lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kaikkien aikojen tangokuninkaat

Koska tangomarkkinoista on kulunut vasta viikko, palaan takaisin tangotunnelmiin. Saanen esitellä, mielestäni kaikkien aikojen tangokuninkaat top 5:

1. Jari Sillanpää
Sillanpäästä intoilinkin jo täällä. Minusta hän on ehdottomasti kaikkien aikojen paras tangokuningas - vaikken hänen kruunaamishetkellään ollutkaan vielä edes syntynyt :D Suomesta ei löydy kyllä montaa artistia, jotka yltäisivät samanlaiseen tulkintaan ja lavakarismaan.


2. Kyösti Mäkimattila
Aikaisempi Kyösti-intoilu löytyy täältä. Hänellä on minusta tangokuninkaista ehdottomasti komein ääni. Ja siihen kun lisätään vielä nöyrä ja sympaattinen olemus - hän ansaitsee ehdottomasti paikkansa tässä listassa :)


3. Amadeus Lundberg
Vuosi 2009 taisi olla ensimmäinen vuosi, kun seurasin tangomarkkinoita. Amadeus nousi heti suosikikseni nuoren ikänsä, ihanan pehmeän äänensä ja sympaattisuutensa takia. Ja kuvitelkaa, vieläkään en ole nähnyt häntä livenä missään! Mutta ehkä sekin päivä vielä koittaa...!


4. Tomi Markkola
Järkytyin hirveästi, kun sain kuulla, että Markkola on kruunattu tangokuninkaaksi jo 1996. Sitä ennen olin pitänyt häntä suunnilleen parikymppisenä :D Ensimmäisen kerran kun näin Markkolan keikalla, en pitänyt hänestä ollenkaan, mutta nykyään hän lukeutuu suosikkeihini. Hänellä on ihan todella hyvä meininki lavalla ja ihan todella hyvät biisit! Puhumattakaan siitä, että hänellä on tosi hieno ääni :)



5. Antti Raiski
Raiskikin on kruunattu tangokuninkaaksi jo ennen kuin aloin koko kilpailua seurata - tai saatoinhan minä nelivuotiaana istua telkkarin edessä, mutta muistikuvia minulla ei tapahtumasta ole :D Raiski on kuitenkin mielestäni todella hyvä laulaja, ja lauantaina näenkin hänet ensimmäistä kertaa livenä!




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missä Sauli Lehtonen? Mun aika mennä on aivan loistava biisi.

Heta Ilona kirjoitti...

Joo, tuo biisi on aivan ihana, yksi kauneimpia tangoja mitä on! Lehtonen eli jo ennen kuin minä ehdin syntyä, joten hän on jäänyt minulle melko tuntemattomaksi hahmoksi. Mutta hieno ääni!