perjantai 23. toukokuuta 2014

Sinitaivas - kaikkien aikojen ykkösbändi

Näin Sinitaivaan ensimmäistä kertaa juhannuksena 2012. He olivat Ämyrillä juhannuspäivänä. Se oli myös ensimmäinen kertani Ämyrillä, ja muistan, että ilta oli ehkä elämäni parhaita tanssi-iltoja. Ja kiitos siitä kuuluu osaksi tietysti myös huippubändille, joka tällä hetkellä on ehdoton ykkössuosikkini ja kiistatta Suomen paras tanssibändi.

Miksi sitten juuri Sinitaivas? Mikä tekee tästä bändistä niin ainutlaatuisen? Monikin seikka. Ensimmäisenä on ehkä se fiilis, jonka he onnistuvat välittämään. Kaikki heidän tekemisensä tuntuu lähtevän ilon kautta, ja heillä itsellään tuntuu olevan niin hauskaa lavalla, että se iloisuus tarttuu aivan välttämättä. 

Toinen asia on tietysti soittotaito. Jokainen bändin jäsen osaa hommansa, ja olen aina rakastanut erityisesti Sinitaivaan taustastemmalaulua. Se on jotain ihan täydellistä! Stemmalaulun lisäksi löytyy Sinitaivaasta Juhiksen lisäksi myös muita taitavia solisteja - Jarnon Sinä minussa on ehkä ihaninta mitä tiedän, ja Jukan bravuuri Mynämäki-humppa on aivan huippu! 

Sen lisäksi, että pojat soittavat hyvin, he soittavat myös monipuolisesti. Illan aikana tulee varmasti jokaiselle jotain, ja harvoin jää polkat ja masurkatkaan soittamatta. Ohjelmistosta löytyy perinteisempää tanssimusiikkia, mutta myös modernimpaa iskelmää. Taitavasti nappailtu muiltakin artisteilta helmiä, ja hiottu ne sitten timanteiksi. Kaikki on kuin tehty tanssittavaksi (pojat ovat todistetusti myös todella hyviä tanssijoita, tämä varmaan auttaa myös siinä että he osaavat soittaa tanssittavaa musiikkia), mutta silti heidän musiikkinsa sopii myös ihan vain kuunneltavaksikin (: Joskus tansseissa melkein harmittaa kun haluaisi samaan aikaan tanssia ja mennä fanittelemaan!

Iso plussa ovat esiintymisasut. Heillä on kaikilla aina yhtenäiset, äärimmäisen tyylikkäät asut. Eihän sillä tietenkään ole mitään väliä, mitä soittajilla on yllään, mutta minusta on hauskaa kun bändi panostaa tähänkin puoleen.

Seuraavassa muutamia omia lemppareitani, vaikka niiden valitseminen onkin todella vaikeaa, kaikkien niiden huippujen joukosta:

Lempparislovarit: Ikuisuus aamuun, Vastasyntyneet, Kun paljon antaa
Lempparifusku: Alle mun sateenvarjon, Kun kellohame heilahtaa, Kesäyö
Lempparibugg: Rio Grande, Child’s anthem
Lempparitango: Jalokivi, Granada
Lempparivalssi: When winter comes
Lempparihumppa: Mynämäki-humppa (tässä tosin mainittava myös Raatteentie ja Tikkakosken mannekiinit!)
Lempparilattarit: Eturivin tytöt, Hetki aikaa, Pitkä päätyyn, Sinä minussa

Kaikkien aikojen paras biisi on kuitenkin Miljoonan markan pakarat! Tämä väite ei kaipaa muita perusteluja, kuin että kuunnelkaa ihmeessä niin tiedätte mistä puhun :D

Tänä keväältä pojilta ilmestyi uusi levy, neljäs sellainen. Kokoonpano muuttui aika pian sen jälkeen, ja nykyään puhaltimia hoitelee Tommi ja kitaroita (nimenomaan monikossa...) Mika. Tämä on tietysti vain minun mielipiteeni, mutta kumpikin on niin huippumuusikko, että Sinitaivaalla on varmasti edessään kaikkien aikojen kesä! (:

ps. Teille, jotka haluatte lukea hieman tarkempaa tietoa bändistä ja tietysti tsekata keikkakalenterin:
www.sinitaivas.org
www.facebook.com/sinitaivasyhtye?fref=ts

Ei kommentteja: