maanantai 22. syyskuuta 2014

Jive

Jive. Yksi ehdottomista suosikeistani. Tutustuin siihen ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten yksilölattaritunneilla. Meillä oli tosi hieno koreografia eräässä esityksessä. Siinä oli aluksi cha cha -osio (biisinä La última noche) ja sitten hauska jive -osio biisiin Hit the road Jack. Oli kyllä ihan uskomattoman hauskaa! Parin kanssa taisin tanssia jiveä ensimmäistä kertaa noin vuosi sitten. Se on laji, jonka oppimisesta minulla ei ole mitään muistikuvaa, se vain pikkuhiljaa tuli kuvioihin :D Elli taisi opettaa minulle perusaskeleet.

Miksi jive sitten on ihan parasta? Koska minä rakastan sitä energialatausta! Siinä pääsee ihan täysillä tanssimaan. Tekniikka jivessä on mielestäni aika vaikeaa, enkä varmaan ikinä opi tanssimaan sitä niin että polvet olisivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan (vaikka muuan tanssinopettaja kerran sanoikin, että lattaritekniikkani on harvinaisen oikeaoppista, mistä lie sen keksinyt xD). Mutta väliäkös tuolla, tärkeintä on hauskuus :) 

Jivemusiikki on ihan oma lukunsa. Se on ihan huippua! Tämän voi päätellä jo siitä, että tämän lyhyehkön tekstin kirjoittaminen on kestänyt tosi kauan - syynä vain ja ainoastaan se että näitä biisejä on välillä fiilisteltävä ja noustava tanssahtelemaan! Osa seuraavista biiseistä on tuttuja jo sieltä parin vuoden takaisilta lattaritunneilta, ja ne ovat edelleen tosi hyviä. Ei näihin vaan kyllästy!


Hit the road, Jack
Runaround sue Tämä on ihan selkeä jivelemppari! Miten näin hyvä biisi voi edes olla olemassa? Vaikka minulla olisi miten huono päivä tahansa, tämä biisi pistää aina hymyilemään - eikä tätä voi kuunnella paikallaan (tälläkin hetkellä jalat vispaavat tuossa pöydän alla kuin viimeistä päivää)! Rakastan noita breikkikohtia! Mitä kaikkea hauskaa niihin voisikaan tanssiessa keksiä... ;)
Alesha Dixon - The boy does nothing
Christina Aguilera - Candyman
Hafanana Tämä on ihan huippu! Kesän suosikkibiisejä, tämän tahtiin on mm. pesty kirkon lattiat muutaman kerran :D Eikö Myrskytuulikin tätä soita? Ainakin minulla on sellainen mielikuva... Saa korjata, jos olen väärässä!
Darling - Letkiss
The Clan - Jack is back
Lou Bega - Mambo no 5
Little Richard - Tutti frutti

Jos teillä on takataskussa jotain jivehelmiä niin saa ehdottomasti vinkata! Tämä tyttö lähtee nyt lenkille (voitte vain arvata mitä biisejä soittimesta kuuluu lenkin ajan...), erittäin mukavaa alkanutta viikkoa kaikille tanssi-ihmisille, ei-tanssiville ihmisille sekä tasapuolisuuden vuoksi myös tanssiville ei-ihmisille! :)

Ei kommentteja: