keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Tango

Taas ajattelin kirjoittaa tanssilajista, ja mikä laji paremmin sopisikaan tähän viikkoon kuin ihana, ihana tango!

Tango on minusta tosi ihana tanssi, se on niin tunteellinen ja muutenkin tosi kiva tanssia. Ja sitä paitsi aika helppo - kun osaa foksin perusaskeleen, niin osaa jo melkein tanssia tangoakin :) Ja voihan tangoa tanssia aina foksina.

Argentiinalaista tangoakin olen kokeillut muutaman tunnin verran. Se on kyllä tosi hauskaa myös, mutta kyllä minun lajini on ehdottomasti perinteinen suomalainen tango.

Ja suomalainen tangomusiikki! Onko mitään ihanampaa? Senkin takia minusta on tosi kiva seurata tangomarkkinoita, että siellä kuulee kaikkia tosi hyviä tangobiisejä. Minulla on suosikkeja ihan pilvin pimein, ja kaikkia niitä ei edes löydy YouTubesta (esimerkiksi Sinitaivaan esittämä Jalokivi on aivan käsittämättömän kaunis, mutta sitä ei löydy mistään...). Yritin valita muutaman lempparin, mutta niitä tulikin aika monta... :)

Olavi Virta - Täysikuu
Täysikuu on ihan ehdoton lemppari! Tietysti tuossa alkuperäisessä Virran versiossa on sitä tiettyä fiilistä, mutta minusta kaikkein paras kuulemani versio on ollut Markku Aron. Kyösti Mäkimattila tulee hyvänä kakkosena :)
 Jukka Hallikainen - Nuoruus, hulluus, ihanuus
Neljänsuoran Juha Mäen säveltämä Nuoruus, hulluus, ihanuus on aivan todella ihana tango! Sitä Neljänsuorakin esittää, ja mielestäni se on parhaimmillaan juuri silloin, vaikka tuo Hallikaisen versiokin on varsin mukavainen :)
 Reijo Taipale - Satumaa
Tämä on varmaan siinä mielessä tylsä valinta, että tämä on kaikille varmaan tuttu ja tosi perinteinen suomalainen tango. Mutta tämä on myös aivan käsittämättömän kaunis ja ihana tango!
 Mariska & Pahat sudet - Sua kaipaan 
Tämä on tosi kiva biisi! Tykkään sanoista ja kappaleesta muutenkin. Mielestäni vain tämä Mariskan tulkinta on... No, minä harvoin pidän naisten laulamista tangoista. Mielestäni tangot ovat parhaimmillaan tummalla miesäänellä laulettuina :) Neljänsuora tätä kappaletta ainakin esittää - todella hyvin! ^^
 Johanna Pakonen - Yöt, illat elokuun
Tässäkin kappaleessa pidän erityisesti sanoista, ja vaikka juuri sanoin, etten pidä naisten tangotulkinnoista, niin tämä on kyllä todella laadukas. Sinitaivas soittaa tätä lavoilla, ja pidän siitä versiosta kyllä todella erittäin paljon :)
 Jörgen Petersen - Granada
Instrumentaalitangot ovat myös tosi kivoja :) Toivon, että Sinitaivas ottaa pian tämän taas ohjelmistoonsa! Tai ehkä se siellä onkin, mutta minä olen vain onnistunut sen missaamaan uuden miehistön soittamana... ^^

Huomenna seuraa sitten tangofinaali (miesten sellainen)! Siispä erittäin tangorikkaita päiviä teille siihen asti - minä lähden kohta kaverin luokse pitämään kisakatsomoa. Brasilia otti selkäänsä Saksalta, ja jos Argentiina tänään häviää niin minun mm-kisojen seuraamiseni taisi olla sitten siinä...

ps. Tehtävä: laske tekstissä esiintyvät ihana-sanat! ;)

Ei kommentteja: