torstai 14. elokuuta 2014

Jenkka

Jenkka on yksi omista kestosuosikeistani. Se on vain niin hauskaa! Minusta on hirveän hauskaa, kun jenkkaa mennään hyppien ihan täysillä, ja sitten saa välillä potkia niin korkealle kuin vain ikinä lähtee :)

Jenkka on vähän niin kuin polkka ja masurkkakin - se ei tarvitse mitään erikoisia kuvioita ollakseen hauskaa, vaan pelkkää perusaskeltakin on hauskaa hypellä ympäri lavaa. Lempparikuvioni on se, missä mies pyörittää naista pari kertaa käden ali.

Jenkkamusiikkikin on ihan vertaansa vailla! :D Sitä ei tosin voi kuunnella missään muualla kuin tansseissa, koska heti tulee jäätävä jenkkafiilis ja on pakko päästä tanssimaan :D

Jenkkaa tulee harmittavan vähän lavoilla. Yleensä niitä tulee yksi pari illan aikana, joskus jopa kaksi. Niinä iltoina kyllä vähän harmittaa, kun ei tule yhtään jenkkoja. Joskus saattaa käydä myös niin, että on juuri mennyt vaikkapa juomaan ja sitten huomaakin että seuraava kappale olisi ollut jenkka. Sitä turhautumisen määrää!

Letkajenkka on myös hauskaa :D Minun hauskimmat jenkkamuistoni ovat Wanhoista ja Wanhojen jatkoilta: Meidän freestyle-tanssimme alkoi letkajenkalla (biisinä tuo Katri Helenan Letkis, joka löytyy tuosta alempaa), ja sitä tuli tanssittua ihan tosi monta kertaa noiden parin wanhojentanssipäivän aikana! Sinitaivashan soittaa Letkistä myös, ja joskus Tommi ja Juhis tulevat tanssijoiden joukkoon vetämään letkajenkkaa :)

Pidemmittä puheitta, muutama huippujenkkabiisi:

Katri Helena - Letkis
Erkki Junkkarinen - Vesivehmaan jenkka
Seitsemän seinähullua veljestä - Lumikki-jenkka

ps. Olettehan kaikki nuoret lukijani huomanneet, että huomenna Esakalliolle pääsevät ilmaiseksi kaikki alle 25-vuotiaat? Sinne siis kaikki tanssahtelemaan! :)

2 kommenttia:

Dragonus kirjoitti...

Jee jenkkaa! Tässä muutama kivaa:
Punkkarin jenkka
Pennitön uneksija
Naapurin sahtijenkka

Heta Ilona kirjoitti...

Ai että, tuo Naapurin sahtijenkkahan on ihan tuttu :D Olen sitä lavoilla kuullut ja miettinyt, että ihan huippubiisi mutten sitten ole tiennyt, mikä se on. Pennitön uneksija oli myös ihan loistava! Hauskaa löytää uusia jenkkabiisejä, kiitoksia! :)