maanantai 7. heinäkuuta 2014

Jari Sillanpää

Minuun on iskenyt aivan järkyttävä Jari Sillanpää -innostus! Hänen kaksi keikkaansa joilla olen nyt ollut (täällä ja täällä!), ovat olleet ihan mielettömiä. Nyt odotan vain, että pääsen taas kuuntelemaan häntä joskus jonnekin.

Kun kuuntelee (tai lukee) nykyistä intoiluani, on ehkä vaikea uskoa, että pienenä vihasin Sillanpäätä. En vain voinut sietää hänen musiikkiaan, ja kun vaikka Elli sitä joskus kuunteli, ajattelin, etten ikinä voi oppia pitämään tuosta artistista. Ja mitäs sitten kävikään? Aloin pikku hiljaa kuunnella Sillanpäätä, ja ihastuin kappale kappaleelta enemmän!

Viime joulukuussa olimme Hartwall-areenalla Liekeissä-kiertueen päätöskonsertissa Ellin ja Tommin kanssa. Se oli kyllä ehdottomasti yksi parhaista konserteista, missä olen ikinä ollut! Sillanpää lauloi omien kappaleidensa lisäksi Vain elämää -ohjelmistoa ja ABBA:n musiikkia ja vaikka mitä. Ihan mahtavaa :)

Hartwallilla oli lämppärinä Neljänsuora, ja hekin soittivat ihan mahtavan keikan :) Oli upeaa nähdä vierailijana Cheek, joka on myös yksi suosikeistani (enää ihan vähän aikaa elokuun Olympiastadionin keikkaan...). 



Miksi Sillanpää sitten vetoaa minuun? Hänellä on aivan upea ääni, ja hän on tosi monipuolinen artisti. Kaikki onnistuu, perinteisestä tanssimusiikista bilejytämusiikkiin (vrt. esim. Satulinna ja Liekeissä). Ja Tähdet, tähdet -ohjelmassakin huomattiin, että oli tyylilaji mikä tahansa, niin Sillanpää hoitaa homman kotiin. 

Lavakarisma on myös yksi asia, joka Sillanpäällä on ihan omaa luokkaansa. Keikoilla hän juttelee yleisön kanssa, ottaa kaikki fanit huomioon, ja kun yleisöstä kuuluu "Jari, oot ihana!" -huutoja, hän heittää niihin jonkin hauskan vastauksen. 

Keräsin muutaman lempparibiisini Sillanpäältä tähän. Eilen jo mainitsinkin kaksi (täällä!). Satulinnakin on tullut mainittua muutamaan kertaan (sitä paitsi se on varmaan kaikille tuttuakin tutumpi), joten jätän sen tänään mainitsematta. 

Kuuleeko Eero
En se olla saa
Valkeaa unelmaa
Kaunis ikävä
Pariisi-Helsinki

Ja vielä nämä pari biisiä, kun siitä bilejytämusiikista puhuttiin... ;)

Liekeissä
Gangnam style

Tulipas tästä nyt melkoisen pitkä teksti... Mutta iso artisti vaatii ison blogitekstin, eikö se niin mene? :) 

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Osaan aika hyvin samaistua sinuun...En itsekkään voinyt sietää Sillanpäätä, mutta kun menin katsomaan Raumalle liekeissäkonsertin niin ihastuin täysin! :3
ps. Sulla on mahtava blogi! Sitä on todella kiva lukea! :)

Heta Ilona kirjoitti...

Hih, ilmeisesti Jartsan lumovoima puree jokaiseen ennemmin tai myöhemmin... ;)
Paljon kiitoksia, ihana kuulla että tykkäät :3 Mä oon sun blogia myös lueskellut, todella kivoja kuvia sulla! Hauskaa nähdä tansseja vähän eri näkökulmasta, kun ollaan joskus näköjään samoissakin paikoissa pyöritty :)

Unknown kirjoitti...

Hehe :3 Kiitti! kyllä vissiin ollaan oltu samoilla mestoilla, joten morjestellaan kun tavataan! :)