keskiviikko 13. elokuuta 2014

Tanssileffalempparit

Minä rakastan tanssielokuvia! Aina kun katsoo jonkin elokuvan, missä tanssitaan paljon, tuntuu että on pakko päästä itsekin tanssimaan :) Seuraavat leffat kuuluvat mielestäni ehdottomaan parhaimmistoon tanssielokuvien joukossa!

Oma ykkössuosikkini on Dirty Dancing. Olen nähnyt sen varmaan vähintäänkin viisi kertaa, mutta siihen ei vain kyllästy ikinä! Minusta Baby on aivan ihana ja samaistuttava päähenkilö, ja niin no... Tarvitseeko Patrick Swayzen näyttelemästä Johnnysta edes sanoa mitään? ;)

 
Step Up -elokuvat ovat aivan ihania! Ne tanssikohtaukset ovat ihan huippuja. Minusta olisi hauska kokeilla streetdancea tai jotain muuta sen tyylistä tanssilajia. Se näyttää niin hauskalta! Näissä elokuvissa on vielä niin hyvät musiikitkin. Juoni on kaikissa oikeastaan aika samanlainen (tanssijapoika rakastuu tanssijatyttöön ja lopussa he saavat toisensa - aika yllätyksetöntä), mutta minusta juoni ei ehkä olekaan näissä se pääasia - näissä pääpaino on ehdottomasti tanssilla! :)

 
 
 
 
Oma lempparini Step Up -leffoista on ollut Step Up 2 The Streets. Näin sen joskus sattumalta telkkarista, ja sen jälkeen minun piti katsoa myös ykkönen ja kolmonen. Nelosen kävimme kaverin kanssa teatterissa katsomassa kun se ilmestyi. Näillähän ei periaatteessa ole mitään muuta tekemistä toistensa kanssa kuin tanssi, joten ne voi katsoa missä järjestyksessä tahansa. Juuri nyt pyörii elokuvateattereissa kaikkein uusin, Step Up All In. Se on kyllä pakko nähdä!
 
 
Musikaalileffoista ehdoton suosikkini on ihana West side story. Se oli mainittava tässä yhteydessä, koska tanssia on kuitenkin sen verran että se voitaisiin laskea tanssileffaksi :D Tarina on niin hirveän kaunis ja koskettava, eikä tätä elokuvaa voi kyllä missään tapauksessa katsoa kuivin silmin. Musiikki on aivan ihanaa!
 

 
Tunnen itseni aika sivistymättömäksi, sillä en ole nähnyt Famea (en uutta enkä vanhaa) enkä Flashdancea, jotka nyt kuitenkin ovat tosi tunnettuja tanssileffoja. Ne kuitenkin kuuluvat loputtomaan "pakko katsoa" -listaani. Ne ovat varmaan tosi hyviä! :)
 
Mitkä ovat teidän suosikkitanssileffojanne? Onko jokin elokuva, mikä minun pitäisi ehdottomasti nähdä? :)



4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Dirty Dancing on niin ihanaa!! Voisin kattoo sen vaikka joka päivä ja siltin rakastaisin sitä leffaa :3 Ja kyllä tota Patrickia kelpaa kattel ;)

Heta Ilona kirjoitti...

Oo, kivaa että joku on samaa mieltä :))

Dragonus kirjoitti...

Minun "pakko katsoa" -listalta löytyy Strictly Ballroom - kielletyt askeleet (1992)

Heta Ilona kirjoitti...

Oli pakko katsoa oikein traileri, kun en ollut tuosta leffasta vielä kuullutkaan :D Hyvältä vaikuttaa, pitää varmaan lisätä listalle itsekin!