perjantai 29. elokuuta 2014

Masurkka

Masurkkaa olen hehkuttanut ennenkin, mutta ajattelin tehdä siitä nyt vielä ihan oman tanssilajipostauksensa :) 

Masurkka on ihan huippua! Olen tykännyt siitä jo aikaisemminkin, mutta vielä hauskempaa siitä tuli, kun Valaksen leirillä menimme Ellin kanssa masurkan kuviotunnille ja opimme siihen uusia kuvioita. Sitä riemun määrää kun samana iltana Esakalliolla pääsimme kokeilemaan kuvioita tanssiin! 

Masurkka on omalla tavallaan tosi kaunis tanssi, vaikka onkin vauhdikas ja siinä saa myös pomppia :D Minusta näyttää tosi kivalta kun ihmiset tanssivat masurkkaa. Lempikohtani on ehdottomasti puolenvaihtokohta!

Aloitusaskeleet ja etenevät askeleet ovat varmaan sellaisia, mistä kaikki ovat yksimielisiä, mutta niiden välillä olevat askeleet jakavat mielipiteet: kuuluuko ne mennä polkkana vai valssina? Minä olen ehdottomasti polkan kannalla. Joskus on tosin niin hitaita masurkkabiisejä että polkkaaminen tuntuu lähes mahdottomalta. 

Ongelmani on se, etten tiedä yhtään masurkkabiisejä! Kyllähän ne aina tunnistaa, kun ne lavoilla soivat, mutta ei niiden nimiä sitten koskaan muista. Eli jos tiedät jotain hyviä masurkkabiisejä niin saa ehdottomasti vinkata! ;) 

2 kommenttia:

Dragonus kirjoitti...

no ainakin Maalaismasurkka on hyvä kappale...

Heta Ilona kirjoitti...

No niinpäs onkin :) Kiitoksia!