maanantai 26. toukokuuta 2014

Valssi

Olen ehkä omituinen, mutta mielestäni nopea valssi on ehdottomasti yksi vaikeimmista tansseista! Askel nyt ei päätä huimaa haastavuudellaan, mutta se on vaikea tanssia yhteen toisen kanssa. Monesti tuntuu, että omat askeleet menevät lähinnä "töks-töks-töks", sen sijaan että liitelisi lattian poikki. Ja kun alkaa miettiä asiaa, tökkii vielä enemmän! Joskus sitten kuitenkin sattuu onnistumaan niin että valssi tuntuu juuri siltä liitelyltä, ja tuntee olonsa prinsessaksi (:

Elämäni parhaat nopeat valssit olen tanssinut Wanhojentansseissani (ylläni ollut prinsessamekko ei ainakaan vähentänyt sitä prinsessafiilistä...! :D), missä viimeiseen valssiin sai hakea yleisöstä jonkun tanssimaan - kiitos vain asianosaiselle! (;

Valssimusiikki on ihanaa! Ehdoton lempivalssini Neljänsuoran Täävalssi.

Mutta löytyyhän niitä muitakin ihania valsseja, kuten seuraavat:

Matti ja Teppo - Minä rakastan sua
Janne Raappana - Kaksi onnellista

Taikakuun edellisellä levyllä (siis sillä, joka viime kesänä ilmestyi) on myös aivan ihana valssi, Onnellinen. Siinä on aivan ihanat sanat, ja muutenkin aivan ihana fiilis! Jostain syystä minä pidän enemmän sellaisista haikeista, mollivoittoisista valsseista, kuin niistä kaikkein iloisimmista (:

Enrique Igelsias - You're my number one
  
Riemastuin ihan älyttömästi, kun tajusin, että yksi Enrin kauneimmista kappaleista on valssi! Tämähän sopisi vaikka häävalssiksi! Tosin olen kyllä jo melkein päättänyt, että minun häissäni soi ensimmäisenä mainittu Neljänsuoran valssi (:

2 kommenttia:

Raimo kirjoitti...

Kiitos mukavasta blogista, törmäsin siihen tanssimusiikkikappaleita etsiessäni :)

Taidan tietää mistä kuvailemasi valssin tökkiminen johtuu, se on onneksi myös helppo korjata. Kyse on riittämättömästä vasteesta viejäsi oikeaan käteen, sinun pitää nojata voimakkaammin taaksepäin. Jos viejäsi ei osaa antaa tukea riittävästi, pyydä häntä ottamaan lapaluun takaa kevyesti taivutetuilla sormenpäillä kiinni. Sieltä saa hyvän pidon, voit luottaa että ote pitää. Ja ei sitten muuta kuin tanssia, kuninkaallista liitelyä, ainakin tähän asti ongelmat ovat korjautuneet tällä pyynnöllä.

Nähdään lattialla, lupaan viedä sinut valssille :)

Heta Ilona kirjoitti...

Kiitos! Hauskaa että tykkäät :) Ja kiitos myös valssivinkeistä, täytyypä kokeilla! Hauskaa joulunodotusta, törmäillään lavoilla :)