maanantai 19. toukokuuta 2014

Hakujärjestelmien vertailua

Aihe, joka herättää aina keskustelua. Erilaiset hakusysteemit. Toiset ovat sitä mieltä, että heille tulee karjamarkkinaolo naisten rivissä, toiset taas pakenevat naisten hakuja baarin puolelle. Itse soisin "miehet hakee" -kyltin loistavan vaikka koko illan, mutta naisten tunnit ovat kyllä ihan virkistävää vaihtelua. Nyt seuraa sitten eri hakujärjestelmien vertailua (:

Miesten haku
Kuten sanottu, oma lempparini. On helpompaa, kun voi vain seisoa rivissä eikä tarvitse olla heti kärppänä hakemassa, ettei jää ilman. Joskus tosin hieman turhauttavaa, jos naisia on yhtä miestä kohden seitsemän. Mutta minusta on vain jotenkin luonnollisen selkeää, että koska mies vie, hän myös päättää, ketä vie :D Tosin voisi olla tylsää, jos koko illan olisi miesten hakua - naiset eivät voisi tehdä vastahakuja ollenkaan, ja moni uusi tuttavuuskin saattaisi mennä ihan ohi.

Naisten haku
Riippuu ihan paikasta ja naisista. Sellaiset naistenhaut ovat kauheita, missä naisten rivi hilautuu ihan lavan keskelle ja naiset juoksevat kyynärpäätaktiikalla hakemaan mieleistänsä tanssittajaa. Itse en katso olevani kovin nopea hakija, ja sen takia joskus naistenhaulla saattaa jäädä yksin seisomaan. Mutta minusta pari naistentuntia illassa on ihan mukavaa vaihtelua, koska silloin voi tehdä vastahakuja. Samoin naistentunnilla voi osoittaa aktiivisuuttaan ja sitä, että haluaa tanssia. En usko että naiselle on eduksi, jos hän vain istuu tylsistyneen näköisenä koko naisten haun ajan.

Varsinaisissa naistentansseissa en ole ollut koskaan. Tänä kesänä olen ajatellut kokeilla Ämyrin torstainaistentansseja, onko kenelläkään niistä kokemusta? Tänä vuonna näyttäisi Ämyrillä olevan tosi hyviä esiintyjiä torstaisin, Markku Aro, Neljänsuora, Taikakuu, Varjokuva Kyösteineen... (:

Sekahaku
Pahin painajaiseni. Tai tuo on ehkä vähän turhan voimakkaasti sanottu, mutta en kyllä henkilökohtaisesti pidä sekahauista. Usein ne ovat nimensä mukaisesti tosi sekaisia. Kukaan ei oikein tiedä, kuuluuko naisten vai miesten hakea, ja muutenkin hakualueella on vähän sekalainen fiilis. Tosin onneksi yleensä miehet pääasiassa hakevat. Onhan sekahaussa se hyvä puoli, että jos itse jää riviin seisomaan niin voi tehdä itse haun niin pääsee tanssimaan.


Tosi monessa paikassa on periaatteessa muuten miesten hakua, mutta naisille varattu 1,5-2 tuntia jossakin vaiheessa iltaa (tai lyhyemmät pätkät kahdessa osassa). Tanhuhovilla miehet ja naiset hakevat vuorotunnein - siinä on minusta vähän liikaa aikaa naisille. Monessa paikassa on myös loppuillasta sekahakua. Sitten on tietysti niitä joitain tanssibileitä missä sekahaetaan koko ajan. 

Minusta kaikkein toimivin järjestelmä on ehkä Esakalliolla:

21-21.30 miehet hakee
21.30-22 naiset hakee
22-23 miehet hakee
23-24 naiset hakee
24-1.30 sekahaku

...tosin tuota tanssi-iltaa voisi kyllä pidentää parilla tunnilla... (:

Kuulen mielelläni myös muiden mielipiteitä hakusysteemeistä!

Ei kommentteja: