varmaan vuoteen, ja täytyy sanoa, että bändi on muuttunut. En tiedä, voiko sanoa, että Neljänsuora on muuttunut huonompaan suuntaan, mutta ei heitä enää tanssibändiksi voi ehkä kutsua. Lavashow oli sellaista keikkameininkiä, samoin kuin korviahuumaava äänenvoimakkuus. Fanijoukko tukki ison osan tanssitilasta, ja Siipirikko-outro ei todellakaan soveltunut tanssimiseen. Tanssijoita toki kosiskeltiin, kun Neljänsuora soitti yhden parin "west coast swingiä" (Bruno Marsin Grenade ja jokin toinen kappale), mutta minä en vakuuttunut.

Harmi. Neljänsuora on kuitenkin todella hyvä bändi ja heillä on ihan mahtavia biisejä. Jotkin bugg-kappaleet, kuten Tuulikki ja Valtava maailma, ovat ehkä parhaita bugg-kappaleita mitä voi olla! Mutta joudun ehkä tekemään päätöksen, että en mene enää Neljänsuoran perässä ainakaan tanssimaan. Toki voin lähteä heitä muuten kuuntelemaan ja heidän musiikkinsa sopii ihan täydellisesti tanssimatkoille ja muuhun fiilistelyyn, mutta Neljänsuora-tanssit... Ei kiitos.


Särkkä on mielestäni melko pieni tanssilava, ja pienuus vielä oikein korostuu, kun katto on niin matalalla. Tansseissa oli ihan hirvittävä määrä ihmisiä, ja ihan todella kuuma. En tiedä, olenko vielä ollut tansseissa, joissa minulla olisi noin hirvittävän kuuma. Ilmakin tuntui vain seisovan koko salissa. Oli ihanaa päästä aina välillä tanssimaan lavan vasemmalla puolella olevaan lisäkkeeseen, jossa oli ihanan viileää. Loppuillasta jopa kylmä.

Kaiken kaikkiaan Särkässä oli ehdottomasti paras ilta ikinä. Iltaan kuului paljon naurua, monet monet tosi hyvät tanssit, iloisia tanssituttuja ja mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia :) Illalla lähdettiin Valasta kohti jo vähän ennen tanssien loppua - ehkä ihan hyvä, sillä seuraavana aamuna odotti taas herätys aamulla päivän kursseille. Suihkun ja yöpalan jälkeen olin väsyneempi kuin koskaan ikinä, ja nukahdin ihan välittömästi kun kaaduin lattialle makuupussiini!

Ei kommentteja: