lauantai 24. toukokuuta 2014

Salsa

Minä pidän ihan hirveän paljon lattaritansseista. Lattarimusiikki on ihanaa! Tällä hetkellä lattarilempparini on ehdottomasti salsa (tosin on huomattava, että suosikkini vaihtuvat aika tiuhaan tahtiin...). 

Rakastan sitä fiilistä, kun tanssii salsaa ihan täysillä! Siinä saa käyttää koko vartaloa, ja rakastan myös kaikkia kuvioita, kun saa pyörähdellä nopeasti tai tepastella naisellisesti - ja aina tulee uusia kuvioita vastaan, kun niitä on niin hirveän palojn (: Minulle oli kyllä alussa suuri haaste se, että käsien pitää olla eri tavalla kuin esimerkiksi buggia ja fuskua tanssiessa - miehen on vaikea tehdä kuvioita, jos naisen kädet ovat kovin jäykät. Tästä aiheesta koin eräänlaisen valaistumisen alkuvuodesta salsatunnilla :D

Ensimmäisen kerran tutustuin salsaan vuonna 2012, Esakallion tanssileirillä, tämän kappaleen myötä:

Sonora Carruseles - Micaela

Tämä on hyvä esimerkki sellaisesta vähän "aidommasta" salsakappaleesta, joita harvemmin täällä Suomessa kuulee lavatansseissa. Mutta helmikuussa Barcelonassa salsabileissä musiikki oli jotakuinkin tällaista. Ai että siellä oli kyllä hauskaa - kokemus, joka on ehdottomasti päästävä kokemaan uudestaan (;

Ricky Martin - La bomba
Celia Cruz -La vida es un carnaval
Thalia - Mujer latina
Los Jefes - Yo te prometo

Tykkään ihan hirveästi myös suomalaisista salsabiiseistä. Niissä on vähän erilainen tunnelma kuin näissä yllä mainituissa, mutta silti niistä tulee ihan samanlainen salsafiilis (:

Finlanders - Taas tässä kävi näin
Sinitaivas - Eturivin tytöt

Sinitaivaan uuden levyn Pitkä päätyyn on ehdottomasti paras salsabiisi, mitä olen ikinä kuullut! Sitä ei löytynyt youtubesta, joten en voinut sitä tänne liittää. Samoin Martti Metsäkedon yhtyeellä on ihana salsaversio kappaleesta Heilini sinisistä silmistä. 

Kaiken kaikkiaan salsaa tanssitaan aika vähän lavoilla, ja sitä myös soitetaan aika vähän. Sen takia on aina yhtä juhlaa, kun pääsee tanssimaan salsaa (:

Ei kommentteja: