torstai 24. heinäkuuta 2014

Rumba

Ai että, rumba on ehdottomasti yksi suosikkilattareistani!

Rakastan rumbassa sitä lattarifiilistä. Kaikki liikkeet saa tehdä kunnolla loppuun asti, kun musiikki on yleensä niin hidasta - ainiin, nyt tässä tulee eteen se ongelma, puhunko rumbasta vai bolerosta. Tervetuloa haukkumaan minut maanrakoon, mutta käytän näistä kahdesta nyt yleisnimitystä rumba, koska minulle ei oikeastaan ole väliä kummasta puhun :D Ero nyt kuitenkin on niin pieni.

Rumbassa on mielestäni myös haasteita: esimerkiksi silmiin katsominen. Silloin kun aloittelin tanssiharrastusta, en olisi kuvitellutkaan voivani tuijotella tanssiparin silmiin kahden tanssin ajan! Yleensä sitten tuijottelin maahan, ja sain siitä vähän palautettakin tanssikursseilla. Nykyään olen oppinut vähän paremmin katsomaan myös silmiin, vaikka välillä kyllä tuntuu hölmöltä katsoa toista silmiin niin usein :D Rumbassa se mielestäni kuitenkin kuuluu asiaan.

Rumbamusiikki on minusta tanssisidonnaisempaa kuin muu lattarimusiikki. Sitä ei tule kuunneltua niin paljon tanssien ulkopuolella, ja sen takia minulla ei niin paljon suosikkirumbabiisejä olekaan. Saa toki tulla jakamaan, jos teillä jotain lemppareita on! ;)

Finlanders - Puhdasta kultaa
Matti ja Teppo - Et voi tulla rajan taa
Antonio Banderas - La bella Maria de mi alma


Sitten on tietysti lempirumbani, Julio Iglesiasin (tai Sinitaivaan :D) Historia de un amor, mistä puhuinkin tässä postauksessa :)

Ei kommentteja: